Ahad, Januari 29, 2012

program bitara dinamik - PART 2 : water resque + kayak

Assalamulaikum ^^,




hari ni proceed dengan part 2 pulak.

untuk hari kedua bangun dalam pukul 6. tu pun lepas kena kejut. alkisahnya. student lelaki dah bangun awal dari kitorang. penghulu kata dorang nak kejutkan. kesian sebab tengok ktorang tido lena sangat. eh yes! tempat tido kitorang sebelah2 jek. tapi ada tembok yang memisahkan sket. tempat student perempuan tido tu sama jek ngan tempat ktorang makan, buat aktiviti LDK. tengok gambar kat part 1.   tu yang cikgu sana kejutkan ktorang. sebenarnya ktorang dah lambat tu. student lelaki dah ready nak solat subuh tu. kelam kabut ktorang semua bangun.


lepas solat subuh. berkumpul kat tepi tasik. biasalah. aktivit senam. main game sket. main ibu ayam lah. tapi tukar belalang dengan belatuk. konsep jek sama. masa main ni lah aku jatuh. kepala jatuh dulu. perhh! berdengung jugak kepala aku sekejap. fuhhh!. then proceed dengan sarapan. bubur. @,@

dah sarapan tu barulah proceed dengan aktiviti water rescue dan kayak. jom tengok gambar!


masa ni ktorang kena ambik kayak. life jacket. paddle kayak. simpan pon kena simpan sendiri tw!



terjun yang ni takde la risau sangat. tak sabar lagi ada sebab ada life jacket. hehe



ni antara cara water rescue yang di ajar. masa ni aku duk pejam mata jek. tau2 jek bergerak. entah mana dorang bawak pun tak tau ler. dengar dorang jerit2 je. oh ya. nampak yang angkat tangan tu. dorang lah yang menggerakkan "rakit". ktorang student perempuan yang jadi rakit tu. kaki ngan tangan bersilang-silang. lepas tu yang ada duk kat tengah2 tu konon2 nya mangsa lah tu. yang jadi mangsa tu yang best. yang jadi rakit ni kena tanggung beban dorang. yang jadi tukang kayuh tu lagilah!



jauh jugak upernye dorang pusing bawak ktorang.



 oh yeaaa!! ni yang paling aku suka. kayak! best woooo!!




dan malam tu tengah gerhana. siyes! cantik!! duduk tepi tasik tu sambil tegok bulan gerhana. tengok cahaya bulan kat air tasik. cukup indah!



overall. best! aku memang suka aktiviti macam ni. so. takde masalah sangat. cuma penat tu memang terasa sangat! di tambah pulak dengan otak yang penat. lagilah.


j0in kem ni. dah selamat untuk markah KI untuk sem 3 ni. ^^,





Photobucket

2 ulasan:

  1. ooiittttt!!!!!
    pesal burok no entry ko yg ni, iedt lah ! pening aku tengok gambo tu sume
    ;p

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..