Khamis, Julai 21, 2011

ketebalan hati sang pencinta

Assalamualaikum ^^,

o_0
orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kmau.  yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

o_0
walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli!. Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

o_0
orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

o_0
orang yang mencintai kamu selau ingin tahi tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

o_0
orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat pagi', 'selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care' dan lain2 lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalma cara yang berbeza, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

o_0
jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

o_0
orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dilalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yangkamu sendiri sudah melupakannya, keran saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu tidak boleh berulang selalu.

o_0
orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata2 yangkamu ucapkan, bahkan mungkin kata2 yangkamu sendiri pernah lupa mengungkapkannya.

o_0
orang yang mencintai kamu akan belajar mengemari lagu2 kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaanya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

o_0
kalau kali terakhir kamu bertemu kamu mungkin sedan selesema, atau batuk2, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

o_0
jika kamu mengatakan akan mengahadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.


o_0

orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

o_0
orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

o_0
orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya bersama kamu.

o_0
jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengna persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.

o_0
di hatinya dia benar2 takut kehilangan kamu, pernah dengar ' jauh dimata, dekat dihati?'.

o_0
orang yang mencintai kamu kadang2 merindukan kamu dan melakukan hal2 yang membuatkan kamu pening kepala. namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuatkan kamu terganggu dia akan meminta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

o_0


jika kamu meminta untuk mengajarmu sesuatu maka ia akan mengajarmu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang kurang cerdik!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak daripada menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaanmu.

o_0
kalau kamu melihat telefon bimbitnya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar peti simpanan mesej si dia. dia masih menyimpan SMS2 daripada kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu.

o_0
dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang daripada kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

o_0
jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan, dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa memilih terus bersama kamu.

o_0
orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kamu pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar2 mengerti apa itu cinta.

1 ulasan:

  1. aku tak percaya ada lagi org macam ni. fairy tale je sume ni

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..