Ahad, Oktober 23, 2011

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Assalamualaikum ^^,





anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com


tag:





nak join??. klik banner atau sini.


love, 
Read More...

Jumaat, Oktober 21, 2011

nombor dan follower bertuah yang di cari

Assalamualaikum ^^,




yuhuuuuu!!! eh2 sebelum ni aku ada bagi tau kan yang aku sedang mencari-cari foll0wer aku yang berada di nombor bertuah yang aku pilih kan. *ehemm!! paham ke ekh apa aku cakap neh?? @_@.   tengok sini eh.  alaaa konon2 macam cabutan bertuah lah kan. but nombor tu aku pilih sendirilah kan. xde buat cabutan pun. agak lama jugaklah kan terbiar hal ni, tapi..tapi..tapi..at last aku jumpe nombor beruah tu.


so, nombornya adalah 444. kenapa?? sebab nombor ni nombor istimewa aku. ok2!! let me explain. no 444 ni adalah nombor giliran aku untuk aku naik stage pada hari bersejarah aku 29 Oktober neh. errmmm..Majlis Konvokesyen aku untuk program diploma. alhamdulilah. ^^


dan blogger yang bertuah tu adalah 




kepada blogger cik sofea..ada hadiah menanti anda. bagi yana nama alamat and number phone oke? ermm, kenapa nk number phone? sebab yana nak hantar guna post laju. tahniah!!!


to all my lovely followers. sampai masanya nanti yana buat something untuk korang oke! peace!! =)


love,
Read More...

Rabu, Oktober 19, 2011

patung monyet nyanyi

Assalamualaikum ^^,




hari ni aku just nak share dengan korang satu video ni.  take a look and have fun!!







cuba mencari masa untuk update. ^^,



love,
Read More...

Ahad, Oktober 16, 2011

21st

Assalamualaikum ^^,




alhamdulilah. 21 sudah. dan tahun ni aku menyambut umur yang ke 21 tahun di bumi Melaka. esok family aku akan datang sini. disebabkan aku yang tak boleh nak balik + malas. *tapi dalam hati rinduuunyeeee denga Johor!! ehee, aku malas bukan sebab apa. last aku balik Johor masa cuti hari Malaysia tu jelah. lepas tu takde balik lagi. sebabnya aku ada komitmen di sini. aku perlu siapka kerja2 aku sebelum dateline. seems nak balik Johor agak memakan masa. bila fikir punya fikir masa berjam-jam aku on the way balik tu aku boleh siapkan assignment aku. ^^

ok back to the st0ry. tak tahu lagi apa yang akan terjadi this morning. just foll0w the flow. tak sabar nak jumpe family aku. lagi2 mak aku. weeeee!!! umur 21 dah tapi still manje dengan mak. well si pendek tu lagi manjeee ok!! dalam sehari entah berapa kali kitorang call mak. hehe. yang pasti tiap2 hari pasti akan call. =))





h3py birtHd@y gurl!!!




h@ppy birtHDay tw1N !!



~semoga aku tabah untuk menghadapi liku-liku kehidupan, dugaan dan cabaran di level degree ini~
amin!

16 Oktober - tarikh ni di mana berlaku satu sidang @ perbualan antara Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Datuk Dr. Sheikh Muzaffar Shukor, Angkasawan Negara semasa beliau berada di angkasa lepas @ ISS.




love,
Read More...

Sabtu, Oktober 15, 2011

hujung minggu bukan masa untuk rehat!!

Assalamualaikum ^^,




student life. rasanya memang betul la apa yang aku duk merepek ni. hujung minggu xde masa untuk have fun. kalau orang lain mungkin hujung minggu masa untuk pergi jalan. paling tak pun REHAT kat umah. tapi sebelum tu ini just pendapat aku as a student. tak taulah korang macam mana. sebab aku kata hujung minggu bukan masa untuk rehat??. yelah hujung minggu adalah masa yang sangat sesuai untuk menyiapkan segala assignment ke note2 yang tertanggung. mengemas, menyusun semula fail2 yang dah berterabur sepanjang seminggu yang lepas. ^^

bukan tak boleh nak pergi mana. pokok pangkalnya diri kita sendiri. macam mana nak mengatur jadual hidup kita. tapi aku jenis yang tak boleh nak keluar jalan2 dengan meninggalkan segala kerja tanpa di usik. 0ooooh no2!! kalau keluar sekalipun aku pasti tak senang duduk dan rasa nak balik cepat jek sebab asyik teringat kerja2 yang melambak tuh. apetah lagi bila tau next week nya ada test ke kuiz ke yang seangkatan dengannya. memang tak lah. sebabnya nanti yang nk kena mengadap tu aku jugak. sorang2 pulak tu. s0, lebih baik aku terlepas semua ni daripada aku terlepas perkara yang sepatutnya aku kena buat. @_@

apa2 pun inilah dia dunia aku. sampai masanya nanti hidup aku akan sama pula dengan mereka yang sudah berkerjaya. masa tu cabarannya mungkin lebih lagi.


dari pagi sampai petang ngadap assignment yang satu ni jek.h0hoh0



Read More...

Rabu, Oktober 12, 2011

AKU CUMA SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum ^^,






Santai Bersama BEN ASHAARI

tekan banner untuk join!


lagi segmen dari blogger ben ashaari.  berminat?? apa lagi?? moh la kiterr.

apa istimewanya blog aku?? sampai korang kena lepak kat sini selalu? of courselah di sebabkan blog aku yang super duper colorful ni. apetah lagi ada pulak tinkerbell yang super duper cumelll ni kan. dan aku rasa blog aku juga in order. nak dibangdingkan dengan masa awal2 aku berblogging dulu memang jauh beza lah kannnn  ermmm..one more thing! blog aku adalah aku. means hasil daripada gerak langkah tangan aku yang duk menari-nari atas lantai keyboard ni. menterjemahkan apa yang bermain di fikiran. ehem!! dalam masa yang sama practice dengan typing skill supaya lebih mantap. oke fine! dah melalut. haha.

so blogger yang membuatkan aku semangat untuk aku sentiasa update entri adalah:



sebelum tu. salam perkenalan buat semua bloggers yang sudi menjejakkan mouse di blog ni. free yana dengan tinkebell terbang blog semua oke! =)


masa yang ada sekarang untuk blog walking cuma hujung minggu jek. sorry for being late u guyss!!. but! dun worrry..yana pasti akan terbang ke sana juga. ^^




Read More...

Ahad, Oktober 09, 2011

Jom Terjah Blog Newbie

Assalamualaikum ^^,






klik banner for details.



so, setelah puas membelek-belek list of post before. aku decided yang entri 5 Blooger Pilihan dan Kenapa ini adalah antara entri terbaik aku. di dalam entri ni aku list 5 bloggers yang aku tak pernah bersua muka pun yang mana di jadikan sebagai blogger pilihan every time log in to blog's. aku juga ada state kenapa aku suka terbang2 kat blog blogger2 neh. foe better view of the entry. check it out ok!! 

selain tu aku suka dengan entri di sEbaliK tAbir CL. tapi tak taulah boleh consider ke tak. sebab aku dah letak entri tu di tabs. sebagai information buat blogger yang datang sini. di sana aku cerita history of my blog. ^^


susah nak buat keputusan bila kena pilih entri terbaik yang pernah dihasilkan neh. h0hoh0



Read More...

dia yang bernama........



Assalamualaikum ^^,




dulu kan masa aku kenal dia. dia baik sangat. tapi sekarang?? entah2 fb aku pun dia nak remove kot?? cuma tak delah dia remove pun lagi. tapi lame2 nanti manelah tau kan???? bila dah benci sangat dengan aku kan. sekarang ni apa yang aku duk pikir. kenapa dia berubah sampai amcma tu sekali. serius memang aku terasa sangat2 dengan dia. tapi takpelah. aku harap dia kembali ke perangai dia yang asal. perangai yang masa mula2 aku kenal dia. tapi..tapi.. manusian boleh berubah-ubah kan?

bila aku cerita dengan mak aku. mak aku cuma kata. "biarlah dia. tak payah nak fikir sangat orang macam tu. dia tak ingat dulu dia susah cari siapa. siapa yang tolong." mungkin dia mudah melupakan kan. so, biarlah dia dengan new life dia kat sana. apa yang pasti aku bersyukur sangat2 bila aku tak setempat dengan dia.

di sini. aku mulakan dengan kehidupan baru aku dengan orang2 baru, persekitaran baru. and of course lagi mudah nak melupakan dia yang sememangnya dah melupakan segala-galanya. MUNGKIN lah kan. biarkan segala aura negatif tu pergi jauh2 dari aku. means tak nak fikir negatif dah. look forward oke!

yang pasti aku di sini sangat2 HAPPY. berkawan dengan mereka yang tak controll cun ni lagi syok! haha


KEPADA DIA,

seriously, sebenarnya kau tak tahu kan apa sebenarnya yang terjadi kan? apa yang bermain di fikiran aku sebenarnya kan? aku salah? so, please beritahu aku apa yang aku dah buat? besar sangat ke dosa aku kat kau? sampai buat macam ni. ko pandai? yes! memang kau pandai. tapi tolong jangan riak dengan anugerah Allah itu. aku dah tak layak berkawan dengan kau?? mungkin aku tahu kenapa. sebab aku tak setanding kau kan? ok forget it! the choice in your hand. and you already make the choice.
terima kasih di atas segalanya.

*aku cuma menanti satu je lagi tindakan kau yang pasti akan memberikan aku jawapan yang pasti.




Read More...

Jumaat, Oktober 07, 2011

yeay!! hujung minggu yang di nanti

Assalamualaikum ^^,




yeehhoo00ooo!! akhirnya jumpe lagi hujung minggu yang paling di rindui. muax3!! opsss! oh ya. siapa yang tak suka dengan hujung minggu kan. masa untuk berehat. aku pulak. mungkin rehat sebab tak pergi kelas jela kot. hakikatnya berlambak assignment nak kena settle. huhu

paling tragis bila assignment datang berpusu-pusu. hoh0ho. haruslah kan. dah bulan sepuluh pun. pejam celik-pejam celik tau2 dah final nanti. so, the main point is  *cewaaahhh dah macam kelas BEL pulak aku rasa.. layaannn aku kena buat schedule untuk di tatap oleh mata aku hari2 supaya tak terlepas pandang dan paling penting tak lupa. yes!! TAK LUPA. bahaya2.

dan disebabkan assignment yang sangat suka menawarkan diri untuk jadi "boyfriend". kadang2 buat aku rasa serabutyeeee!! ok! for that tanpa aku sedar rupa2 nya aku dah jadi kuat makan. oh no! apa dah jadi dengan prinsip makan hanya sekali satu hari. oh00oooo.. aku rasa prinsip yang tak berapa nak prinsip tu terpaksa di lupakan. haha. ini pun kawan aku yang cakap then baru aku perasan.

"eh kita ni banyak betul makan kan lately??"

"a'ahlah!"

"AGAKNYA STRESS ASSIGNMENT BANYAK KOT"

@_@

ok! mungkinlah kan. kadang2 kita tak perasan and tak alert pun dengan perubahan. haaiyyoo0oo. biasa aku akan makan lauk satu dengan sayur and kuah sikit. ni kadang2 lauk sampai dua tiga. mungkin juga selera tinggi bila tengah dalam keadaan macam ni kan. setakat ni tu jelah perubahan yang amat2 ketara. btw, penimbang badan sila pergi jauh2 kalau jumpa aku k! ^^


nak buat schedule. IMPORTANT!

Read More...

SEGMEN : BLOGLIST KYRA

Assalamualaikum ^^,










kalau nak join and the details, klik banner keyh!


jom join!
Read More...

Giveaway My Blogshop 2

Assalamualaikum ^^,







tekan banner untuk join.



laam tak join giveaway. ",



Read More...

Rabu, Oktober 05, 2011

pertama kali bertemu

Assalamualaikum ^^,




BLANK! yessss..first time jumpe. ok fine satu petanda buruk. mungkin?. tapi aku dah cuba sedaya upaya untuk memberikan yang terbaik. tapi masalahnya aku lupe. disebabkan perasaan gementar yang tak sepatutnya ada. haisshhh!! benci2!! satu kerugian untuk aku. btw, bila nak sedapkan hati. yeaahh. mungkin ini first time. so, macam2 perkara yang tak di jangka akan terjadi. pulak tu dunia yang bebeza pulak kan sekarang. and for that. aku berserah jelah. huhu

itulah dia. sedikit cerita tentang bagaimana pertama kali aku bersua muka dengan soalan kuiz in degree level. semput jugaklah nak jawab. mungkin sebab aku tak biasa lagi. nanti dah lama2 ok lah tu KOT. lagipun mungkin faktor masa tu yang tak sesuai. haha. oh abaikan! bukan nak kata salah timing. tapi...tapi..tapi...ohhhh, abaikan! AGAIN! 

oklah dah start nak melalut. oh, btw, aku nak inform yang aku akan jarang update blog. *dah kali berapa entah aku cakap pasal ni kan??? seems jadual aku pun penuh everyday. ada gaya menteri tak?? hakkk tuihhh!! haha. ok2!! the true is assignment dah berlambak. semua tunggu turn aku untuk siapka. h0hoho



cari2 masa nak rehat. tapi ada jek kerja yang nak kena siapkan. ^^

Read More...

Isnin, Oktober 03, 2011

KBM punya cerita

Assalamualaikum ^^,




  1. first impression. best!! yelah tengah2 bandar kot. 
  2. bila dah jejak. waaaa..di kelilingi bank la kat sini. Maybank CIMB, BIMB, BSN, HSBC...lagi dan lagi..
  3. rumah aku pun xdelah jauh mane dengan KBM. bukak je tingkap terus nampak KBM. s0, hari2 aku akan di perdengarkan dengan segala macam bunyi enjin motor, kereta, bas, lori..tu belum lagi mat rempit yang merempit malam2 buta.
  4. best!! ada cool blog! hehe  *0ppss!! tapi kat bangunan sebelah la yerr
  5. surroundings (keadaan kelas dan segala fasiliti yang ada) di KBM selesa.  ^^
  6. sini pun ada Pizza, Mc Donald..berbezalah dengan tempat belajar aku before.
  7. hari tu masa aku pergi puncak alam. teruja memang teruja. tapi bila di fikir2kan balik. I LOVE KBM MORE!!  =P.  even ini bukanlah main kampus. tapi di sini lebih baik kot?
  8. kelas 10:30. pukul 10 pun bole pergi. nak pegi 10:15?? pun boleh! tapi aku tak suka g lambat2 neh. beside, kalau lambat mendakilah gamaknyee. hehe
  9. lecturer yang best! biasalah kalau ada yang tegas a.k.a garang tu kannn..tapi kalau takde bukan ke lagi besstt?? haha
  10. ehem! perbezaan dari segi makanan??? mestilah adaaa..


well, bukan semua perkara tu mesti + perlu perfect dan selesa dengan kita kan?? so, nanti takde challenge lah kan?
Read More...

Sabtu, Oktober 01, 2011

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

Assalamualaikum ^^,







picit banner kalau berminat.



join segmen lagi!! weeee!!. 

halo00oo bloggerss!! salam perkenalan dari yana dan tinkerbell! =)


tag kepada mereka yang membaca entri ini dan rajin untuk join. =_+
Read More...

Segmen Miss Nadya :: Selamat Datang October

Assalamualaikum ^^,







klik banner untuk join!


salam perkenalan guys!!


jom join ramai2!!
Read More...

Jowm Join Bloglist Eyryn Bercerita !

Assalamualaikum ^^,






berminat?? klik banner atas tu.


tag

Read More...

cerita sikit jek

Assalamualaikum ^^,




oyeeaaa!! tiga minggu di sini. semakin hampir ke arah dunia yang sangat busy itu. well masa semakin singkat nampaknya. walaupun sebenarnya masa tu berjalan seperti biasa je. huhu. itulah dia bila keadaan sangat memerlukan aku mempunyai lebih masa. mungkin macam tajuk lagu 8 Hari seminggu tu keeee?? ^^

minggu ini juga. aku dah mula rasa selesa dengan surrounding kat sini. tapi seriously!! susah kot nak cari makanan yang sedap2. opssss!! bukan makanan kat sini tak sedap. means makanan yang selera aku. selera johor neh. payah sikitlah. dan....dan...sebenarnya aku dah jumpe dah kedai makan yang sangat sedap! tu pun dalam minggu lepaslah. s0,  aim kedai itu sajeee  o,0

and one more thing. kelas juga dah mula dengan segala presentation. so, hari jumaat hari tu merupakan first aku present setelah cuti empat bulan. ok the situation is aku sangat nervous! cuti lama kot tiba2 nak dapatkan rentak and mood nak present. besides, first time kot nak present depan kawan2 baru. @_@.  so, aku sangat tak cukup nafas ok! haha.


ada kuiz yang menanti aku next week. hohoho
Read More...