Khamis, November 10, 2011

tahniah buat KRU Studios di atas pencalonan HMM di FFM 24

Assalamualaikum ^^,







wahhh!! berita gembira!! selepas kejayaan filem Magika arahan Edry Abdul Halim di Festival Filem Malaysia ke 23 tahun lepas. tahun ini giliran Yusry Abdul Halim pula selaku pengarah filem epik Hikayat Merong Mahawangsa yang mana telah menerima sebanyak 12 pencalonan daripada 23 pencalonan akhir di Festival Filem Malaysia ke 24.

FFM 24 akan berlangsung pada 20 November ini di Pusat Konvesyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). juga secara langsung di Astro Prima saluran 105. tahniah for the whole team!! 




ehem!! dalam pada berita gembira. sebenarnya berita buruk jugak kat aku sebab FFM 24 ni berlangsung pada hari ahad. yes!! ahad. means aku lagi sekali tak berpeluang menyaksikan karya inspirations aku di pertandingkan pada malam itu. sadis!! 

ingat lagi. masa FFM 23 berlangsung. masa tu aku bertungkus-lumus, tergolek duk hafal nota2. refresh and recap semua nota2. sebab esoknya tu aku ada final exam. huhu. dalam pada duk hafal tu kepala otak masih teringat-ingat menang ke tak Magika neh. hehe. dan sumber yang memberitahu adalah kakak aku. dia akan message bila KRU naik stage. menang award apa. sampailah aku tido. FFM still belum habis and filem terbaik masih jauh lagi untuk di umumkan.

esoknya. subuh2 bangun cek ada message. hati berkata-kata "mesti along neh".."Magika menang filem terbaik kot?". yes!! that's it!! rasa nak melompat + menjerit. macam2 lagila. TAPI tak boleh enjoy sangat sebab aku ada exam pagi tu. dan dengan berita itu jugaklah mood aku sepanjang hari happy. so, aku jadi bersemangat untuk menjawab exam pagi tu. paling best bila senyuman setiasa terukir pada hari itu sampailah ke dalam dewan periksa.  @_@

apa2 pun aku mengharapkan kejayaan milik mereka kali ini. seperti kata mereka "menang ke kalah, diam adalah lebih baik".  bukan bermaksud mengalah. tapi untuk megelakkan lebih banyak prasangka. seperti lagu Fanatik. "...diam adalah pintar...." ^^,


setiap yang berlaku ada hikmahnya


Photobucket

4 ulasan:

  1. ini mesti peminat fanatik KRU...ha..ha.. da semestinya la kan..

    kunjungan balik dr segmen sama..terima kasih siggah..(^_^)

    BalasPadam
  2. @hoyahadis hehe. seharusnya lah kannn..=)
    btw, thanks!!

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..