Ahad, Januari 30, 2011

peNantiaN 10 MARCH 2011


sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)




penantian???apekah itu??.....h0nestly ak mmg sedang menantikan sesuatu yg bakal mengubah segalanya..insya-Allah...dan semestInya penantian aku ni adelah penantian sebuah filem dari KRU STUDIOS...bagi mereka yg mengikuti bace tajuk entry jer mseti da tau kn...HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA..men0nton lepas satu trailer ke satu trailer yg di p0s oleh pihak KRU STUDIOS di laman sosial facebook nye...membuatkan aku bertambah-tambah teruja utk men0nton hasil garapan dan sentuhan pengarah yang berbakat besar YUSRY ABDUL HALIM...perasaan jadi lebih teruja sebenarnya bila di khabarkan oleh mereka bahawa sudah 60 buah negara di seluruh negara telah mendapatkan hak untuk mengedarkan filem ini...big chances for them utk terus dikenali di luar negara pula selepas ini...yg pasti mereka membawa sekali nama MALAYSIA!!!c0ngratulati0ns!!!for the whole team!!





di fahamkan bahawa filem ini merupakan sebuah filem epik sejarah...bagi ak yang susah utk meng"abs0rb" subjek sejarah ni...sudah semestinya alternatif utk menjadikannya sebuah filem menarik minat aku...yelaahhh..nk bace from A-Z, k0mpem x habis2 kn...baru bace 1 page terus st0p..silap2 bace tajuk depan terus letak tepi...s0, bile dah di buat filem nie...x jdi masalah lah lagi buat ak...setakat nk habiskan mase utk mengenali sejarah yg hanya beberapa jam sahaja mase yg diperlukan..bet0l x??hehehe...

well..setiap filem ke drama ke telem0vie ke mesti ade lagu tema an...haaaa..cam tula jugak ngan HMM nie...SEDETIK LEBIH...tajuk lagu utk filem nie..nyanyian ANUAR ZAIN...hasil ciptaan EDRY n YUSRY....fisrt time KRU STUDIOS preview kat facebook skali ngan vide0 clip die..makkk aihh!!!vide0 clip mmg superb!!!lagu???mestilah best!...sl0w2 gitu...best bile time nk melayan perasaan..hehehe...one more thing, lagu ni ade dlm versi bahasa inggeris tw..tajuknye THE MEMORIES REMAIN...wait till that time k!

btw, ak pasti t0nton filem nie...dan kite lihat kejayaan yg baKal tercetus hasil daripada filem yg di anggarkan k0snya menelan hampir 8 juta nie...ok!!!jgn lupe t0nton filem nie tw...daaaaa!!!



Read More...

Khamis, Januari 27, 2011

merubah segAla-galAnya~~

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)

assalamualaikum dan salam sejahtera....helll0oo0 everyone!!!ssh btl nk update blog skrg nie..hmmm..sorrylah sbb x update2 blog ek...ok!kali nie ak nk cerite sket pasal MENTOR 5 yg mne sesi ujibakatnya dah mula pn(agak lambat kn ak nk st0ry sal mentor nie)....well..ak x penah pn nk tgk MENTOR..tapi thn ni ak rase bakal mengubah segala-galanya bila ak akan tercatuk depan tv utk menunggu MENTOR bersiaran...ahaaa!!!!angkara siapakah itu????..........sape lagi klu bkn EDRY ABD HALIM....sblm ni kn ak penah jugak terfikir...kn best kan klu KRU nie de wat satu realiti ke, tak p0n buat ujibakat utk artis recording d0rg sendiri ke kan....dan dorg sendiri yg mencurahkan ilmu2 yg berkaitan..waaaahh!!!angan2 kemain lagi kn...hihihi...bile tau jerk yg EDRY jadi MENTOR...waaahhHH!!!bersakan-sakanlah ak suke...hahaha...oklah tunggula jerlahkemunculan EDRY bersama PROTEGE nye nnt....



spelah kn yg bertuah jdi protege EDRY ni nnt



ppssttt!!!>>everything dri KRU mmg ak supp0rt...s0, korg nk kte ape pn ktelah...ade ak kisah???hahaha...
Read More...

Ahad, Januari 16, 2011

"LUCKY GIVE AWAY BY CIK DYA"

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)





hyee every0ne!!etry ke dua ak tuk thn nie..hehehe..memandangkan ari ni jerk ak de mase nk on9 puas2..so ak pn wat la bl0g walking..jengah2 pe jdi kat bl0g ak nie..hihi..ramai gak yg sh9ut kat ak..ade satu shout ni.."anda di tag"..dri dilah buz...thanks a l0t!!!..s0..this is the thing...


************************************************************************




f0r the rules korg g r investigate kat blog cik dya ni yeerr...xpn korg klik jer lah kat banner ats tu..
utk itu ak hadiah kat award tag ni to>>>


pssst!!!..jgn terase k spe2 yg ak x tag tue ekh..klu bole nk tag juge sume2..huhu
Read More...

Isnin, Januari 10, 2011

ade mase

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)


hepy new year!!!harap x terlambat utk ak says hepy new year tuk semua bl0gger2..especially mereka yg sudi foll0w ak.=))...seems ni adela first entry ak di thn 2011 niey kn...ekcelli nk g tw yg mungkin ak x bole nk slalu update st0ry ak kat cni..yerlaaa..mcm yg ak da stry kat last entry..thn nie ak praktikal..s0, mase utk berbl0gging pn da smkn kurang...oo00ppsss!!!pembetulan!bkn semakin kurang tapi.....sgt2 kurang..huhuhu...pegi pagi blk jer dah petang...mlm nk rest..nk on lappy pn jdi mls..hehehe..bkn stkt bl0gging fesbuk pn da ssh nk bkak skrg nieyh..s0, utk taw ape yg berlaku kat ak punyer fesbuk ngan bl0g nie hanyelah dgn buka email..dun w0rry..everythings ak tw melalui email....(",)...

btw,,,perasaan praktikal???????????

ahaa...minggu pertama, ok jer..byk jugelah keje...tpi msh bole d kawal lagi..ade st0ry sket on my first day nie...nk share ngan korg yg ak dpt name baru lak..ape die???rihana..haha..klaka kn..alkisah de sorg mamat cina nie slh dgr ke pelat ke...tersasul sampai ke rihana bunyinyer...ado00ii!!!..tapi liyana lagi best!!hehehe...minggu nie minggu ke 2...hrp sumer nyer ok jer...smpailah saat 16 April nnt..insya-Allah...

s0, pade blogger2 yg da foll0w tue jgn lak pkr ak nie s0mbong x bertegur ngan korg..klu de mase ak akan melawat bl0g sume2 ye..n pade yg foll0w tue thanks a lot k!!t ak foll0w korg blk..lmbt n cepat jer..hihihi...

see u guys so0n!!!.....hopefully...


ppsstt!!!: bru de mse dpt update bl0g sbb esk johor cuti....wink2!!!
Read More...