Sabtu, Disember 24, 2011

semoga berjaya semua!

Assalamualaikum ^^,




hye3!! geng! fuhhh! so, here is the time. final examination has come. ermmmm..dan aku? seperti biasa neves tak ingat. oh ya! saat aku menulis entri ni aku dah selamat sampai di Johor. yeahhhh!! setelah dua bulan lebih tak balik. huhu. perasaan?? rasa macam tak percaya jek aku balik dan paling penting along the way aku rasa lain jek. lain sebab dah lama tak lalu jalan ni semua. PELIK!.

sekarang musim hujan kan? rumah aku pun dah di kelilingi air yang dah naik. but, just kat tepi rumah jek. laman depan tak kena cuma air dah sama paras jek dengan laman umah aku tu. mintak di jauhkanlah daripada banjir. selisih! ^^

oh yes! aku nak bagi tau yang seharusnya aku akan tinggal kan blog ni buat sementara waktu. just to focus on my exam. tinkerbell nak rehat kejap k? ;) will see you after completed my exam. wish me luck!

good luck jugak untuk korang yang akan menghadapi exam macam aku neh. =))


see you then!



Photobucket
Read More...

Jumaat, Disember 16, 2011

REVIEW FOLLOWER ke 600

Assalamualaikum ^^,




hel0oo everyone! see?? di sebabkan aku yang sangat sibuk. sampai tak perasan follower dah masuk ke angka 600. ^^,

thanks bloggers!! oke! jom tengok siapa yang ada kat nombor 600 kat blog tinkerbell neh.






nak letak banner. then tak boleh copy. so. terus jadi malas sebab kena save dulu. @,@ jangan lupa terbang bl0g die oke!



thankyou very much pada semua yang follow sini. =))




Photobucket
Read More...

Rabu, Disember 14, 2011

bila mati itu pasti

Assalamualaikum ^^,



cuba korang baca petikan ni.



there was a merchant in Baghdad who sent his servant to market to buy provisions, and in a little while the servant came back, white and trembling, and said, "Master, just now when I was in the marketplace I was jostled by a woman in the crowd and when I turned I saw it was Death that jostled me. She looked at me and made a threatening gesture. now lend me your horse and I will ride away from this city and avoid my fate. I will go to Samarra and there death will not find me". te merchant lent him his horse, and the servant mounted it. he dug his spurs into its flanks and as the horse could gallop, he went. then merchant went down to the marketplace and he saw Death standing in the crowd and he came to Death and said, "Why did you make a threatening gesture to my servant when you saw him this morning?" "that was not a threatening gesture," Death said. "It was astonished to see him in Baghdad, for I had an appointment with him tonight in Samarra."


kita tak boleh lari daripada takdir.


Photobucket
Read More...

Khamis, Disember 08, 2011

test market

Assalamualaikum ^^,




yuuhuuuuu!! percubaan pertama untuk menjual barang. ni yana just nak test market dulu. so. ada dua helai baju yang yana nak jual. anyone interested let me know yeahh! btw, boleh contact yana by send ur email. liyana_cute94@yahoo.com.my. then yana akan reply ur email as soon as possible. =)





baju ni ada bulu2 kat bahagian depan badan (yg ada gambar rabbit)
RM25
(tak termasuk postage)





baju ni simple. tapi ada bunga. bunga tu timbul tau. bukan gambar.
RM25
(tak termasuk postage)



kalau berminat bagi tau aku k!



Photobucket
Read More...

Rabu, Disember 07, 2011

wayar @ otak yang serabut?

Assalamualaikum ^^,









agak2 macam ni la kut rupa otak aku sekarang neh. SERABUT!.  banyak giler kerja yang mananti due date.  fuhhh!! sangat mencabar dan menguji sungguh keadaan yang aku sedang hadapi ni. pergi kelas susah dah sekarang nak bersuka ria. zaman2 dip dulu waktu nih dah relaaxxxx sangat2. tapi sekarang aku tengah serabut lagi dengan assignment, test, kuiz. belom yang jadual final dah tertampal kat board tuh. arrrgghhhh!!

positively. aku cuma boleh ingatkan diri aku yang tak mudah nak mendapatkan sesuatu benda kat dunia ni. terlalu banyak cabaran dan rintangan yang perlu kita hadapi. semua ini hanya dugaan yang ingin menguji diri ini.

dan yes! memang susah lah aku nak sentiasa update bl0g. sekarang ni aku dah nampak dah kesibukan aku. apetah lagi dah nak final. so, memang payah lah. i need to focus right n0w. kepada semua yang datang sini. terima kasih banyak2! sorry! aku tak sempat nak terbang2 ke bl0g korang. if ada masa aku pasti akan terbang ke bl0g korang dengan link korang tinggalkan tu.

kepada bl0gger2 yang singgah dari segmen yang aku dah join before. thanks a lot!! again. dun worry aku dan tinkerbell pasti akan berkunjung ke bl0g kamu semua. yang pasti kunjungan itu sangat lambat. sorry again.








curi2 masa update bl0g. dengan bodben yang asik putus2. bagi hint tu suh aku buat keje. daaaa!!! (i will miss bl0gger world) WISH ME LUCK!  ^^



Photobucket
Read More...

Ahad, Disember 04, 2011

MADIM

Assalamualaikum ^^, 




hye everyone!! ok. seperti yang aku pernah bagi tahu before. this time aku nak story morry lah sikit tentang malam dikir mahasiswa atau MADIM. 

kejadian berlangsung pasa 2 dis yang lepas. hari Jumaat malam. dan yes! memang aku dah aim dikir barat ni for the fisrt time tgk poster dia lagi. well minggu lepas adalah saat yang sukar juga untuk aku. but then dengan adanya dikir barat ni aku menghiburkan diri dengan menghadirinya. petang Jumaat tu lepas test. balik umah terus siap2. 

masa aku sampai orang tak ramai lagi. macam pelik lah pulak xtvt kebudayaan macam ni tak ramai orang kan. no i means biasanya orang akan lebih tertarik dengan xtvt macam ni. so, aku masuk terus duduk depan sekali. eh bukan2 third row dari depan. hehe. but then. makin lame makin bising. toleh belakang jap. mak aiiihhhh!! ramaaaiinyeeee!! sampai berdiri orang. mesti penganjur tarik nafas lega kan. ekekeke.

peserta pulak sangat2 lah best!! dan apa yang boleh di katakan suasana kat audi malam tu sangat happening. yeahhh!! we all in one ryte? we are in the same 'house'. kepelbagaian tu perlu in a team. but the support from others most important thing to be bare in mind. 

dan majlis malam tu habis arround 10 - 11 malam. sangat berpuas hari dan yesss!! aku capai matlamat aku yang mana aku nak enjoy dan happy kan hati aku yang kusut. it's fun!! dan sebenarnya *eh macam lagu yuna pulak dah  aku dapat rasakan segala perasaan yang mengusutkan keluar satu persatu. sebab I am totally forgot bout all the assignment and else on that night. @,@






group ni menang malam tu. tgk je la baju dorang. dorang buat memang best! Jumaat malam tu just saringan untuk ke final. ada 12 penyertaan, 4 ke final. final malam tadi and aku tak pegi pun. sape lah menang. entah2 dorang ni lagi. 


klu dapat pegi laut. mesti akan rasa lebih tenang. ^,^



Photobucket
Read More...

Sabtu, Disember 03, 2011

Segmen | Genk Cari Blogger

Assalamualaikum ^^,




guys!! jom! join segmen dari c genk. tambah2 kenalan rakan blogger. btw, aku mungkin akan berterbangan ke blog mereka lambat. depends, if aku free cepat jek aku dah sampai. but. dun worry aku still akan terbang2 ke blogger lain. cuma lambat jek. @,@



klik banner oke kengkawan.



salam perkenalan guys!! thanks for catch up here! =)


Photobucket
Read More...

Ayun Ayunar di UiTM Melaka

Assalamualaikum ^^,




phhheewwwww!!! minggu ni sangat stress dengan segala bagai tasks sebagai student. oh yeahh! its december ryte? welcome DECEMBER. ^^  what????? december??? oh yesss!! the final exam is just around the corner. @ . @

well nama pun student so, sepanjang aku tak update memang aku tengah busy gila lah tu. setakat nak approve comment bole lah. bila nak menaip entry harus dilupakan sebab jari-jemari ni lebih diperlukan untuk menaip assignment dan assignment lagi. wuwuwuwwu.

yes! mase student ni lah kan nak enjoy the life ryte? ni mengikut kata2 mereka yang berkerjaya lah kan. hurmmm. i have to admit it. pengalaman praktikal pun cukup untuk aku merindui saat aku kat kolej. dan yes! sangat penat bila kerja. atau mungkin aku tak enjoy dengan pratikal session aku?? opppsss!!! =P

dalam pada aku terbang2 terkejar-kejar lari sana lari sini mengejar masa. aku sempat mencuri masa untuk menghadiri event yang di adakan kat kampus aku ni. ni pun pegilah. ikutkan assignment ada jek mananti. BUT!. sampai bila? takkan taknak datang satu pun event yang ada kan. rugi2.

s0, aku and the few of my friends decide pergi Hijab Styling. best taw! Ayun Ayunar datang buat styling pakai shawl. yes! exactly! Ayun Ayunar yang ada online bl0gshop tu. styling yang sis ayun ajar sangat vesatile ok! tepulang kat aku jek nak ikut ke tak. ngeh3. perubahan harus dilakukan secara perlahan-lahan. ^,^






sis Ayun Ayunar ni sangat cantik!! *mata aku kenapa ek macam tu. aiyoo0oo



jom pergi blogshop sis ayun ayunar kat sini.  aku sempat jugaklah rembat 3 shawls ari tu.weeeeee!!!

malam dikir barat mahasiswa yang sangat happening!! next entry pulak. 



Photobucket
Read More...