Jumaat, Februari 25, 2011

SENYUM XNAMPAK GIGI

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)

hell0 every0ne!!!..."anda di tag"...waaahhHH!!!!terus ak bukak bl0g tuan yg menc0nteng kat shoutbox ak...Eja Razif..thanks babe!!....ak di tag menerusi segmen SENYUM TAK NAMPAK GIGI oleh Muazatul Adawiyah...nk tw lagi details pegi terus ke bl0g dia ok!(",)...jemput2la singgah ke bl0g dia..cun beb!!nk d bandingkan ngan bl0g ak ni kan...ahaks!...ok2..back to the st0ry..., dgn pantas ak membelek koleksi gambar yg ak ade...cari punyer cari..akhirnya jumpe yg ni...


care tak???=p


s0, mangse tagged ak>>


btw..c0ntest ni tamat 27.02.2011..smpt lagi nieyh...=))


pssstt!!!meh j0in ramai2...


Read More...

Selasa, Februari 15, 2011

CONTEST AKU DAN PINK

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)





tnga asyik scan sape yg de update bl0g...tetibe mate melekat kat satu bl0ger nie..hakim zailan...terus ak bkak tgk ape yg d ceritekan...uper2nyer die de j0in 1 c0ntest ni lah...CONTEST AKU DAN PINK...cm menarik jer kan...ape lagi laju jer tgn cucuk pendrive cari gamba ak ade tak bju kaler pink, seingat ak ade..sbb ak byk jgak k0leksi baju wane pink nie plus ak lak jenis amek gamba sne cni....lagilah xder r mslh sgt kan...hehehe...

segala rules bole terus ke bl0g cik miera ne yer...(klik jer banner kat ats tu smpaila nnt kat umh cik miera yg cantik tu..)..untuk itu ak mempertaruhkan gamba di bawah nie...



amacam???ade can tak nie??


pssstt!!!m0h kite j0in ramai2...


Read More...

Ahad, Februari 13, 2011

2 thn setengah bersama mereka

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)


lumrah manusia...bila ade depan mate kita x reti nk hargai..gaduhlah apela...walaupon gaduh2 manjekn, bila da jauh mula la terkenang-kenang...xsukela cm nie!!!i'm talking ab0ut my classmate...huaaaa...agak2 apela yg d0rg wat kan sekarang??mcm2 perangai..mcm2 hal...ape yg pasti ak xkn lupe sumer tue...tunggu bas pagi2...jln msk k0lej, ade mse g mkn dlu kat starbuck(kafe jer k0wt..)..xde mase???tunggula klu ade gap ..klu xder mmg kebulur la kt0rg..mkn tengah hari kul 3 p0n pnah...mknn p0n da abis time tu,,mkn jela pe yg ade...huhuhu...biasela study kn,

jum tgk gamba ak sepanjang 2 thn setengah mengharungi idup sebagai mahasiswi di INSTEDT>>>


kena msk lumpur seyh!!amazing race mase orientasi nie...separuh bdn ak tenggelam..
member kena tarik ak..cuak tak cuak jelah time tu..tpi ser0nok!!!
semester 1


ni minggu orientasi lagi nie...ngan gr0up ak yg d beri name CASPER!!
bersama fasi2..
semester 1


suasana mase tngah meeting...nmpak relax jerk..padahal....
semester 2


gamba kandid yg menjadi jugelah..bersama atik
semester 5


cheerleaders!!!!wakil pr0gram OM...sempena sukan rakyat,
btw ak xde kat cni...
ak msk perbarisan,
semester 2


p0ndok yg menjadi pilihan kat taman @terminal...
semester 3


bilik kuliah 8 yg penuh dgn kenangan...
bju yg kt0rg pkai tu bju batik UiTM tw!!
buukaannn...
semester 1


mlm sblm berlangsungnyer event kami...
buat persiapan tuk esok...
last checking!!
semester 4


lepak2 di starbuck (kafe jeee)..
smbl2 menyiapkan persiapan event kami...
semester 4


banner utk event gr0up ak...cntk tak???
semester 4


lepak lah!!!!
semester 5


hang0ut..pas g mkn2..
semester 5


kt0rg k0nv0i g buka puase sesame...
with one of our lecterur..Mr. Nasir..
semester 5


presentati0n as ADMINISTRATION MANAGER..
assignment office admin,
kna handle meeting daaa..
semester 2


lepas meeting...lepas kn segala kekusutan yg ade..hihi
semester 2


amacam????smart tak?
semester 2


@ Golden Beach Resort...
semester 4


ni lak g got0ng royong @ masjid Al-Syifa'...
sempena sambutan Maulidur Rasul...
mlm2 bute nie tw!!!
da lps rewang tu kt0rg d beri mkn sup tulang cicah roti...
ssslllrrppp!!!
semester 2


hantar assignment dlu sblm cuti pnjg
semester 5


ni bkn pancit tw!!!sje tmbh angin tayar tue..=p
semester 4


ni plak candid..tpi cntk plaks..hehe..
@umah terbuka Hari Raya
semester 5


see??ak smpai pnjt kerusi lagi...ekcelli tnga tunggu lecterur ni..
smpt lgi kn???
semester 5


attended event classmate..
semester 4


ni plak kembar ak....kembar name ok!!!
semester 5


hurrmm..duduk kat k0ridor ni dah jdi perkara biase sbb tngu class
semester 5


mangse dalam lak0nan kami utk subjek bahasa Arab..
kna berlak0n tue...
cuaca sgt panas ok!!!
semester 5


keadaan kelas ak lepas dpt tw kelas cancel...weeee~~~~
semester 4


ni kat class Account nie...
semester 5


MPG seni0r..sje nyibuk..hehe..
@ THE ZONE, JB
semester 3


@ SEMINAR KEPIMPINAN DAN KEUSAHAWANAN...
sebagai usher n peserta..
semester 4


klu td MPG seni0r..ni plak MPG utk batch ak...
@ Pulai Beach Resort(klu x silapla..)
semester 5


sesame member class mase mlm MPG...ni dpn sp0tlight nie..
tu pasal terang benderang
semester 5


hhmm..korg knl tak spe tue????cam??xknl p0n wat knl lah..=p


ape2 p0n kenangan zaman diploma tak mungkin ak bole lupe..yerlah, tmpt jatuh lagi di kenang inikan pula tmpt kita menuntut ilmu..t0l tak???walaup0n.............


Read More...

Khamis, Februari 03, 2011

sambuNg ke tAk ni????___________

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)



hri ni da 3 hb...means...da sebulan ak menempuh pengalaman praktikal...msh segar kat ingatan ak lagi sebulan yang lepas..saat2 ak melap0r diri..

***********************************************************************************
lepas dri briefing pagi tue ak di panggil oleh bos ak bersama-sama dgn exec ak...segala pesanan masih segar dan aktif lagi berputar-putar kat kepala ak nie............bkn senang nk biasakan surr0unding baru..yerla..sblm nie just attend class, hbs mase..blk...bila dah ke alam pekerjaan nie suasana totally different..pnt jgn ckplah..tp ak ok jerk..still have fun, oh ya lupa nk g tw ak praktikal p0n kat tmpt keje abg ak..jdi xdelah isau ape2 sgt kn...

bile dah dkat sebulan nie..mulelah hati ni tertanya-tanya...nk sambung degree ke tak nie???MUET x amek lagi...risau takut xde mase jerk nnt..tpi semua will be fine bile kita ade schedule yg bagus kn??..tapi siyes!!ak dalam dilema sekarang nie samada nk sambung ke x...kalau tanye programme yg ak nk sambung nnt,,ak lebih prefer untuk wat cust0mer service atau event management...nk wat sistem..ramai dah k0wt yg ke arah cnie...uppssSS!!!st0ry sket>>>diploma ak amek DIPLOMA IN OFFICE MANAGEMENT & TECHNOLOGY (OM 114)...bile nk sambung ke degree, programme yg berada di bawah satu fakulti yang sama adalah..OFFICE SYSTEM, EVENT MANAGEMENT, HEALTH, CUSTOMER SERVICE...tempoh pengajian x lebih 3 tahun...ade yg 2 thn shj, tapi bole juga klu nk tukar programme lain..tapi temp0h pengajian mungkin same dgn zaman diploma or mungkin lebih lame....sekarang ak masih nk berada di fakulti yang sama,,,sbb rasenyer i'm fall in love dgn proggramme nie........hehe

s0, korg rase perlu ke tak ak nk sambung degree???sbb ape yg ak perhatikan skrg nie..kemahiran lebih penting...dan ak juge berpendapat, yang level of qualification yg ade just satu tiket utk meletakkan kita kat level mane bila bekerja..means jawatan yang ditawarkan, ade juge yg ada qualification bagus tapi bila da pegang jawatan yang sepatutnya tak tau nk buat kerja..munkin ini terjadi bila seseorang itu hanya bijak di bidang te0ri..bila masuk alam pekerjaan jadi macam culture sh0ck ckit k0wt...

tapi bila fkr nk kerja..........timbul pula persoalan lain kat fikiran nie.."ak ni da bersedia ke nk bekerja????nk kerja kat mane??"...lepas satu persoalan terus ke satu persoalan...tiada jawapan..ak hanya mampu kata...klu nk tunggu sedia ke tak ..sampai bila??lame2 nnt tetap nk kerja juga kn...takkan nk blaja jerk sbb x ready nk kerja....huhu..



>>>kembali ke alam nyata...
korang tolonglah bagi pendapat sket...
betul2 dalam di lema sekarang nie...thanks!!!


psssttt!!!--di sini bknla nk menidakkan kebijaksanaan mereka2 di luar sane hanya meluahkan ape yang terlintas di fikiran nie,,,,jgn slh faham pula yer...



Read More...