Ahad, Februari 19, 2012

NUFFNANG 5TH BIRTHDAY BASH!

Assalamualaikum ^^,




did you alert? NUFFNANG will celebrate their 5th birtday bash just arround the corner. di sebabkan aku takde rezeki untuk further in event management. so, entri kali ni aku nak feeling lebih sikit IF aku adalah organizer untuk birthday bash nuffnang yang ke lima ni. @.@

as for that we proceed step by step. oh btw. tema adalah biru. semoga korang dapat bayangkan imaginasi aku yang sangat tinggi ni. ^^


1. kad jemputan.

yup! kad jemputan adalah yang paling penting dalam setiap event yang di anjurkan. jom tengok rupa kat jemputan yang aku design untuk Nuffnang.  *berangan lebih







konon2 je ni. bukan betul tw! :D  (hasil idea sendiri)






2. guest book


ok. guest book pulak yang sedang bermain-main kat fikiran ni. adalah. guest book yang di hias dan di sampul dengan kain fel. warna yang di gunakan just biru + kelabu cair @ cream. just to have a contra color there. so. aku pilih color kelabu cair. wink3!!




sumber : google



3. main entrance.

wahhh! siap main entrance bagai. hehe. untuk main entrance rasenya just a simple look dengan a little welcome notes pun ok. tak perlu terlalu crowded sangat dengan segala hiasan. mungkin boleh bagi cenderahati untuk tetamu yang hadir??

4. hall.

first point to attract people bila masuk hall adalah stage. so. just make a small stage or backdrop with a creative decorations. yang mana nanti orang akan berebut-rebut untuk snap pic. =) oh ya! letak sekali replika nuffnang stick man. sure menarik. ruang tengah hall pulak biar sahaja kosong. sesuai untuk adakan a short coservation maybe. semua orang just have a chit chat between.

di kiri dan kanan dewan pula. turut menyediakan sofa atau kerusi yang selesa untuk guest duduk.




macam ni ke?? selesa sangat ni. @,@



lepas tu letak pulak meja jepun. atas meja tu letak snacks ke gula2 ke kan. weee!!

dan perkara yang memainkan peranan yang pada aku sangat penting adalah. lampu. yezzzaa! lampu membuatkan sesuatu event tu menarik atau sebaliknya. so. maybe i need a very talented lighter man here? ^^,  . 

selain tu design untuk ruang sailing pula.




letak lampu ni kat ruang tengah ok gak kan? >,<


then. letak la macam lampu tergantung-gantung sket. belon sikit. tirai yang panjang2 tu sikit. tak banyak tak sikit. mesti cantik!

lantai pulak. kalau lantai berkaca mesti cantik! maksud aku lantai berkac, then bawah kaca tu ada air. cuba korang bayangkan kolam renang. then atas kolam renang tu letak kaca. tapi jangan letak lampu. lampu just letak kat keliling dinding kolam tu jek. guna pulak lampu color biru. confirm!! cantik!.  dapat bayang?? cantik kan?

5. food and beverages.

rase2 letak kat kiri dan kanan dewan pun ok. jadi orang akan ada choice nak ambil kat mana. in other words guest tak perlu pergi jauh2 ambil makanan kalau mereka ada kat different site. kalau letak kat satu tempat je. for sure orang akan ramai berkerumun kat situ. kalau aku bila dah tengok orang ramai sangat berkerumun terus malas nak ambik makanan dah. @,@


6. games

sudah semestinya game itu perlu. ^__^.  bab nak pilih main game apa ni aku memang lemah. so. korang ada idea?. mungkin yang lebih creative. yang orang langsung tak terfikir pun. dan for sure tiap kali nak pikir jenis game yang sesuai. aku perlukan masa. need to do brainstorming. yerp! =__=




so? korang dapat bayangkan tak apa yang aku duk berangan + explain tu? *wink3!!!  well. aku sukakan benda yang simple but nice and less is more. tak perlu nak vogue sangat kot.



tiada yang mustahil dengan kuasa imaginasi. *eh!! macam pernah dengar. kat mana ek?  ;)



Photobucket

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

thanks for commenting ! love ..