Sabtu, Ogos 06, 2011

mula membeli persiapan pernikahan

Assalamualaikum ^^,




alhamdulilah. hari ini dah masuk ahri ke enam pun puasa. korang semua macam mana??. semoga sihat2 semua. ^^,

hari ni aku dengan akak aku pergi mencari barang2 untuk persiapan pernikahan. kalau di tempat aku ni lokasi strategik adalah Air Hitam, Kluang.  tak jauh mana pun dengan rumah aku. adalah sejam lebih perjalanan.  atau kurang lagi?. depends la pada kilometer kereta yang dibawa. *jawapan selamat bila dah confuse jangka waktu yang sebenarnya. kahkahkah.

so, sebelum beli barang2 mestilah kena mintak duit kat encik ATM kan. awalnya ktorang dah aim satu kedai neh.  tiba2 nampak pulak kedai baru. dengan pantasnya ktorang ke sana. masuk2 jek dah buat aku kata "bestlah! kedai neh". suasana kedai yang sangant ergonomic plus kedai nya 3 tingkat dan sangat2 luas. puaslah merayap dalam tu. semua ada kat situ + harganya pun not bad. 

lawatan dimulakan dengan aktiviti tinjau2 dahulu. cari2 mana yang terbaik untuk cenderahati. naik tingkat dua da nampak dah, beg2, barang nak buat hantaran. waaaaaaaa!! excited oke! tingkat 3 pulak bab bunga2. dah rasa macam musim bunga jek. di kelilingi bunga2 yang pelbagai warna. and for sure semuanya plastik. ngeh3!!

bila dah nampak bunga terus amek bakul. konsep oren dan cream. bunga pun mestilah oren dan cream kan. dengan ini bermulalah mencari perhiasan oren dan cream secara berleluasa. ^^  selesai dengan hiasan.  masa untuk hantaran nak letak macam mana. masa servey2 tadi dah cop nak amek bakul (bakul ke?? hentam jelah =p).  daripada berbakul pekerja kat sana ambik kan ktorang tolly pulak. haha. jangan salah sangka. ini semua gara2 nak amek bakul tu. so, memerlukan tempat yang lebih besar oke!

setelah puas merayap-rayap, pusing2 dalam tu terus ke tingkat satu untuk pembayaran pula. hmmmm. harga masih acceptable lah. masih ada lagi yang belum di beli. misi seterusnya mencari kain untuk dulang hantaran warna oren. perrrghhh!! susah seyh nak jumpe kaler oren neh.  kedai yang ketiga baru jumpa. btw, pusing2 sebenarnya ktorang pergi kedai yang sama jek dari tadi. cuma lokasi yang berbeza but masih di kawasan yang sama iaitu Air Hitam.  haisshhhh!!. 

s0, sila abaikan bab yang aku kata kedai baru tu oke! =p. cuma bangunan baru jek. haha. dan sebenarnya tempat baru tu lagi selesa nak di bandingkan dengan lagi 2 kedai tu. kedai baru tu korang takkan rasa panas + bahang pun. sangat sesuai dengan aku yang tak suka beli barang2 dalam suasana yang panas dan serabut. *winkk3!!

oh ya!! sebelum berlarutan sebenarnya ini untuk majlis pernikahan the one and only abang aku. NOT ME oke!!.  haaaa!! jangan tipu! korang mesti pikir ni majlis aku kan dari tadi???? pat2 ngaku..hehe. saje je wat suspen. weeeeeee!! yeeaayyyy!! "dah terkena..." (macam lagu jahat stacy tuuuuu...)

masa duk pilih2 barang tu kan aku rasa macam aku pulak yang nak kawen.  eksited yerr. tapi satu yang aku sedar. aku kena kumpul duit sebagai persiapan. nampak jek murah. but, bila dah sana sikit, sini sikit. mau ribu jugak. kalau korang nak cakap aku miang + gatal + gedik. hang punya pasal lah. yang aku tau aku tak nak pening kepala bila dah sampai masanya nanti walaupun tak tau lagi sape laki aku nanti. jangan kata batang hidung, bayang pun tak nampak lagi. hakhakhakhak..

nanti dah siap aku ngan akak aku gubah2. aku upload sini yer. tapi after majlis lah eh. yeess!! sila percaya aku dengan akak aku akan memerah otak untuk design. masa abang aku tunang dulu pun ktorang yang gubah. hehe.



*geram tengok gubahan2 yang dah siap di gubah. semuanya cantik2 dengan kombinasi warna yang superb!.  mood..day dreaming. *wink3!!







6 ulasan:

  1. :) engat liyana yang kawin tadi baru nak cakap congrates! hehehee

    BalasPadam
  2. slm..betul2 suspen ingatkn liyana yg nak kawen rupanya abg die...

    bestkn shopping barangan kawen kat air hitam tu...

    mcm2 adakn kena sediakn duit jer...mama pun skg tengah pening juga ngah wat persiapan kawen jugak utk anak perempuan mama...:)

    BalasPadam
  3. @maszull hehe. belum nampak bayang lagi laaa..yup2!! rambang mata!

    waaa..nak sambut menantu upernyeeee..congrates!!! =))

    BalasPadam
  4. tawen x besh!!! larikkkkkkkkkkk hahaha!!

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..