Selasa, Julai 12, 2011

INFO : warna lipstik tentukan warna diri??

warna MERAH

merah menjadi pilihan mereka yang gemar menjadi perhatian ramai dan memiliki keyakinan diri yang tinggi. selain itu mereka juga tidak suka diperlekehkan oleh orang lain. pendek kata, jangan cuba main-main dengan mereka ini. buruk akibatnya nanti! namun begitu mereka sebenarnya baik hati.


warna MERAH JAMBU

warna ini mencetuskan kesan seksi dan pesona kepada si pemakainya. ia juga sesuai sama ada bagi si kulit gelap ataupun cerah. merak yang memilih watna ini dikatakan seorang yang romantis dan berjiwa penyayang. mereka juga tidak suka mencari masalah dengan orang lain. tapi awas, mereka ini kadangkala dari segi luaran seolah-olah mereka ini tak kisah saja.

warna COKLAT

warna ini menjadi pilihan mereka yang tak suka terlalu menonjol dari segi imej. bagi mereka, bakat dan keupayaan diri adalah perkara yang lebih penting. mereka yang memilih warna ini adalah mereka yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi dan stabil dari segi emosi. mereka juga merupakan simbol kesetiaan dan boleh dipercayai.


warna UNGU

mereka yang memilih warna ungu adalah mereka yang sofistikated dan memiliki pertahanan diri yang jitu. selalunya individu dari kategori ini berpegang kuat pada prinsip diri sendiri dan tidak gentar dengan orang lain. ia memerlukan rsa yakin yang kuat untuk membolehkan seseorang itu memiliki dan memakai warna ini.


warna OREN

seperti juga si pemakai warna ungu, meraka yang memilih warna ini adalah seorang yang berdedikasi terhadap kerjaya/pelajaran mereka. mereka juga lemah lembut orangnya namun memiliki sekeping hati yang keras. kadang kala mereka sanggup bertengkar demi mempertahankan pendapat.


PELEMBAB BIBIR TANPA WARNA
ia menjadi pilihan bagi mereka yang jauh kelihatan cantik semulajadi keran ia hadir tanpa sebarang warna. malah paling tidak pun, mereka hanya memilih lip gloss yang mengikut warna bibir. walaupun tanpa sebarang warna, ia tetap memberikan kesan yang tersendiri. personaliti si pemakainya juga cukup mudah. mereka gemarkan hidup yang aman damai. jadi sebab itu mereka lebih gemar melepak di tempat yang mendamaikan.


10 ulasan:

 1. kt m'sia sy x jumpa lg org pakai selain warna merah n pink..huhu

  BalasPadam
 2. shafmechy>> haha..stuju2..klu ada pon kompem ada yg kate "x senonoh nyee"..sbb bkn budaya kita p0n.. ^^

  BalasPadam
 3. Khuemaera Ismail aka Habibi Hamid>> waaaaa takutla nk dkat..bkn sebarangan org ni..hehehe

  BalasPadam
 4. okayy sangat setuju dengan point yang warna merah tu.. :D

  garang-garang pon dalam hati ada taman :D baikk :)

  BalasPadam
 5. Queen F>>hoh0ho..so, Queen F suke pakai lipstick kaler merah la yeee..

  BalasPadam
 6. Amanie Ashraff>>hahaha...tu la pasal, s0, pas ni ko pakai r kaler pink..baru cepat datang jodoh..kahkahkah..

  BalasPadam

thanks for commenting ! love ..