Isnin, Ogos 15, 2011

alkisah cat ^_______^

Assalamualaikum ^^,




hello0oo!! peeps!. how are u doing?. ok! sabtu lepas aku dengan terujanya memilih warna cat untuk rumah aku. setelah di beri amanat suruh oleh mak aku. kenapa aku teruja?. sebab buat pertama kalinya setelah lapan tahun rumah aku akan berubah warna. ya. sila percaya. lapan tahun oke!.

jadi pilih punya pilih. aku pun pick warna coklat. tengok kat dalam buku macam lain. bila dah cat macam warna lain pulak. tapi! yang penting cantik!. coklat nya macam warna coklat pelik sikit. aku suka warna pelik2 neh. ^^

s0, aku nak cerita masa nak beli cat tu. aku jakun. lagi sekali. jakun. hahaha. sebabnya sekarang nak beli cat time tu jugak bancuh. cat datang dengan warna putih. delux ada sediakan 2 masin. lepas masukkan kod cat yang di pilih tu nanti keluar cat2 kaler lain yang di campurkan untuk jadi kaler yang di minta. warna yang ada cuma warna standard. dah siap tu. nanti dia masukkan dalam satu lagi mesin. mesin untuk goncang tin cat tu pula. sempat jugaklah aku snap pic mesin tu. jom teng0k.




tentukan warna cat di sini




tempat goncang tin cat



ok. fine!. korang dah tau. @_@  ekcelli aku pun dah tau lame cuma belum pernah tengok in real. ngeh3!!


suka tengok rumah dah berubah kaler *wink3!!!

7 ulasan:

  1. salam...wah best nya...

    mcm teruja plak nak cat rumah tahun ni...:)

    BalasPadam
  2. sayangg ! chak ! disebabkan sayang dah komen dekat entry tanya blog saya best ke tak...maya kenelah komen blog sayang ^^


    blog sayang comei !!! kiki !! comel dengan tinkerbell sayang ^^

    sayang.. Maya tak tahu best ke tak blog sayang ni.. maaf ye.. sebab maya baru datang ^^

    maya pegang ni, best atau tak blg kite bergntung pada entry kite. dan berape ramai follower berkualiti datang komen kite.

    ok sayang ? tata !! selalulah datang blog daif maya !!

    BalasPadam
  3. 1st time baru tau cmtu org wt cat ye..hehe.dah tmbh pgntahuan!thnks ye.hehe

    BalasPadam
  4. @Maya Lisa hehe. byknye komen dear, btw thanks f0t the c0mment! ^^,

    nnt yana terbang2 sana dgn tinkerbell slalu k??!

    BalasPadam
  5. best...kalau cat rumah...lagi besri bila raya...;d

    BalasPadam
  6. hai...!cikgu fad dtg..eh..camtu ek..biasa beli cat dlm tin je..hehe

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..