Rabu, November 23, 2011

kejayaan mereka di tiga majlis berprestij

Assalamualaikum ^^,




siapa2?? kepada sesiapa yang sangat rajin menekan-nekan tabs yang buat kat atas tu mesti dah boleh agak aku nak bercerita pasal siapa. well kepada blogger yang baru hendak mengenali ceriteraliyana, welc0me to KRU world. it was here!!! I am the supporters! *wink3!!

tiga majlis berprestij? sudah semestinya Anugerah Skrin, AIM 18 dan yang lates FFM 24. jom take a look kategori dan award ape yang mereka dah dapat tu. trolllll~~~



Anugerah Skrin 2011

Filem Terbaik - MAGIKA

see?? sesuai dengan tagline filem ni. " tiada yang mustahil dengan kuasa imaginasi". walaupun MAGIKA mendapat kontroversi yang hebat saat menerima anugerah di FFM 23, lagi sekali MAGIKA berjaya membuktikan kekuatannya yang tersendiri apabila menang dalam kategori ini di Anugerah Skrin 2011. congratulations!!!



AIM 18

Lagu Pop Terbaik - Sedetik Lebih compose Edry Abdul Halim by Anuar Zain

bila di AIM semestinya satu majlis yang sangat sesuai bagi mereka yang bergelar komposer dan penyanyi. s0, di sini Edry lah tunjang utama antara mereka bertiga. hasil sentuhan Edry itu, lagu Sedetik Lebih berjaya merangkul anugerah dalam kategori Lagu Pop Terbaik nyanyian Anuar Zain. malah Anuar Zain turut memenangi anugerah Vokal Lelaki Terbaik di dalam lagu menerusi lagu Sedetik Lebih. congrats!! for both of you!.



Festival Filem Malaysia 24

Filem Terbaik FFM24 : Hikayat Merong Mahawangsa
Skor Musik Asal Terbaik : Edry Abdul Halim - Hikayat Merong Mahawangsa
Pereka Kostum Terbaik : Rosada Abdul Hamid - Hikayat Merong Mahawangsa
Sinematografi Terbaik : Mohd Noor Mohd Kassin - Hikayat Merong Mahawangsa
Penataan Seni Terbaik : Anuar Paharudin / Kek Tim Lim - Hikayat Merong Mahawangsa
Lagu Tema Asal Terbaik : Edry Abdul Halim - Sedetik Lebih by Anuat Zain
Kesan Visual Terbaik : Yusry Abdul Halim - Hikayat Merong Mahawangsa
Poster Terbaik : Hikayat Merong Mahawangsa


daripada 12 pencalonan yang KRU Studios tercalon. KRU Studios berjaya meraih lapan anugerah daripadanya. dalam pada tu still ada juga suara2 yanggg paham2 sendirilah. aku pun malas nak komen sangat. inisiatif mereka yang diam tu pada aku sangat bijak untuk mengelakkan keadaan menjadi bertambah keruh. dan seperti kata Norman, dia sudah dapat mengagak perkara ini pasti akan terjadi sepertimana kejayaan filem MAGIKA di FFM 23.





selanjutnya baca di sini.


setiap kejayaan yang kita peroleh, pasti akan menimbulkan perasaan cemburu dan tidak puas hati bagi sesetengah pihak. mungkin kah kita pencabar terdekat mereka?





Photobucket

2 ulasan:

  1. xdpt tgk 2-2 anugerah busy ngn midterm...huhuhu...sedih2..dpt bce info jer pon jadi la hihiih

    BalasPadam
  2. @NUR AYNIE huhu, FFM tu pun yana tgk kat youtube..mse live dgr kat sinar jeee,,,

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..