Ahad, Julai 31, 2011

RAMADHAN datang lagi ^______^

Assalamualaikum ^^,





"wo ai ni, i love you, aku cinta padamu..tiga kata paling bermakna tapi jarangnya di dengar..."..ha!! cepat2 check tepon. dapat tak message??. eh korang pasang lagu lain eh?. silap pulak. tu enset aku. ngeh3!

yang tak dapat message tu meh2 aku ada surat untuk korang.


to all my l0vely bl0ggers,

selamat menyambut bulan yang penuh barakah. semoga kita semua dapat melaluinya dengan sempurna. sama-sama lah kita beribadah dengan ikhlas. Insaya-Allah. ^^



yang benar,
ceriteraliyana




*cepat betul masa berlalu kan......
Read More...

Sabtu, Julai 30, 2011

TIGA KATA daripada KRU

Assalamualaikum ^^,




selepas single GANAS. kali ni KRU tampil dengan satu lagi single mereka berjudul TIGA KATA. first time preview kat KRU STUDIOS fb. memang layan habis. aku cakap bukan sebab aku minat mereka. dengan muzik yang macam ni sape tak layan. to be frank lagu2 ciptaan mereka tak pernah mengecewakan aku. besides bila aku stress dan b0san gile gaban. lagu mereka lah yang jadi pilihan. bila pasang lagu mereka automatik aku boleh senyum selebo-lebonye, nyanyi sekuat-kuatnya tanpa mempedulikan orang lain yang dengar sakit telinga. hahaha. dan aku bole joget dengan tarian sp0ntan yg ntah ape2. aku jugak akan jadi day dreaming, berangan-angan mengikut rentak lagu dan membayangkan situasi sambil mendengar lirik. haiishhh!! heabt tak hebat penangan KRU kat aku.

s0, mari kita selami lirik TIGA KATA ciptaan Edry neh.



Tiga Kata - KRU



Yeah..lagu ini ditujukan keapda mereka yang sudah lupa erti cinta
Hanya tiga kata sahaja
Cukup besar maksudnya

Wo ai ni
I live you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah keran kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta

chorus


Wo ai ni
I live you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut


Katakan ci...cinta ci...cinta kamu
Katakan ci...cinta ci...cinta

Walaupun kita saling 
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa

Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Kita tidak terpisah

rap
Dalam kesibukan 
Kita seringkali mula hilang kemesraan
Dengan mereka disisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga
Mempunyai bahu setia untuk kita bersandar

Pejamkan matamu
Lihatlah di hati
Semua kasih terhimpun
Dibiarkan terkurung
Jadi keluarkan 
Sekarang keluar

Chorus

Katakan ci...cinta ci...cinta kamu
Katakan ci...cinta ci...cinta (aku cinta padamu)

Wo ai ni...i love you




d0lu-dolu. ^^,



sebenarnya kan bila dengar lagu ni terus teringat. sebelum ni Edry ada p0s kat fb tanya sape2 yang tahu "aku cinta padamu" dalam bahasa jepun ke korea erk??. lupa pulak ^^. ngeeee. untuk single terbaru KRU. patutlaaaaaaaa...



*eh2 KRU nak keluar album baru tw! tajuknya KRUnomena..wink3!!..and fyi, nama album ni di berikan oleh peminat mereka sewaktu pihak KRU STUDIOS adakan contest utk cari nama tajuk album mereka yang akan datang. kalau tak silap winner dia lelaki. hurrmmm..aku terlepas yang ni, tau2 jerk dah umum pemenang.
Read More...

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

Assalamualaikum ^^,





tekan banner untuk join the club!



*salam perkenalan bl0ggers!! ^^,
Read More...

gambar terbaik BEN ASHAARI nak teng0k

Assalamualaikum ^^,





j0in klik banner.






gambar kat atas ni di ambil zaman diploma masa aku sem 2. pakaian seragam ni idea aku. biasalah kreativiti. markah lebih. hehe. alkisah ini adalah gr0up assignment untuk course office administration II. kitaorang kena buat group. tubuhkan satu syarikat. ekcelli assignment ni ktorang kena berlakon. setiap orang ada peranan masing2. masa ni aku sebagai MARKETING MANAGER. hak2!!

situasinya adalah kami semua dikehendaki handle satu meeting untuk satu product atau servis baru syarikat. mesti nampak real. CEO, S/U..manager2 lain p0n ade. selepas berbincang kami memilih HIBISCUS CORPORATION sebagai nama syarikat. yang mana kami bercadang utk membuka sebuah lagi resort bernama raja villa resort.

segala persiapan untuk meeting di sediakan. agenda, report setiap department, budget yg diperlukan. if ada flyers ke coupon. kena tunjuk. dan benda2 macam ni dah tentu2 aku yg kena design. kawan aku yg pegang HR lagi pulak. kena sediakn resume pekerja2. tak macam haro0kk lak. kena reka bagai. bukan sikit. mestila banyak. takkan sorang jerk mintak keje kat c0mpany. design baju pekerja lagi...macam2 dan semuanya in details. lepas presentation pulak kena sediakan report. biasalah minutes of meeting dan segala yg berkaitan. time ni S/U la yg parah. haha

kini semuanya tinggal kenangan. =,=



*masa pakai baju ni ktorang jadi perhatiaaannnn..weelll..kt0rang budak OM, jadi xde yang pelik..^^


Read More...

Jumaat, Julai 29, 2011

"Rancanganku dihujung minggu..menjelang ramadan.."

Assalamualaikum ^^,




bismillah. first time join segmen dari cik lulu nih. oh ya! cerita pasal cik lulu. cik lulu ni nakal taw. masa aku join segmen dari en ben. dia komen kat entri aku tu kata "lulu pun blogger baru". sekali dapat inf0rmer dari bl0gger lain. cik lulu ni kira senoir jugak. ceett!!. tape2 itu namanya gurau senda. ya tak. tapi bila tau cik lulu ni senior sempat gak r terbeliak bijik mata nih. lagi2 bila tengok foll0wer dia. tapi tak tau lah pulak kalau dia memang betul bl0gger baru. manalah tau kot2 inf0rmer aku tu salah pulak. kalau betul untungnya la haaii. foll0wer ramai tuh.

oke2 stop it. terus ke segmen. ini banner cik lulu.




klik banner utk join the club!

hujung mingggu aku menjelang ramadan?? aku dan keluarga akan ke rumah tunang aku abang aku untuk menetapkan tarikh. tarikh ape??  paham2 sudaaa. setakat ni tu jelah yang aku tau. hari sabtu nak rehat sepuas-puasnya. sebab dari hari isnin aku tak melekat kat rumah. ada pun hari selasa rabu jelah. hari lain pagi2 buta keluar, balik dah malam. setengah hari sibuk berurusan.

dan seperti biasa puasa pertama kami akan buka satu family. nanti di petang hari akan adalah suara terpekik terlol0ng kat dapur macam kapal nak karam. dan family aku ada menu wajib tiap2 kali puasa pertama taw! kebiasaannya kami akan buat jemput2 udang cecah dengan sambal kacang. ssllllrrppp!!. hehe. nama je jemput2 udang tapi syarat masa menyediakan adalah udang mestilah lebih daripada tepung. baaaruuuuuuu bestttt!! hehehe




*dah termasuk cerita puasa pertama plak.hehe..hhmmm..citer pasal puasa pertama, aku ada cerita yg nak dikongsikan. pengalaman yang tak mungkin aku lupakan sampai bila2. kecuali kalau aku dah nyanyuk atau hilang ingatan. ^^   untuk itu..next entry!
Read More...

Khamis, Julai 28, 2011

medical check up??? eeerrrrrr....

Assalamualaikum ^^,




at the moment korang baca entry ni aku sudah dalam perjalanan ke klinik kesihatan untuk membuat medical check up!. mungkin juga dah sampai.  huwaaaaaaaa!! ni la benda paling aku ngeri. bila kena ngadap doktor. huhu. kali terakhir aku buat medical check up masa aku masih belajar. pihak k0lej minta rekod perubatan  s0, kenala buat medical checkup. tahun 2009 kot masa tu. lama dah. jangan buat muka pelik. aku memang tak buat rutin medical checkup. ngeh3. bila dah timbul rasa insaf baru aku pegi buat rutin ek. ^^

so kali ni aku pergi lagi sekali sebab biasalah. syarat nak masuk IPT kan. huk3! kenapalah mesti ada. paling ngeri bila nak x-ray. buat nye jumpe benda pelik2 dalam badan aku ni tak ke nanya tuh. pas tu bila kena buat test air kencing. haaissshhh!! fuhhh! selisih selisih malaikat 44! mintak dijauhkan. semoga berjalan dengan lancar semuanya.



*jumpa doktor ensem nak. jumpa doktor buat pemeriksaan....TAK NAKKKKK!!
Read More...

Rabu, Julai 27, 2011

bila bl0gger otai foll0w ^^,

Assalamualaikum ^^,




tahap kebosanan yang amat ni akhirnya ada jugak berita yang mampu buat aku tersenyum. berita apakah?? cer teng0k gambar bawah ni..






ngeh3!!. aku selalu jugak tertanya-tanya agak2 en ben nak ke tak ek foll0w bl0g aku nih. hehehe. ape2 p0n TERIMA KASIH yang amat. rasa nak lompat terkinja-kinja neh. hehe. aku perasan p0n lepas update entry. tetiba teringat. "eh foll0wer dah bertambah lah. tengok ah sape yang foll0w aku.".. masa ni aku terus senyum meleb0oo..

m0od?? of courselah semakin bersemangat untuk berbl0ging dengan berita neh..weeeeeee!! terima kasih juga buat semua foll0wer aku. bila tengok follower makin bertambah secara tidak langsung aku bertambah yakin untuk menulis dan dengan adanya anda sebagai foll0wer buatkan aku ingin terus menulis. ^^




*baru tau, cam ni rupanya perasaan bila bl0g kita di foll0w oleh mereka yang otai..
Read More...

jom teng0k gambar ni. CANTIK!

Assalamualaikum ^^




pesanan: perhatikan gambar di bawah ni. ada budak perempuan di celah-celah bunga. good luck!





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ngeh3...o0psss!! kena!!. mana aci aku jek yang kena. korang pun mestila di kenakan oleh aku.hehe. jangan marah.





*gurau senda mengeratkan hubungan. ^^,
Read More...

Selasa, Julai 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

Assalamualaikum ^^,






join klik banner ^^



*agak2 ada ke yg nak tukar link ngan aku neh??

Read More...

Julai yang sangat sibuk!

Assalamulaikum ^^,




lama jugak kan aku tak kongsi cerita aku kat sini. huhu. masa agak membataskan aku nak cerita segala-galanya di sini. setakat nak j0in contest ke segmen bolehla. tu pun yang tak banyak rules. agak2 panjang leb0 die punya rules tolak tepi. bukan sebab aku sombong. no n0 no. siyes aku memang xde masa sangat lately. sekarang ni aku tengah mempersiapkan beberapa dokumen yang diperlukan untuk hari pendaftaran aku 11 September ni. so, masa banyak dihabiskan untuk berdating dengan mereka2 ini. double dan triple check aku dengan dokumen2 ni semua untuk mengelakkan aku tak terlepas pandang. payah weyh  kalau terlepas pandang.

semalam aku pergi menguruskan untuk pinjaman aku nanti. kali ni aku cuba nasib dengan perbadanan yang ada kat negeri aku ni pulak. tengok caner. tapi semalam masa hantar borang. terkejut jugaklah dia kata borang akan di proses dalam tempoh 3 bulan. then ada interview pulak. hmmmm..laaayannnnnnnnnn. bila dah dengar macam ni. lebih baik aku buat backup dengan perbadanan lain. tang yang menguruskan perbadanan yang satu ni agak banyak proses yang perlu dibuat. plus aku pun guna perbadanan ni before. s0, kena buat penangguhan tu yang cam pening2 lalat sikit. alaa..tak perlu bagi tau..kompem korang dah boleh agak kan perbadanan mana satu. ngeh3!!

ikutkan setiap minggu dalam bulan julai ni ada je agenda aku. s0, badan semua dah mula rasa sengal2, letih. ingat semalam nak update n3, tapi disebabkan aku mengalami saket kepala yang amat. rasa sakit macam nak hentak2 kepala kat dinding. tapi aku waras lagi. tak sampai hati nak hentak, aku ketuk2 kepala aku jerk. huhu. cian kepala aku. ^^ ikutkan hari ni aku takde. pergi Melaka untuk menguruskan hal rumah sewa kat sana pulak. tapi, semalam akibat terlalu letih. so, bincang punya bincang parents aku kata pergi hari Jumaat jer. hoh0ho. NIKMAT!. boleh merehatkan badan beberapa hari. memandangkan minggu depan dah puasa. so, Khamis ni nak tak nak aku kena pergi buat medical check up. mula2 ingat nak buat lepas raya. tapi kompem! lepas raya aku akan busy. selain daripada kunjungan orang2 yang sudi berkunjung ke rumah aku. abang aku akan ehem2!!. apekah???. tunggu masanya nanti aku akan ceritakan segalanya. ^^

disebabkan hal ini jugaklah aku dah lama tak bl0gwalking. paling parah bila aku tenggelam tak timbul2 kat BCR. kepada semua. bila aku dah tak busy lagi kompem aku akan pegi jalan2 n chitchat lelame. tapi bile erk??. aku ase masa aku strait jek nih. bila dah daftar kat kampus nanti tak tau plak caner rentaknya nanti. eh2..puasa nanti mesti banyak masa free kan2??. haaa..oke2 dah jumpe time. jika diizinkan. Insya-Allah.





*bau ada feel nak story mory hal sendiri. masa untuk merehatkan badan dan minda. weeeeeeeeeee!!!!!!
Read More...

Ahad, Julai 24, 2011

Segmen Miss Nadya :: Motif Kenal Blogger Lain

Assalamualikum ^^,











nama : Liyana (nak lagi pendek just call me yana ^^)
umur : 21 tahun
negeri : Johor





*just a simple segmen. suke3!!
Read More...

semoga berkekalan buat NURUL SYUHADA NURUL AIN dan suami RAJA AMIR SHAH

Assalamualaikum ^^,




siapa tengok Majalah 3 semalam??. ah mesti ramai yang teng0k bola kan. aku tak minat sangat bola ni. setakat tengok sekejap2 tu bolehla. takdela bila ada perlawanan jer mesti dah cop tempat depan tv. setengah jam sebelum ke bape minit sebelum dah tercatuk depan tv. ngeh3.

alkisah semalam p0n kalau bukan mak aku panggil, aku p0n tak tengok Majalah 3 tue ^^. oh ya! aku bukan yg jenis hantu tv yer. bila ada cerita yang nak teng0k baru aku tercatuk depan tv tue. semalam Majalah 3 buat liputan selama setengah jam mengenai NURUL SYUHADA NURUL AIN bersempena majlis pernikahannya. taniah!!. semoga berkekalan hendaknya. ya kau tau dah lambat kot nak cerita pasal diorang nih. nak wat caner dah semalam baru aku teringat. haha. j0m tengok gambar..









sanagt cantik oke NURUL SYUHADA dalam majlis ni. deerr dah orangnya cantik tak bole kata apa laaa. eh ade lagi..scro0ll lagi keyh!


*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

oke2 jangan marah sket jer lagi ^^
*
*
*
*
*
*




ehehehehehe...siyes cantik!!






*gambar di ambil tahun lepas if tak silap. masa ni tv3 datang kampung aku buat rakaman singgah sahur.


Read More...

Sabtu, Julai 23, 2011

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

Assalamualaikum ^^,





rasa tertarik nak j0in contest ni. sebelum tu mestilah kena letak gambar banner tuan empunya contest. ^^  sila ke sana untuk mengetahui lebih lanjut mengenai contest ni dengan menekan banner di bawah.







di bawah ni pula gambar yang aku pertaruhkan.







*gambar di ambil tanpa disedari. 
Read More...

SHE'S NO YOU GIVEAWAY

Assalamualaikum ^^,




aku join giveaway algi setelah di tag oleh si pendek kecik tuh. ^^   segala syarat2 boleh rujuk terus ke tuan empunya giveaway. tekan saje banner oke!. boleh juga tahu hadiah ape yang korang dapat kalau ada rezeki untuk menang.





sedikit mengenai bl0g ini. rasanya better buat scroll utk popular post and awesome bloggers. nampak lagi kemas dan untuk mengelakkan sidebar meleret ke bawah sangat. btw, yana suka dengan susunan gadgets. kemas!



tag




*join sesuke hati ^^,
Read More...

Jumaat, Julai 22, 2011

mari dedahkan siapa yang bernombor 200

Assalamualaikum ^^,




oke! seperti sebelum ini. tiba masa untuk ak review follower yang ke 200 pula. akhirnya muncul jua nombor ni. hehehe. sebelum tu thanks kepada semua yang sudi foll0w bl0g aku yang sangat luar biasa ini. yelah, bukan senang nak tarik orang baca bl0g kita. huhu. dengan adanya anda, rakan2 bl0gger sekalian, maka aku menjadi semakin suka untuk menulis dan update macam2 cerita untuk dikongsikan bersama.

s0, ini dia follower yang di maksudkan itu. jom ke bl0g dia ramai2.







*hari tu berangan bila foll0wer masuk ke angka 200 nak buat segmen. tapi ade ke nk j0in????
Read More...

Khamis, Julai 21, 2011

ketebalan hati sang pencinta

Assalamualaikum ^^,









o_0
orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kmau.  yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

o_0
walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli!. Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

o_0
orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

o_0
orang yang mencintai kamu selau ingin tahi tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

o_0
orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat pagi', 'selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care' dan lain2 lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalma cara yang berbeza, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

o_0
jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

o_0
orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dilalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yangkamu sendiri sudah melupakannya, keran saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu tidak boleh berulang selalu.

o_0
orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata2 yangkamu ucapkan, bahkan mungkin kata2 yangkamu sendiri pernah lupa mengungkapkannya.





o_0
orang yang mencintai kamu akan belajar mengemari lagu2 kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaanya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

o_0
kalau kali terakhir kamu bertemu kamu mungkin sedan selesema, atau batuk2, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

o_0
jika kamu mengatakan akan mengahadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.


o_0

orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

o_0
orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

o_0
orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya bersama kamu.

o_0
jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengna persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.

o_0
di hatinya dia benar2 takut kehilangan kamu, pernah dengar ' jauh dimata, dekat dihati?'.

o_0
orang yang mencintai kamu kadang2 merindukan kamu dan melakukan hal2 yang membuatkan kamu pening kepala. namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuatkan kamu terganggu dia akan meminta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

o_0


jika kamu meminta untuk mengajarmu sesuatu maka ia akan mengajarmu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang kurang cerdik!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak daripada menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaanmu.

o_0
kalau kamu melihat telefon bimbitnya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar peti simpanan mesej si dia. dia masih menyimpan SMS2 daripada kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu.

o_0
dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang daripada kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.





o_0
jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan, dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa memilih terus bersama kamu.

o_0
orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kamu pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar2 mengerti apa itu cinta.

Read More...

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Assalamualaikum ^^,






j0in klik banner.

oyeahhh!! join segmen lagi dari en. ben. dan lagi sekali untuk blogger baru. thanks en. ben! (@_@).
fyi, aku start aktif (rajin update entri) adalah pada awal tahun ni. dan serius setelah penat terbang sana sini. rupa-rupanya banyak bl0gger2 yang ada. sebab musabab kena rajin2 datang sini adalah bl0g aku dipenuhi dengan kartun tinkerbell. haha. sangat tak l0gik!. oke abaikan. ^^

selalulah datang sini. tinkerbell sedia menanti. aku  tak kisah. sebab aku pun suka merayap sana sini. hehe. btw, salam perkenalan semua!



*nantikan kemunculan tinkerbell di kawasan berhampiran anda!
Read More...

Rabu, Julai 20, 2011

bahagia yang mampu membuatku tersenyum

Assalamulaikum ^^,




pernah tak korang rase dah xde harapan langsung. dah confirm dah ni + yakin. tapi at the end apa yang korang harapkan tu korang dapat?. inilah apa yang aku rasa sekarang. pada 1 Julai ari tu result untuk permohonan ke degree bagi student UiTM keluar. yes. sepertimana yang aku dah jangka. aku tak dapat. kecewa?. mungkin sedikit. sebab aku tak mengharapkan langsung di awal2 lagi. sebab?. result akhir aku menghadapi masalah bila status aku tidak complete. dengan pasti aku berkata pada diri sendiri. masalah ini kemungkinan besar akan memberi kesan pada keputusan permohonan aku. MUNGKIN. ternyata sekali kemungkinan aku itu menjadi kenyataan.

aku memang tak kisah dah. dapat ke tak. kat otak aku masa tu. "dah tak dapat nak buat macam mana..ramai lagi student yang best2 dari aku...". sampailah saat aku nak sangat ke kolej untuk mendapatkan sijil berhenti dan segala macam sijil. di sana aku berjumpa dengan ketua jabatan. nyata sekali madam sangat terkejut aku tak terpilih. masih segar dalam ingatan aku apa yang di perkatakannya. "peliklah..stundent bawah 3.0 boleh dapat mcm mana awak tak dapat...". alhamdulilah, kedatangan aku hari tu berjaya menyelesaikan result akhir aku. COMPLETE. that words yang aku nak sangat2 untuk ada dalam mini  transript aku  ^^

seterusnya madam beritahu tentang permohonan aku pada prof. lagi sekali muka pelik + hairan (erk! bukan sama je ke..haha) jelas kelihatan. aku di minta untuk ke bahagian pengambilan untuk rujukan. di pendekkan cerita. sampai di sana, aku di minta untuk ke fakulti untuk berjumpa dengan dekan. neves tak hengat time nih. malangnya dekan tak de. s0, kau jumpa timbalan dekan. setelah berbincang. pihak fakulti hanya mampu memberi jaminan yang mereka akan menyokong permohonan aku ini. itu sudah cukup buat aku tersenyum. dan aku juga di beritahu keputusan akan keluar mungkin dalam seminggu atau 2 minggu. di sana aku dah mula berbunga2. tapi masih belum mekar.

sehinggalah semalam aku ke k0lej lagi. untuk mengambil sijil2 yang tercicir. huk3!!. lagi sekali aku berjumpa dengan madam. borak punya borak. madam bertanya "eh..awak dah tengok belum result"..(sengih).."belum, hari tu saya bukak asik kena loading jerk..terus saya tutup..(sengih lagi). "(menarik nafas..^^)..bagi la num i/c awak saya check kejap". tak lame lepas tu, kawan aku keluar. "madam panggil masuk dalam...semua". dalam hati berkata-kata apa lagilah ni. huhu.

masuk2 je.

madam : awak nak bagi saya apa ni??
aku : ha?!.. bagi apa madam?
kakak dan kawan aku : hmm..dah dapat lah tu.
aku : (start sengih meleb0r)
madam : tengok ni.
aku : mana2?? eh2 saya dah dapat eh..kat mane??
madam : melaka
aku : sengih + ketawa + rasa nak jerit (nasih bek dalam ofis kena control ^^)

waaaa!! alhamdulilah sekali lagi. selepasa bersusah payah ke sana ke mari. tanpa perancangan. semuanya main terjah je dengan parents aku and of courselah si kecik. akhirnya saat itu tiba!. here it is.





perancangan awal untuk terus bekerja selepas tidak di terima pada awalnya di batalkan selepas medapat result ini. apatah lagi selepas membaca bl0g rakan blogger. ada yang tidak dapat permohonan di upu. aku berfikir sejenak. lebih baik aku gunakan peluang yang ada ini sebaik mungkin. inilah dia KEHIDUPAN penuh dengan dugaan dan cabaran. saat melaluinya itu sangat perit tapi semua itu bertukar kepada BAHAGIA di akhirnya. alhamdulilah, syukur!



*setiap kesusahan itu hanyala ujian..saat menghadapinya..hanya perlu BERSABAR.. ^^,
Read More...

j0m! cari barang2 tersembunyi lagi..nampak tak???

assalamualaikum ^^,





perhatikan betul2. ada rupa orang dalam gambar ni.




ada baby dalam gambar ni. 




ada dua orang kekasih dalam gambar ni. 




cari tiga orang perempuan dalam gambar ni. 



perhatikan gambar ini. apa perbezaan antara katak dan kuda??





*sekeping gambar mempunyai seribu cerita untuk dirungkaikan......
Read More...

Isnin, Julai 18, 2011

edisi kHas - KRU : B.A.G.A.I.M.A.N.A

Assalamualaikum ^^,



hye peeps!! sila jangan rasa menyampah dengan entri kali ni. sebelum ni aku dah st0ry kenapa aku minat + obses dengan mereka di sini. s0, rasa tiba masa untuk aku kembali ke edisi khas ini. entri ini di buat sebagai menjawab segala soalan yang kerap kali di tanya kepada aku. kali ini bagaimana. macam mana aku boleh suka dengan mereka dan bagaimana aku kenal dengan mereka. sejak bila?. teruskan membaca...

aku mula kenal dengan muzik mereka seawal enam tahun. alkisah bermula bila aku join competition di tadika. dan mereka menggunakan lagu Oh! La! La!. oh ya pertandingan tu adalah tarian senam robik (if tak silaplah). tapi yang pasti lagu tu k0mpem betul. masa tu aku tak ambil p0rt sangat. almaklumlah kecik lagi. ^^

masa berlalu dan pada usia 12 tahun. aku mula sk0deng muzik mereka. ini terjadi bila aku jumpa banyak koleksi kaset album KRU ni dalam almari akak aku. fyi, dulu aku suka duduk johor bahru, rumah akak aku bila cuti sekolah. s0, bila dah kat sana tak de buat ape..semua almari aku bukak. first sigh aku adalah "banyaknya album KRU"...terus aku ambik satu pasang. hhmmm..memang laayaannnnn!!!. sejak dari tu aku mula kenal dengan muzik mereka. dan mulai hari tu jugaklah bila dengar saja lagu2 mereka di corong2 radio aku mula aim dan teka dengan bertanya pada akak aku. "ni lagu KRU kan?". "eh..sejak bila minat KRU ni??". aku hanya tersenyummmmm. hehehe.

then aku melangkah ke alam sekolah menengah. masa ni memang aku dah obses dengan mereka. tolong jangan sebut KRU depan aku. kompem aku akan sengih meleb00ooo. ^^  dan kawan aku yang paham sangat dengan perangai aku yang sangat2 suka dengan KRU adalah Myra. ini sangat terserlah bila aku di form 4 dan form 5. plus memandangkan aku duk sebelah dia p0n kan. hehe..dan masa ni jugak aku pantang dengar lagu KRU kat radi0. dengan pantas aku akan kunci bilik bukak radio kuat2 dan sedia untuk nyanyi!!. masa ni siapa pun panggil aku jangan harap aku dengar. huk3!

bila aku sambung belajar pun. kawan2 aku paham sangat dengan aku yang sangat fanatik + obses dengan KRU nie. sampai tahap ada antara mereka panggil aku KRU. hahaha. bukan apa sebagai simbolik jek..@_@


s0, perasaan ingin mengenali mereka semakin membuak2. s0, sekarang aku ada minat yang sama dengan akak ak! weeeee!!! sebenarnya akak aku sangat fanatik dengan mereka. semua koleksi dan konsert mereka akak aku pergi. tapi bukan semua yg dia pergi. maksud aku kat sini. bila ada konsert KRU kat johor dia pergi. kalau ada dua tempat, 22 dia pergi. 

untuk itu inilah dia. bagaimana aku mula mengenali KRU. 



*edisi ini akan bersambung. aku akan cerita pula obsesnya aku kat KRU ni sampai aku sanggup buat sesuatu...apakah ia???..stay tune!
Read More...

Sabtu, Julai 16, 2011

Aku Blogger Negeri Johor

assalammualaikum ^^,




o0uhhHHhh..mata agak sepet akibat baru bangun. ekcelli tido tak termasuk dalam senarai perkara2 yang ingin dilakukan pada hari ini. tapi akibat daripada terg0lek-g0lek depat lappy mencari + mengerah kepala otak mencari idea untuk di tulis hari ini. mata aku berjaya diperdayakan oleh lagu Kisah Hati nyanyian Alyah tu untuk terus membuai mimpi.

s0, bangun2 terus teng0k update dari bl0gger. jumpe satu segmen!. j0in!. (lebih setengah hari mengetuk-ngetuk kepala berfikir-fikir mencari tajuk utk di tulis tapi tak berjaya). s0 here it is..




details klik banner oke!

MERSING = PONTIAN (singgah johor bahru)

penjelasan untuk kenyataan di atas. aku di besarkan dan dilahirkan di Mersing. 12 tahun di sana pindah ke Pontian disebabkan ayah aku mejadi YB (yang bersara). ^^  meneruskan kehidupan di Pontian. s0, officially aku kat Pontian lah sekarang ^^,


hurrmmm. tempat dan makanan menarik ditempat anda??. payah sket nak jawab nih. huhu. korang google maps jelah. boleh tak??. tak pasal marah t en. pilot ni. oke2 serius!. korang nak pergi penghujung benua Asia tak?? nak? haaaaaaa!! ape lagi j0m lah ke Pontian. kompem korang sampai!. eh aku serius taw hal ni. aku tak main2. nak lagi tmepat strategik pergi ke Tanjung Piai. kas sane t di penghujung jeti (erk! bknlah jeti tapi tempat macam orang jalan2 tu) tu ada arah menunjukkan nak ke mana. Melbourne? Indeonesia? Thailand?. malas citer panjang sila pergi sendiri. hehe

tempat anda belajar. ha..ha..lak..leng..aku dah tak belajar dah..baru habis bulan 4 ari tu. tapi bel0m konvo lagi. ngeh3. okla dulu aku belajar kat INSTEDT ( Institut Sains dan Teknologi Darul Takzim). oh no! jangan buat muka pelik geng!. aku tau k0lej ni tak femes. hak3!. di sana aku amek pr0gramme Diploma in Office Management and Technology-UiTM. huh? kenapa ada UiTM pulak tu? tadi kata belajar kat INSTEDT?.
tipu2! haishhh! sabar2. di sana aku amek programme usahasama UiTM. Instedt adalah kolej-kolej bersekutu UiTM. s0, aku student mana ni?. korang pikirlah sendiri. s0?? ada sape2 kenal or in programme yang same tak ni?? ^_^



*salam perkenalan semuaaaaa!!
Read More...

Jumaat, Julai 15, 2011

bebola daging berkuah soya bean. pernah makan tak?? sedap!

peristiwa ni dah lama berlaku. lama tak lame sangatlah. ermmm..sebelum tu nak tanya korang pernah tak makan bebola daging berkuah soya?. haha. pernah dengar?. tak?. resepi baru ni dude. siapa cipta?. hehe. akulah yang cipta. ngeh3..j0m ikuti cerita yang benar belaka ini. ^^

alkisah masa pergi Kepak ari tu. aku sekeluarga kepenatan dan memilih destinasi untuk menikmati makanan untuk memenuhi perut kami yang semakin kosong. s0, disebabkan masa tu ramai sangat orang. kitaorang just makan rojak asma. senang. besides family aku bukanlah yang jenis mesti nak makan nasi dalam sehari tu. ape yang ada dah cukup. hehe

dan antara makanan yang mesti + wajib ambik ialah bebola daging. s0, masa sedang menikmati makanan feveret aku tu. tup2..ceeepluukkk! ape yang berlaku? bebola daging yang dah hampir masuk ke dalam mulut aku jatuh tepat dalam air soya aku. haha. ape lagi jadi bahan lah aku dengan semua family. apa nasibbbb. paling tak senonoh abang aku dengan selamba ketawa berdekah-dekah tanpa menghiraukan keadaan sekeliling yang penuh + sesak dengan orang dari pelbagai peringkat umur itu. haassiihhhhh!!






ni keje abang aku lah ni. "nanti2..amek gambar dulu..." laayaaaannn!!






rezeki jangan di tolak. tetap nikmatinya walaupun dah bertukar rase..huk3!




s0, h0w?? rase2 nak resepinya just let me know oke! :D




*nak layan APM..

Read More...

Rabu, Julai 13, 2011

wordless wednesday










*tengok gambar ni betul2. nampak tak 10 wajah orang kat pokok tu????
Read More...

Selasa, Julai 12, 2011

Segmen Mudah - Nizam Ijam Nak Promote Header Anda

jalan punya jalan. jumpe lagi segmen. ape lagi?. join!!. dah nama pun segmen mudah kan. s0, tak banyak syarat yg diperlukan. j0m j0in ramai2 dengan klik banner kat bawah ni.








ini pula header yg direka khas oleh Wan Hazel







*mari kita ramai kan lagi ahli kelab!

Read More...

Segmen Mencari 50 Blogger Cun untuk Bloglist

terma dan syarat klik banner untuk ke rumah tuan punya segmen.




mengenai bl0g syaf. sebenarnya CL pertama kali terbang2 dengan tinkerbell di bl0g syaf ni. to be frank, CL terpikat dengan susun atur dan kekemasan di bl0g ni. KEMAS YANG TERAMAT oke!. dan pastinya menarik perhatian CL untuk menjadi pengikutnya. header syaf ni juga berjaya tarik perhatian CL. its full of arts. s0, kepada anda yang masih tak percaya pergi cepat ke bl0g syaf ni. f0r sure, korang akan setuju dengan apa yang CL katakan ni.


mengenai bl0g CL pula. terang2 bl0g CL dipenuhi dengan tinkerbell. s0, tak perlu citer panjang2. yes!! CL peminat tinkerbell. CL lebih banyak bercerita tentang apa yang CL lalui dalam kehidupan seharian. s0metimes CL akan p0st info2 yang CL dapat daripada beberapa artikel. sengaja memilih warna yang terang dan kombinasi warna yang totally different. details terus saja ke di sebalik tabir CL.




*bl0gger lelaki yang nak j0in pun boleh..cepat terbang ke Mencari 50 Blogger Hensem Untuk Bloglist..
Read More...

INFO : warna lipstik tentukan warna diri??

warna MERAH

merah menjadi pilihan mereka yang gemar menjadi perhatian ramai dan memiliki keyakinan diri yang tinggi. selain itu mereka juga tidak suka diperlekehkan oleh orang lain. pendek kata, jangan cuba main-main dengan mereka ini. buruk akibatnya nanti! namun begitu mereka sebenarnya baik hati.


warna MERAH JAMBU

warna ini mencetuskan kesan seksi dan pesona kepada si pemakainya. ia juga sesuai sama ada bagi si kulit gelap ataupun cerah. merak yang memilih watna ini dikatakan seorang yang romantis dan berjiwa penyayang. mereka juga tidak suka mencari masalah dengan orang lain. tapi awas, mereka ini kadangkala dari segi luaran seolah-olah mereka ini tak kisah saja.

warna COKLAT

warna ini menjadi pilihan mereka yang tak suka terlalu menonjol dari segi imej. bagi mereka, bakat dan keupayaan diri adalah perkara yang lebih penting. mereka yang memilih warna ini adalah mereka yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi dan stabil dari segi emosi. mereka juga merupakan simbol kesetiaan dan boleh dipercayai.


warna UNGU

mereka yang memilih warna ungu adalah mereka yang sofistikated dan memiliki pertahanan diri yang jitu. selalunya individu dari kategori ini berpegang kuat pada prinsip diri sendiri dan tidak gentar dengan orang lain. ia memerlukan rsa yakin yang kuat untuk membolehkan seseorang itu memiliki dan memakai warna ini.


warna OREN

seperti juga si pemakai warna ungu, meraka yang memilih warna ini adalah seorang yang berdedikasi terhadap kerjaya/pelajaran mereka. mereka juga lemah lembut orangnya namun memiliki sekeping hati yang keras. kadang kala mereka sanggup bertengkar demi mempertahankan pendapat.


PELEMBAB BIBIR TANPA WARNA
ia menjadi pilihan bagi mereka yang jauh kelihatan cantik semulajadi keran ia hadir tanpa sebarang warna. malah paling tidak pun, mereka hanya memilih lip gloss yang mengikut warna bibir. walaupun tanpa sebarang warna, ia tetap memberikan kesan yang tersendiri. personaliti si pemakainya juga cukup mudah. mereka gemarkan hidup yang aman damai. jadi sebab itu mereka lebih gemar melepak di tempat yang mendamaikan.


Read More...

Selasa, Julai 05, 2011

anda tidak dibenarkan untuk online. harap maaf.







mintak ampun byk2. CL tak sempat nak on bl0g. sempat on fb jek tu p0n mencari-cari sape2 yang boleh tolong. ni pun curi2 mase update bl0g. tak sempat jugak nak bl0gwalking ke bl0g yang dah join gegar blog julai 2011 banyak. baru dapt gegar sikit jerk. huhu. kepada kamu2 yang dah datang. please! tinggalkan jejak kat komen ke shoutb0x ke. tiba masanya nanti untuk CL kembali gegar bl0g2 ni semua. tungguuuu!!. terima kasih juga kepada yang foll0w bl0g CL yang tak seberapa ni. ^^

CL perlu tinggalkan bl0g kesayangan ni untuk beberapa hari. ada urusan yang perlu diselesaikan dengan segera. dan sudah tentu ia sangat2 penting untuk CL. nanti CL update benda apa yang sampai buat CL tak boleh online ni k!

luv youuuuuu!!!!!!



*masalah yang menimpa ni ramai yang kata.."mungkin ada hikmahnya..."..mmmmmmm...
Read More...

Ahad, Julai 03, 2011

GEGAR BLOG JULAI 2011






klik banner untuk j0in.



KENAPA. BAGAIMANA. SIAPA

menyebabkan anda berbl0ging?




*salam perkenalan semua!
Read More...

Sabtu, Julai 02, 2011

oh yeaahhh!! dia kembali!!

hoorreeaayyyyy!!!!!!!! nak jerit kuat2. kegembiraan yang melanda hari ini. tadi test2 lah bukak web kesayangan CL. ehem!. waaaaaaa.. dah boleh bukaklah!. suke3!!. sebelum ni kan CL ada st0ry pasal web kesayangan CL ni kena hack kat sini. lama jugaklah CL tak bukak selepas kena hack tu. so, tadi try bukak nak tengok perkembangan. design masih sama. cuma gambar kat belah atas tu dah ubah la. ada yang dah takde berbanding dengan yang last CL tengok.


inilah dia rupa home web KRU STUDIOS.



oke2! CL dengan tinkerbell nak terbang ke sana melepas rindu. lama dah tak terbang kat sana.^^


*o00pppss!! sila buat kunjungan dengan seikhlas hati oke! jangan ada agenda di sebalik pc.. (0,o)
Read More...

"Blog Assignment Jejaka Terhangat: Aku Suka Blog Ni".






first time ni j0in bl0g assignment. di anjurkan oleh jejaka terhangat. xmo cakap lebih dah. terus saja pada tujuan entri ni di tulis. ^^..nk cakap lebih klik banner jejaka terhangat. biar jejaka terhangat cakap lebih caner nak join oke!






oke! bl0g yang menjadi kegemaran CL adalah bl0gger Nisa Kay. kenapa?. haaa. meh2 tgk list ni:

1) blog yang sangat teratur dan kemas.
2) tidak crouded dengan pelbagai jenis gadget yang tak praktikal.
3) gaya tulisan yang sangat best! (cool!).
4) simplest bl0g ^^. (paling suke!)
5) last sekali..sebab tuan punye bl0g ni cantek! n cumell!.



tag





*seingat CL, CL tak pernah lagi komen kat bl0g Nisa ni..just be silent reader tapi...I FOLL00W U! ^^,


*to jejaka terhangat...dah terlebih la pul0k poin nyer, hehehe..
Read More...