Rabu, Disember 29, 2010

YOUR URL STORY CONTEST

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)



Assalamulaikum...pembuka bicara....helL000oo0!!.......sapaan utk semuaaa!!!



ahaa!!kat ats tu banner utk satu c0ntest yg ak j0in nie...hhmmm..lately byk lak contest yg ak j0in...c0ntest ni mengenai sejarah or asal usul korg dpt nme URL korg tu...waa!!!menarik kn???mesti de mcm2 jwpn n versi nnt...hehe..nk tau lebih lajut klik jerk banner tu yer kengkawan..,kat ctu nnt k0rg tw details dri penganjur nye..smbl tu bolelah wat bl0g walking kn...(+_+)...

ok!!..meh cni ak nk cerita..
lurvelysweety.blogspot.com...

lurvely>>>
ekcelli idea nk letak name lurve nie dtg dri idea sendiri...tpi tang eja yg mcm tue ak disc0ver lps puas pkr2 nk bagi fancy sket..yela xkn nk tls love jugak..hehe..cam x menarik jerk...mule2 nk tulis luv...pendeklah pulak...s0, ak wat la eksperimen dgn menambah huruf "r" n "e"...hrf "ly" plak ak tmbh lepas gabungkn ngan sweety...bila try gabung...lurvesweety..cm ade yg x kene jerk..s0, kasi tmbh "ly"...lurvely.......hhmmm...nice!!!

sweety>>>
sweety plak dtg dri perkataan tweety...sbbak minat ngan kartun tweety tu..,comel!!tapi bile nk smbng kn ngan lurve tu cam pelik jerk...lurvelytweety..haaa..kn pelik bunyinye tue...s0, mase utk tkar2 huruf lak...try letak huruf "s"...sweety...ok gak kn..manis jerk dgr..haha.....then terus gabungkan... lurvely+sweety=lurvelysweeety......begitula alkisahnya...maka pada September 2009 terhasillah--->


kesimpulannya, name blog ak ni d lahirkan drpd mix n match jerk..main root tu da ade..
cume ak kasi fancy kn jerk perkataan2 tu sume..(bkn nk merosakkan bahasa ok!!!)


untuk itu tagged terus kpd:

Read More...

Selasa, Disember 28, 2010

SAYA BLOGGER JOHOR




kali ni ak j0in BPM punyer c0ntest lak..eh jap2 bia ak kasi tau dlu
BPM stand f0r Blog Pilihan Malaysia...
kalu k0rg nk g sne klik jerk banner kat ats tu k!!
BPM mengadakan kategori utk bl0ger2 mengikut negeri msg2...
nk tau senarai bl0ger2 tue??sabarnyer...
nnt BPM akn keluarkn senarai mulai 1 Januari 2011(dh thn 2011 keee???)
s0, skrng nie kite start dulu dgn ceriteraliyana nie yerk>>


*********************************************


Assalamulaikum dan salam sejahtera semuaaa!!!!salam 1 Malaysia...=))...

sebagai permulaan, salam perkenalan dari sy liyana buat semua blogger2....nice to meet you guys here..walaupun bknla face to face kn...well dgn teknologi yg ade xde yg mustahil(jgn d slh gune sudah..)..

status???ehemmm!!!buat mase ni belum lagila terpikir nk wat biznes yg besar2..s0, skrng ni msh sole proprietorship...nnt bile da ade biznes baru cari partnership...ok??!..
ank last n i have a twin!!!die pn ade bl0g jgk...
klu jadual kat dlm diary tu free jum r g tgk bl0g die plak...klik cnie yer..thanks!!

buat sumer2 blogger klu rase2 nk jadi kwn sy..bolelah search sy kat fesbuk dgn name
Liyana Erythrina(klu x jumpe crila gune email ni liyana_cute94@yahoo.com.my)...xpn make frenz kat cni pn kire oklaaa...i wish to be y0ur frenz here!!hrp2 anda sume sudi2la nk foll0w sy n be my frenz!!almaklumlah sy nie bdk baru dlm penulisan bl0g..s0, komen2 dn juga cadangan dari rakan2 blogger amat2 di alukan...apatah lagi rakan2 yg otai dlm penulisan bl0g nie..op c0z sy akn f0llow u...(",)...




utk makluman sy telah menakluki negeri johor sejak di lahirkan...dn di besarkan di tanah jajahan takluk sy nie juge..weeee!!!!!i luv JOHOR!!..oppss!!!jgn pulak slah sangka yg sy anti ngan negeri2 lain...n03!!!..xkn terjadi ok!...juz secantik mne pn tmpt org...indah lagi tmpt sendiri kan???..f0r sure..korg pn syg gile2 ngan negeri masing2...cmne k0rg syg ngan negeri korg...cmtula jgk sy syg negeri sy..hehehe...no bias2 k!!!well kita kn 1 Malaysia!!!..ok sebagai ringkasan umh sukan yg sy penah msk kat negeri JOHOR ni adela...Mersing>Pontian>Johor Bahru(latest!)...

bila msk soal tmpt menghabiskan mase tid0 nie pnjg citernya..xpe2 sy pendekkan jerk k!!umh johor nie ade byk daerah dlm nyer...sy membesar di Mersing..sjk d lahirkan smpila umur 12 tahun..then family pindah ke Pontian pula...smbng blk dri umr 13 thn smpila skrg da 20 taun nie..stay kat sne...asenyer xder pindah mne2 k0wt pas ni..tapi, bile abis SPM umr 18 smpi 20 taun sy smbng blaja di Kota Tinggi pula...taun dpn..da 21(inofficially ok!!)...tinggal d Johor Bahru pula utk melengkapkan pengajian sy iaitu menjalani latihan industri(praktikal)...s0...spnjg 20 thn ni pusing2 dlm area Johor jerk...penahla merasa duk Melaka 3 bulan..tu pn sbb msk PLKN...hehehe...tpi x bermakna sy x pegi lain2 negeri...taun dpn bermula la fasa baru dlm idup di Johor Bahru..kat ne???hehe..kat sebuah taman yg kat dpn nyer ade 1 bangunan terbengkalai...dkt2 jerk ngan bilik Munsyi Ibrahim..tw???;p

well...sblm kite ke tmpt org n jatuh cinta ngan pribumi d0rg...pe kate korg kenal dlu ngan tmpt jajahan sye ni..pas tu klu nk jatuh cinta ke tunang ke kawin ke..suke ati k0rglah....=))...kat Mersing best??haruslaahhh!!sbb Mersing dikenali sngai tmpt peranginan..di kelilingi pulau2..klu musim cuti tue tmpt parking kete kat jeti tu penuh smpai kena park kat stadium...see???sgt ramai org..plus Mersing adelah tmpt paling berangin kat Malaysia nie...ni fakta tau bkn auta...Pontian plak???umum pn dah tau kn yg Tanjung Piai tu penghujung Benua Asia...korg da smpai??haaa...ape algi meh la ke mari..sy da smpi dah...Johor Bahru???hermmm..selain byk tmpt2 yg bole d jadikn p0rt...mcm Danga Bay ke Stulang Laut ke...Senibong ke(eh ni tmpt mknlaaa..hehe)..eh skali2 pegila kat muzium di Raja ke..besh kan tu??jgn nnt org tnye xtw nk jwb lak...maaluuu jer nnt..hehe..

dah2...st0p smpi cni jerk la..k0mpem korg pn da pnt bace...hehe..s0ry la yer..idea tetibe je dtg..lajula jari jemari ni menari-nari kat lantai keyb0ard nieyh...hehhe..utk itu...lagi sekali slm perkenalan dari sy...ceriteraliyana...daaaaaa!!!!



Read More...

Isnin, Disember 27, 2010




ho00llaaa!!!!nk cpt nie, nk kejar mase..td tnga2 buat blog walking jmpe lak entry ni citer sal 500 Blog Bermula..sumber di peroleh dari catatan loqman hakim..then terus jerk ke link yg di sediakan...menarik!!En Ben mencari 500 blog utk satu pertandingan mencari harta karun...klu x dpt pn ok gak nie nk pr0mote blog sndri n tmbh kenalan kn...ok!!jum kite mule....

mengenalkan diri kepada para blogger sebagai ceriteraliyana dgn memilih name lurvelysweety utk dijadikan url...kini di semester 6 di INSTEDT...di bawah pr0gramme usahasama UiTM iaitu Office Management & Technology..msh baru dlm dunia blog..tujuan utama adalah utk menceritakan ape shj yg di ingini berdasarkan dreams, opinion n experiences...di samping dpt menambah lagi kenalan2...salam perkenalan dari saya!!!!



p/s:s0rry la en.Ben..xtw la nape banner tu jadik kecik...huhu
Read More...

Ahad, Disember 26, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN

h0laaaaaaa!!!!!!baru2 nie ak d tagged ngan cik kiwi (name kat dunia blog...hehe)..thanx!!!ngat gak ko kat ak ek...lalalala~~~~..ok.lets move on>>>>



1. Buat entry bertajuk Segmen Jom Berkenalan.
2. Paste banner kat entry ngan sidebar.
3. Jawan 7 soalan berikut.


APAKAH STATUS ANDA
blm nk bkak bisnes lagi so xde r pertnership.......;p

CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA
name kat fesbuk Liyana Erythrina...name kat ym lurvelysweety(not for my frenz..)..name bl0gger plak lurvelysweety juga....ceritera liyana..suke d panggil dengan name liyana..kengkawan known me as yana(luv this nickname to0!!)...am0ng family members slalunye...na...very short!!hehe(yg lain2 keep on secret!!)

2 perkara mengenali dri ak(ni berdsrkn ape yg ak dpt dixc0ver lahh)...first..i'm very addicted to the musics...secc0nd, takut tmpt yg tinggi....gayaaattttt!!!!!!!!!!

CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA
ok!!name blog..ceitera liyana..knp pilih name ni???ahaaaaa..sbb kat cnila tmpt nyer ak nk bercerita lepas satu kisah ke satu kisah...bl0g ni byk bercerita ttg kisah yg de kene mengena ngan si penulis...sekadar utk berk0gsi pengalaman, angan2 juga pendapat.....tgk org lain de bl0g sy pn nk!!!:D

APAKAH PANDANGAN ANDA TENTANG DUNIA BLOG
trend remaja sekarang utk menjadikan online diaries
bisnes yg mudah!!!
satu lagi tmpt utk mencari kenalan baru
menjadi bahaya jika d salah guna

NASIHAT ANDA UNTUK RAKAN & NBSP;YG BARU NAK BUAT BLOG
jgn terlalu open minded utk bercerita sumernya dlm blog
watla bl0g walking slalu
update ngan entry yg best2!!=)
minta rakan2 utk meng0men bolg anda

NYATAKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT DALAM BLOG ANDA
..........................................................

ahaaa!!!sumer entry sy d tls berdasarkan D.O.E........hhmmm..ape tu???
D-Dreams
O-Opinion
E-Experiences
lagi???blog sye d penuhi dgn kaler feveret sye...orange!!sy juge ade header yg sgt cantik!!!(haha..perasan sekali sekala..;p)

SAMPAI BILAKAH ANDA AKAN MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG?
sjk 2 menjak ni tepikir jgk smpi bile nk tls bl0g nie???mungkin smpai ak da kawen?xpn bile da beranak pinak...haha..yerla time tue xder mase da asenyer nk update2 bl0g nie...komitmen pada family pulak...ahakz!!!
impian plak...bia r f0ll0wers ak ni bertambah!!!(dlm usaha mempr0mosi bl0g niey..)sblm ak menamatkan zaman blogger nie...
4. Tagged 4 blogger

1) Norman
2) Yusry
3) Edry
4) Ryzal

(hahaha..;p)

5. Linkkan entry anda ke ruang komen

6. Tarikh last anta keje skola
time last anta ketas jawapan SPM..;D




Read More...

Rabu, Disember 22, 2010

dUniA bAru

As'salam...

masa ak tulis entry kali ni hanya tinggal kurang dari 2 minggu sebelum ak melapor diri untuk menjalani latihan industri..,masa awal2 dulu mmg x sabar rasenye nk g pektikal cepat2 then abis!!..bila da tinggal kurang dari 2 minggu nie buat ak rase x senang duduk...kepala ni asik la pikir macam2...bila d pkr kn sgt cm ni la jdinyer...huhu..abis tu xkn xnk pikir langsung lak..nnt xder persiapan langsung....haru biru ak!!huurrmmm...dn d sbbkn xnk haru biru...ak da start kemas2 mane barang yg perlu di bawa masa ak melapor diri nnt...dn d sbbkn ak tersangatlah risau, baju mane yg ak nk pakai nnt pn ak da pikir..hehehe..selain tu..minggu lepas ak g bersoping kasut...mase pegi nk beli sepasang jerk...bile da sampai sne lain plak jdinyer...kasut yg first ak da byr dah..cumer tunggu kembar ak tu pilih kasut...lame sgt...dlm pada dia pilih2 tu ak terpandang lak 1 kasut ni..cantik!!!kembar ak pn tnga try kasut tu..pe lagi ak pn tumpang sekakilaa..tnye kat mak ak. "org beli lagi eh?"..."suke ati...dwet ko..."..ahaaaaaaaa...terus ak minx am0i tu saiz ak..dpt jerk, test lagi skali terus g kaunter bayar...hehe,pas tu terus balik...

ehem!!!citer punyer citer...korg tau ke ak pektikal kat ne nnt???haaa...ak akan mencurahkan khidmat bakti ak selama 4 bulan ni kat Naza Kia Services...JB...alhamdulilah..ak dpt elaun...(xm0 g taw ah bp..(",)...)..ok2!!habis da pasal pektikal...lepas pektikal t..nk smbng degree ke x r??hmmm..hati ni kejap nk kejap xnk...dalam dilema(cm lagu KRU tu..hehe)...ape2 pn tunggu jelah lps ak da abis pektikal nnt tgk cne...tgk hati ak mase tu cne...if ak ade rezeki utk terus bekerja...rase cm nk terus kerja jelah..,mmgla nk smbng blaja skrng de pinjaman..tapi nk byr balik tu yg ak rase 1 BEBAN yg sgt2 berat..huhu...yg penting skrng ak selesaikan dulu perkara2 yg ak perlu selesaikan...nnt serabut lak otak ak...enj0y dulu ngan dunia baru dlm hidup ak nie...weeeeeeeee!!!!!!!!!

nk smbng lagi ni..topik lain pulak k!!minggu lepas c0usin(sblh mak) ak kawen...best!!dpt jmpe pakcik2 n makcik2 ak yg sp0rting x hengat...suke3...jumaat nikah then sabtu g anta pengantin lak...ckplah pasal pengatin eh..hehe..ak nk st0ry sal s0meting yg makcik ak tanye tibe2..huhu...
dlm pada org tnga nikah tu...mule2 ak terdengar r makcik ak ni tnye kat mak ak..."pakwe die org mne??"..."mande ade budak ni"..."xknla..."....ak pn toleh la kat kembar ak ak yg tnga amek2 gambar tu..terus makcik ak tnye kat ak lak..."pakwe ko org mane???"....ak jwb, "entah mak.."..hahaha..."apsal lak mak ko..."...hehehe...sje nk melawak jap...mak cik ak smbng lagi.."org..time tnga blaja nila g cari pakwe.."..ak ketawa jerk...hahaha..."kalu jln tu senyum la sket...ni x jln menonong jerk...x tgk kiri kanan...laju plak tu...org nk tegur pn takut...klu de pakwe penat die nk kejar.."...ak cumer gelak2 jerk...then mak cik ak st0ry lak kat mak ak..."ari tu ak jmpe bdk2 ni kat angsana...bknnye nmpk ak...ak tgk jer diorg nie..."...taaappp!!!!!...
"hah!..bile??..x perasan pn.."hehe..siyes ak x pasan..klu ak pasan msti la ak tegur...huhu,,,
berbalik pe yg makcik ak kate td...hhuuurrmmm????nk wat cne...ak x terpikir lagi...yg kakak ak plak g mengarut..."entah2 korg ni jmpe time pektikal nnt kowt..."...terus kt0rg gelak...ngan kakak ak skali gelak same....dlm gelak2 tu..diam2 ak pn bersetuju jugak ngan ape yg my sis ckp tue...tapi.......................(xde jwpn)....pe yg pasti..soklan2 cmnie la yg slalu membuka mata ak bahawa..."hey!!!i'm gr0wn up!"..dn pastinya hidup ak lps nie berubah sedikit demi sedikit......


all these(entry kali ni) membawa ak ke DUNIA BARU
dlm hdp
CERITERA LIYANA....
Read More...

Khamis, Disember 16, 2010

FANATIK

As'salam....


hola2!!!!ape khbar sume!!hope u guys in well...ape xtvt korg ari nie???...ari ni sperti biasa bila da bosan tahap gaban ak akan siap sedia utk dgr lagu2 KRU..haha....well..dgr lagu KRU tp radio still pasang..see???byk x lagu ak dgr at the same time..hehe...bkn ape, kat profile ak tu awal2 lagi ak da tls yg ak ni addicted ngan musics..s0, sume tu x heran daaa...family ak pn da x heran bile ak pasang radio kuat2(p kdg2 mak ak marah gak.."x pecah ke pe gegendang telinga ko tu psng lagu kuat2"..hahaha)...yup!!ak mmg suker dgr lagu kuat2 dlm blk....baru feel..hehe(tp xde r bila org azan pn ak psg gak kuat2..mstla ak sl0w down v0lume tu, kdg2 ak trs ttp)....lagi 1 bila da bukak v0lume cam nk pecah speaker (bak kate mak ak lah kan) klau org panggil k0mpem ak x...sorry!!!,..






tibe2 1 kejadian yg berlaku kat dlm idup ak beberapa bulan yg lepas....xnk r st0ry kat mne ngan siapa..satu ari tu ak tnga sy0k2 layan lagu nie dtg sorg hamba Allah nie...dgn pertanyaan.."eh, ko mmg minat sumer yg berkaitan ngan Malaysia eh??"...zaaaassss!!!!!!!!...soklan pe yg die tanye ak ni???blur sekejap ak..."x, mksd ak keluaran ke product or jenama Malaysia..."...haaaaa!!terus ak dpt tangkap!..saat tu jgkla ka tertanya-tanya..."ak kat mane skrng ni???kat Malaysia ke??????...hhhmmm...(saba lagi ni)..s0, ak jwb dgn soalan..."knp?".."xde r ak tgk ko suke ek..artis pn ko minat KRU.."...dammmmnnn it!!!!!lagi skali ak kena...ape kes??heeelooo00oo!!!!awk tu exchange student dari 0versea ker yg nk ckp cmtu???tgk2 ade pulak my kad...tukar jerlah warganegara tu.....s0, dgn amarah nyer ak jawab..."laahh..salah ke ak minat???"..ape...klu nk jdikan org ke ape ke sebagai inspirasi kena dtg dari 0versea???......"xdelaaa...artis luar negara xde ke yg ko minat???"....waahhh3!!!..dgn rse mls da nk melayan...ak layan kn jer.."ade..westlife, n'sync"..."eh, ko mmg minat yg 'lame2' eh??"....whatttt???!!!!...."a'ah"...terus ak pegi tmpt lain...lagi lama kat situ lagi marah ak jdinye...agknye ape motif die nk judge ak smpai mcm tu..nk pertikaikan sumua ni???huh!!





s0, ak nk st0ry kat cni..yes!!mmg betul ak ni jenis yg mungkin agk boring bagi mereka2 yg sentiasa update everything dari Hollywood...ak nk tegaskn...walaupun ak ni cenderong untuk support everything yg dlm Malaysia..tapi..ak still update jugak st0ry2 dari H0llywood...fesyen ke lagu ke filem ke...cumaa..ak xlah menjadikan tu sume sebagai satu habit sepertimana habit ak utk mendengar lagu2 KRU tiap hari...lagi satu...bila ak da kate yg ak addicted kat musics...ak mmg serius.....lagu nasyid, lagu partri0tik, dangdut, hindustan, lagu tema, lagu indie, western ke, rock, balada, jazz, pop (dan lain2 genre musics lagi), rock kapak..sume ak dgr..lagu mengundi yg 4 thn sekali tu pn ak bole hafal.....lagu PLKN tu pn layaann...musics is universal...s0, kita xkan habis untuk teroka musics...selagi ade komp0ser selagi tulah lagu terus ade..bertambah dan terus bertambah...









yup!!!KRU sentiasa menjadi pilihan utama ak dalam penghasilan lagu...sebab???ak bangga ngan dorg sebagai rakyat Malaysia..org Melayu yg da berjaya,..berjaya membuka mata semua org dgn usaha yg berterusan dan dgn izin dari Allah..kejayaan menjadi milik kita...f0r sure peminat2 KRU pasti taw cner ssh nyer mereka nk mencipta kejayaan sepertimana hari ini..byk dugaan yg mereka lalui...apa yg mereka kecapi hari ni ternyata mereka mmg bersungguh-sungguh dgn karier mereka...OBSES!!!..mungkin perkataan ni sesuai..ak nk share satu lagu dari KRU...penuh dgn maksud yg tersirat...


FANATIK

Ke tepi, ke tepi gergasi sudah kembali
Menerap revolusi tergempar industri
Dari 92 hingga 7 tiba
Perjuanganku aku akan tetap terus bersama

Kini irama bertakhta membina empayar
Program utama untuk menakluk dunia
Tak gentar dengan misi walaupun kontroversi
aku rela mati dari hidup penuh hipokrasi

Setengah dekad daku mengembara
Setengah nyawa telah diduga
Namun tetap teguh bersama
Iramaku tak akan mati
Selagi membara semangat ini
Ku laung ku kibarkan panji
Semua punya misi sendiri

Antara permata dan kaca
Terpulang pada penilainya
Namun satu seni itu
Subjektif pada individu

Kadangkala gersang di jiwa
Tertekan dengan isu propaganda
Ada yang mengaku wira
Tapi sebenarnya gila

Semuanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Segalanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Ku katakan oh...

Jangan di sini oh jangan di sana
Mengapa ada saja tak kena
Bukakanlah mata bukakan minda
Dunia lebih daripada pancaindera

Di sini dan satu negara
Iramaku terus bergema
Mana saja ku berada
Terima kasih pada semua
Biar apa kata mereka
Engkau dan aku tak perlu gusar
Moga mereka kan sedar
Diam adalah pintar

Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar
Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar

Di belakangku kumpulan bersatu...DANCEKRU
Intro INDIGO dan juga ELITE
Melangkah maju ke arah irama baru
Agresif, elektif agar mereka tahu
Tak berundur berganjak walau setapak
Selagi DJ memutarkan rentak
Seluruh Asia kini terasa mania
Berdentum rancak gendang bergegar
Bersatu padu itulah ikrar
Rasakan kuasa tenaga muzik sebenar





jumpe lagi next entry!!!!







Read More...

Jumaat, Disember 10, 2010

optIoNs gAve, mAke a ch0ices

As'salam semua....

Bismillah...,

entry kli ni dah lame da ak nk st0ry kat cni..cumer asenyer de citer lain lagi ak xcited ak st0ry...hehehe..

3 tahun yg lepas..tyme tu ak form 5...byk gejala2 sosial yg x terbendung berlaku d kalangan remaja...dan sekolah ak x tertinggal utk merasa tempiasnye..stiap kali perhimpunan, bile ade jer guru disiplin yg akan berucap..kami smua da blh agk yg msti ade berita yg kurng enak ataupn spot check pas perhimpunan..nk dpendekkan citer...tnga sy0k2 dlm kelas sewaktu proses pengajaran dan pembelajaran dilakukan tiba2...de lagu berkumandang di seluruh kawasan sekolah menandakan ade pengumuman yg akan di smpaikan melalui pembesar suara...."maaf kerana mengangu d sini ade 1 pengumuman...perhatian kpd semua pelajar perempuan anda d kehendaki turun ke astaka sekarang juga...sy ulangi....."lebey kurang cmtuela bunyu nyer nya...hah??alaaaa,,knp pulak nie...semua tertanya-tanya...knp la pulak nie..de spot check ke..tp klu spot check np dak laki x trn sme,,,hurrmmm...dgn kemalasan yg menebal kt0rg pn pgila astaka, alih2..smua kena duduk...addduiii, klu da ddk nie kompem lame...huh!!!..skali tgk kat ats astaka tue...mak aiiii sumer guru disiplin seyhhh...cuak x cuak lah jgk kn....relax jer la bkn de wat slh pn an..p lau da tgk sumer cikgu turun..pe kes????xde yg x berucap..smua berucap...lenguh gak telinge ni dngr sorg2 ckp...hehe...mereka memberitahu tntg risau mereka pada kami pelajar2 perempuan yg pda hri ini sering terlibat ngan gejala2 yg x bermoral ni...saat itulah juga kami d beritahu yg ada pelajar sekolah ini yg terlibat dgn kes ***** beramai2...OMG!!!mengucap pnjg ak...pas d berutahu tue ak dpt knl psti student tue mengikut cerita kawan2 aklah...so...ape yg ak nk kongsikan kat cni..mase slh sorg cikgu ak wat ucapan...terselit kata2 yg wat ak ingin menjadikan diri ak begitu...
".........sy bagi pilihan ka awk...bygkn awk adalah sepok0k epa...awk nk jdi epal yg berada(tumbuh) d mane???adakah d bahagian bwh dahan pokok itu..yg mane org bole capai sje awk utk ambil awk..petik jer dah dpt...xperlu bende2 lain...ATAU awk nk jdi buah yg tumbuh di bahagian atas skali...yg mane org ssh nk cpai...slalunyer org hnye blh tgk dn idamkn buah yg ade d ats tue sbb cntk..x bersentuh lagi...malah utk mendapatknnye..org kna berusaha keras memanjat pokok epal tu atau kna mencari tngga yg blm tentu akn terus menuju kepuncak dahan pokok epal tue...silap2 kena juga panjat kat dahan2 pokok utk mengambilnya...byjk cabaran dan usaha yg perlu di lalui...ATAU..awk nk jadi buah epal yg dah jatuh..yg mane da busuk...org lalu lalang pijak2...nk ambil pn sangat mudah...xperlukan usaha yg byk....."...

klu korg tnyer...op c0zlah ak nk jdi buah epal yg kat atas skali tu!!!!!dan ak akn pstikan!!!..dn ade yg ckp ak tyme ni baru ko tau...dn sstngh mengatakan "klu awk sygkn die..lepaskanla die..klu btol die jodoh awk..1 ari nnt die akan kembali jua pd awk.."...dn korg tw x ak teringat 1 lagu yg ak bt0l sukee ngan bait lirik lagu tu....its such a meaningful lyrics.......



SOFIA JANE
_black_

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Un
tuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

aahhaaaa...amacam????????stuju x??ehehehehe....walaupn d takdirkn hanye tngl 10 org jer girls yg mcm ni zaman skrng ni...suke utk ak katekan yg ak akn pstikan yg ak tergolong d antara 10 tu..(",)...

eh2!!!sblm ak ttp kedai an...ari nie result exam ak sem 5 da kuar..n everything were going smo0thly...skrng just get ready nk g pektikal lak...weeeeeeee!!!!!ak bebas!!!!



_wallahualam_
Read More...

Ahad, Disember 05, 2010

`faNtasIku`

As'salam.........

Bismillah...
ahaaa...fantasi......seron0k tw sekali sekal berfantasi nie..lebih kurang ngan beranganlah kan???...edisi kali ni ak nk share tentang perkara yang aku sering berangan...

ak selalu berfantasi untuk memiliki sebuah kereta...kereta ape???hurrmmm...guest what....keretanya xdelah besar sangat...sbb ak x suke sgt kete besar2 nih..(p xtwlah plak kan klu tetibe ubh fikiran...nk pkai kete besar lak kan...)..c0mel!!!tulah die words yang sesuai tuk kereta idaman ak nie....oklah mlas nk st0ry pnjg2..pe kate k0rg tgk sendiri gmbar yg kat bawah nie ek...

amacam???ok x??first time tgk trs terpikat...hehehe



xdpt yg ats yg ni pn ok gak kn??..haha...


seterusnya...ak suka gak berangan utk memiki satu jenama telef0n nie....excelli...klu ckp sal ph0ne nie...da mcm2 ph0ne ak tkr...tapi ak still de fantasi ak sendiri utk memiliki ph0ne nih...sbb nye????satu jerk...design..yup!!design die yg ak suke...u guys tgklah...


ahaa..BLACKBERRY T0RCH 9800...
the latest one,


lagi???hurmmm..kali ni efantsi ak klu nk beli rumah lak...ak x tw nk umh yg cne lagi..tapi ak rase ak nk umh yg selesa sgt3!!!mungkin x besar x kecik...(xnklah besar sgt..nnt kena aim ngan pencuri!!)hahaha...mungkin rumah teres???ataup0n apartment ke k0ndo ke???x pn terus bangl0???haaaisshh!!!kuat beranganlah!!..urusan pembelian rumah nie bkn mcm kite beli brg kat kedai runcit tue..bile dah xnk kite buang...s0, ak rase pemilihan dan keputusan ttg umh yg bet0l2 nye nnt hnye akan di buat bila dah tiba saatnya nnt...baru praktikal kn...

ak juge sering berfantasi utk berkerja di sebuah syarikat nie..tapi agk mustahillah utk ak memasuki syarikat nie...ase2 cam ssh jerk...lagipun lokasinya yg agk jauh dari tmpt asal ak...rase cam byk halangan jerk kat sane nnt...yerlah..mcm nk cari rmh sewa???satu hal tue...dahla k0s sara hidup yg tinggi...kotaraya lah katakan...huhuhu...s0??agk2 ape die syarikat yg ak sering berfantasi nk keje tue ek???haaaa...



hahaha...angan2 x salah kan??


ape2 p0n..ak lebih bangga utk mendapatkan sumer yg ak fantasikan ni hasil usaha ak sendiri...n f0r that,,ak da start kira2lah kn sebagai pesiapan..especially f0r the first and sec0nd tue...tue 2 perkara ak nk pastikan yg ak dpt juga akhirnya...bila???wallahualam....
dan pasal yg last nie plak it just angan2 yg selalu bermain-main kat fikiran ak..hehehe...sekiranya ak berpeluang utk bekerja di tmpt yg kat dlm pic tue, tentulah satu peluang yg ak xkn sia2kan...n ..itu merupakan perkara yg ak paling hargai..dan ape yg b0leh ak katekan...i'm very happy!!!
klu xdpt pn bkn la satu masalah...mungkin rezeki aku ade d tempat lain..n who knows yg ak mungkin lebih sesuai n dapat peluang yg lebih baik d tempat lain???apetah lagi klu bkn di sini ak juga mengharapkan utk mencurahkn khidmat ak di KOTA ISKANDAR atau
ISKANDAR MALAYSIA...
tmpat kelahiran ak...i'm pr0ud to be there too...

ak hanya merancang Allah yg menentukan...Insya-Allah...
Read More...