Isnin, Ogos 29, 2011

seperjalan di akhir Ramadan menjelangnya Aidilfitri

Assalamualaikum ^^,




wahhh!! ari ni pun aku ada can lagi nak update bl0g ek. well pagi2 ni boleh lagilah nak jengah2 fb, bl0g, email. start tengah hari nanti memang tak boleh lah derrr. hurmmm. tinjau2 dekat dashbord pun ramai jugak lagi blogger yang update blog eh. memag tegar lah korangggg. ^,^

perkembangan terbaru. ecehhh ayat bajet artis! =p. semalam aku and the whole family berbuka di Melaka. tiba2 pulak kan dah nak hujung2 puasa pergi sana. yang sebenarnya ktorang pergi Melaka sebab mak cik aku ajak buka puasa sama2 dengan family diorang kat sana. s0, kami sekeluarga bertolak arround 11:30. masa yang ada di habiskan dengan berjalan-jalan. sempat jugaklah aku pergi ke Muzium Dunia Melayu Dunia Islam (Bastion House). banyak giler artifak2 zaman kurun lama. seriously! korang yang tak pernah pergi. aku syorkan korang pergi.

di sana korang akan jumpa barang2 zaman sebelum korang wujud lagi. haruslah!! apa punya ayat daaa nama pun muzium. haai. dan saat korang melihat mesti ada sesuatu yang bermain-main di fikiran. macam aku. "macam ni rupanya kehidupan zaman dulu". ada jugak biografi2 pejuang2 yang terkenal. macam2 nama yang akan korang jumpa. siap dengan lakaran muka sekali!

dan sedang aku berjalan2 di ruang biografi neh. aku berhenti sangat lama di hadapan sebuah biografi seseorang neh. siapa???. Hang Tuah. sebelum ni ak tertanya-tanya juga. macam mana rupa Hang Tuah ni sebenarnya?? dan semalam aku dapat lihat lakaran wajah Hang Tuah. dan masing2 cakap. "ni ke Hang Tuah??". *dah terang2 tulis kat situ. adoooiii!!  


dah penat berjalan-jalan. kami pergi ke kedai mak cik aku. pukul tujuh baru gerak pergi buka puasa. makan apa??. jeng3!! mak cik aku orderkan steamboat. dan aku just tambah char kuew teow. tapi tapi tapi..char kuew teow dia sebijik kuew teow goreng!! haiiilaaaa.. bedal ajelah! rezeki jangan di kutuk2. oh!!! rosak bahasa weehhh!



dengan keadaan jalan yang sesak. terasa pulak mood balik kampung masa otw balik Johor. haha *wink3!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

thanks for commenting ! love ..