Isnin, April 30, 2012

a picture tells thousand words

Assalamualaikum ^^,






can you feel how's the feeling ?
that's how I feel




Read More...

Jumaat, April 27, 2012

spontan bersama ben ashaari

Assalamualaikum ^^,




BEN ASHAARI


lagi segmen dari en. ben.  details klik banner.

agak2 best ke x best ek blog aku ni. errrrrr..  btw, tq guys for the comment ! ;)



Read More...

BEN ASHAARI DAN BLOG AKU

Assalamualaikum ^^,




blogger ben ashaari buat segmen lagi. so ? takkan nak lepaskan je peluang yang ade. mari kite join ramai2.  ^^



BEN ASHAARI

piciti banner untuk details 


one word

SIMPLE 


nice to meet you people !!  ;)



Read More...

Khamis, April 26, 2012

selalunya bila cuti

Assalamualaikum ^^,





sebelum tido. 

"esok nak buat assignment summary tulah. confirm !"

bangun pagi.

"kejap lagilah. nak dengo radio dulu. boleh layan lagu jap"

tak lama lepas tu berjalanlah aku menuju ke lappy tersayang. on. cucuk bodben. buka web browser. click web uitm. 

"cari kat emerald lah. lagi senang jumpe"

5 minit kemudian.

"apehal tak de view pdf ni??!!"

mencari-cari punca kenapa xde view pdf. jumpe !

"had0oiii kena bukak dalam kampus je ke. leceh !"

tutup pautan.

click pulak search engine kaunter pertanyaan google. @.@

tanya tajuk article yang di cari. keluar list. bukak mana2 yang berjaya menarik minat. 

"hhhmmmm..lama lah pulak loading pdf ni. bosan. bukak blog jap lah"

publish comment. baca2 entri blog yang ada kat dashbord.

kembali ke kaunter pertanyaan google. cari article lagi. type lagi entah ape2 sampai puas hati.

"ape ajelah article yang ade ni. x menarik ponnn"

bio jap.

"cek email lah. facebook skali"  T__T

lepas cek ape2 yang patut.

"penuh pulak new tab kat atas. sampai dah kecik2 smua. tutuplah mane2"

oke. dah tutup. baru best ! new tab kembali asal. tingal errrrrrr..




huhuhu. nasibla assignment time2 cuti ni. mood malas makin bercambah-cambah =p . kena kuat !!  persoalannya  boleh ke??? . Insya-Allah  ^^,



Read More...

Selasa, April 24, 2012

aku rindu

Assalamualaikum ^^,




kenangan mengusik jiwa. minggu lepas member aku ade tunjuk video kawad kaki dari sekolah aku yang asik menang je tu. huewhuewhuew. =p so, secara otomatik aku rindu mase2 aku menjalani latihan kawad kaki . siyes AKU RINDU

  • bila aku terkejar-kejar salin baju lepas habis waktu sekolah sebab latihan start pukul 3 p.m. waktu sekolah habis 2.30 p.m.
  • bila merungut beg berat sebab kena bawak baju ekstra hari2 untuk latihan kawad lepas sekolah.
  • bila kena maki + jerit sampai tak paham sepatah haram apa yang cikgu aku cakap sebab marahkan ktorang. pekak jugak telinga sebab aku duk depan  @.@
  • bila kena denda buat nuckle (tangan gengam then pamping atas JALAN TAR !)
  • bila kena rotan sebab tangan tak lurus n tak lepas habis ke belakang masa jalan. 
  • bila kena guling atas tar.
  • bila kena kawad dalam hujan.
  • bila kena ulang buat benda yang sama 200 kali tanpa henti sebab tak perfect.
  • bila aku di kecualikan ke kelas tambahan sebab ada latihan kawad. yeaayyy!!!
  • bila kena datang sekolah pagi2 masa hujung minggu semata-mata untuk latihan padahal orang lain sedap tido, relax2 kat umah.
  • bila kena jalan itik sebab salah buat formasi.
  • bila kena berlatih perlahan jalan sampai nak kejang kaki sebab lama SANGAT !
  • bila kena jerit dengan komander sebab mesti masuk baris sebelum cikgu sampai.
  • bila dah start buat kawad formasi. best ! sebab dapat buat bentuk2. weeee!!
  • bila sibuk buat persiapan untuk pertandingan. pasang ladam, siapkan baju, siapkan kasut, bere (harap2 korang pronounce betul even aku salah eja  =p), jambul, lencana, sarung tangan, belt
  • bila balik dekat pukul tujuh bila dah dekat2 tarikh nak bertanding.
  • bila kena berlatih dengan kurang rehat sebagai persiapan untuk hari pertandingan yang semakin hampir.
  • bila tengok muka aku dah hitam legam akibat berjemur je.  


"PERGI UNTUK MENANG, BUKAN UNTUK KALAH"

dan kami berjaya!!! yeayyy!!




Read More...

"SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84"

Assalamualaikum ^^,






berminat untuk join ? klik banner  ^^


alkisahnya. en zam ni mencari blog untuk di masukkan dalam senarai blog kegemarannya. selepas di pilih blog2 yang bertuah tu akan di promosikan oleh en. zam dan akan terus melekat dalam bloglist en. zam sampai bila2. cuma kalau korang dah delete blog tu maybe kena remove la kot. wakaka  =p

details terus ke tuan empunya blog di sini.  tutup 24 April 2012 tepat 12.59 p.m

jom kita cuba nasib sesama. good luck friends !!  ;)



Read More...

Isnin, April 23, 2012

andai ku bercinta lagi

Assalamualaikum ^^,







ANDAI KU BERCINTA LAGI - MOJO
komposer : Edry Abdul Halim


kini kau tiada
senafas pun ku perlu mencuba
kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

bersendiri hidup umpama hilang erti
bagaimanakah meneruskan hayat ini
andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
tunjukkan di mana
ruang hati untuknya yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka
ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
dengan bayangmu di minda

tiada penggantu bisa hadir dan mampu menyembuh
rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

bersendiri masa umpama tak beralih
berapa lama lagi harus ku merintih

malam tidah berpurnama
fahar tiada kejora
aku hilang di dalam gelita kalbu
tanpa dirimu asaku mati




dengar full song di sini



Read More...

Ahad, April 22, 2012

SEGMEN : JOM KENALI BLOG SAYA

Asalamualaikum ^^,







miss Z berceloteh

berminat untuk join. klik banner oke!


jemput ke Di Sebalik Tabir FL untuk mengetahui lebih lanjut tentang Fatin Liyana Bloghouse. thank you!  ^^


salam perkenalan semua !  selalulah datang sini ya  =)



Read More...

Sabtu, April 21, 2012

contest ke segmen ke giveaway?

Assalamuaalikum ^^,




wee!! dah selamat meninggalkan melaka. mood cuti kembali. tapi rasenye xde cuti sangat pun. keje melambak jugak kena buat. btw. kurang la stress sebab tak terkejar-kejar nak masuk kelas. cuma buat keje di rumah. paling penting tak terikat dengan waktu. masa pun banyak free. free?? @.@

sebelum balik hari tu kepala otak dah susun dah nak buat keje ape. itu ini. tapi bila dah sampai rumah. semuanya jadi nantilah. esoklah. erkkk!! harap2 janganla sampai last day cuti aku still guna ayat tu. 

sebenarnya aku terfikir macam nak buat contest ke segmen ke giveaway. antara tiga ni mana better eh? mintak pendapat pleasseeee??? oh ya. sebelum tu. rasa2 ada tak yang nak join kalau aku buat?  almaklumlah blog aku ni tak termasuk dalam type of popular blog. huewhuewhuew.   ;(



Read More...

KRU Academy

Assalamualaikum ^^,





KRU Academy. one step ahead from the trio. congratulations !!

kumpulan syarikat KRU telah mengambil inisiatif untuk menubuhkan KRU Academy sebagai institusi pengajian tinggi bertaraf vokasional yang memberikan tumpuan kepada kemahiran berkaitan industri media dan hiburan. selaras dengan  pelan Kerajaan Malaysia untuk mencapai status negara ekonomi berpendapatan tinggi, membudayakan inovasi dan kreativiti, serta meningkatkan kemahiran dan jumlah modal insan tempatan yang berkualiti dalam industri kreatif.

projek ini adalah kerjasama KRU Academy bersama MDeC (Multimedia Development Corporation), Jabatan Pembangunan Kemahiran (Kementerian Sumber Manusia) dan Multimedia University.  program yang ditawarkan antaranya ialah bidang kemahiran, Kemahiran Kesan Khas Visual, Animasi 3D dan Animasi 2D.  kesemua kursus adalah direka khas oleh pakar-pakar industri kreatif berteraskan konsep latihan praktikal sejajar dengan perkembangan semasa industri media dan hiburan di peringkat global.



              budiey




Read More...

Isnin, April 16, 2012

jelmaan test dan kuiz @.@

Assalamualaikum ^^,




hye guys !! ok this week will be hard for me. ada 4 test. dan 2 test pada hari yang sama. dan subjek yang sangat "senang". insya-Allah. =)

tak update la jawabnya untuk masa seminggu ni. weekend or next week baru menjelma semula kat blog oren ni. seems minggu depan aku mid term sudah. weeee!!! well. sebelum bercuti kena pulak menempuh kepayahan terlebih dahulu. kuiz dan test. arrghhh! everything will be ok. as long as i prepare myself in well. huk3!!   harap2lah. 

all the best buat semua yang mengalami situasi sebijik macam aku. wish me luck !!

see you on the next entry. take care pretty cute and handsome ! ;)  love you guys lots.



Read More...

Sabtu, April 14, 2012

sukan bakat baru BOSS

Assalamualaikum ^^,




hell0oo what's up guys ! dalam minggu ni aku ada pergi dua event yang dianjurkan oleh ajk BOSS UiTM KBM. untuk entry kali ni aku nak share dengan event yang ke dua aku pergi dulu memandangkan aku belum amek gambar event bowling kat kawan aku. @.@  xpela kan. nanti aku share kat blog ni jugak. cuma lambat jeee  ^^

SUKAN BAKAT BARU
lokasi : UiTM Lendu, Melaka
tarikh : 10.04.2012
masa : 8.00 p.m - 11.00 p.m


alaaa. masa tu tulis je habis 11.00 p.m tapi sebenarnya jejak 12.00 p.m jugak baru settle. baru naik bas. balik ke KBM. huhu. nasib baik rabu cuti. wakaka

oke. tujuan sukan bakat baru di anjurkan adalah sebagai pemilihan untuk mewakili program sempena sukan antara program nanti. tak silap aku 5 - 19 Mei sukan antara program tu. huewhuew. lupa pulak.

sekarang jom tengok gambar yang sangat "banyak". seram sebenarnya nak amek gambar malam2 nih. huhu. ni pun buat2 berani je. @.@





pemilihan untuk sukan badminton.




aku dengan si pendek. betol kan3??  =p




huwaaa ! ganti orang kejap jek nih. tpi sangat puas sebab dapat lepas gian main badminton. fuuhhhh!



dan malam tu pun aku banyak main sukan badminton. sebab tu jek sukan yang aku rasa aku boleh get along.  hehe. bola baling takde pulak kan. so. badminton jelah aku tibai. esoknya memang best ! badan sakit2 sebab sebelum main tak warm up. padan ngan muka aku.




Read More...

Sabtu, April 07, 2012

itulah cinta

Assalamualaikum ^^,




  • Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu? itu bukan CINTA, itu SUKA.
  • Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya? Itu bukan CINTA, itu NAFSU.
  • Adakah kamu tidak dapat menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana? Itu bukan CINTA, itu KESEPIAN.
  • Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya? Itu bukan CINTA, itu KESETIAAN.
  • Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya? Itu bukan CINTA, tiu TERGILA-GILA.
  • Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya? Itu bukan CINTA, itu PERSAHABATAN.
  • Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap ahri hanya dia yang kamu fikirkan? Itu bukan CINTA, itu DUSTA.
  • Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya? Itu bukan CINTA, itu KEMURAHAN HATI.



tetapi



  • Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami...menarikmu mendekati dan tetap bersamanya? ITULAH CINTA.
  • Apakah kamu menerima kesalahannya kerana itu bahagian dirinya dan siapa dirinya? Jika demikian, ITULAH CINTA.
  • Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan? Jika demikian, ITULAH CINTA.
  • Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? ITULAH CINTA.
  • Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih? ITULAH CINTA.
  • Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia? ITULAH CINTA.
  • Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk? Yang demikian itulah namanya CINTA.



sumber



Read More...

Jumaat, April 06, 2012

Segmen : Jom Berkawan by EiFa

Assalamualaikum ^^,





klik banner untuk join !


nickname : yana
tujuan blog dihasilakan : its all about from my view on how i express and interpret those things
umur blog : 3 tahun kot



salam perkenalan kawan2!!


Read More...

the words

Assalamualaikum ^^,









Read More...

Khamis, April 05, 2012

GAYA TIDUR lambang personaliti

Assalamualaikum ^^,




jom kita tengok gaya tidur korang sama tak dengan personaliti korang. baca tapi jangan percaya sangat oke ! @.@



tidur meringkuk

jiwa kamu sangatlah lembut, sensitif dan pemalu. kamu juga sangat berhati-hati dan tidak berani mengambil risiko. oleh sebab itu, kamu hanya akan bekerjasama dengan seseorang yang betul-betul dapat menyakinkan kamu sahaja serta projek tertentu. pasangan yang sesuai untuk kamu ialah gadis/jejaka yang boleh memberi ketenangan terhadap pasangan kamu. seandainya kamu menemui orang seperti ini, kamu rasa sangat bahagia.


tidur dengan meletakkan tangan di bawah kepala

kamu seorang yang sangat teratur, bertenaga dan rajin bangun pagi untuk memulakan hari kamu setiap hari. setiap yang kamu ingin lakukan haruslah dirancang dengan teliti. oleh sebab itu kamu tidak suka pada kejutan ataupun kerja-kerja di saat-saat akhir. kekasih yang suka bersikap jinak-jinal merpati ataupun bermain tarik tali memebuatkan kamu rasa marah. oleh itu, carilah pasangan yang mahu bekerjasama dengan cara yang kamu kehendaki.


tidur dengan lengan berpeluk tubuh dan kaki meringkuk

hidup kamu terasa nyaman dan tenang serta kamu sentiasa bersiap sedia mencari peluang baru. ini kerana kamu mampu menerima ramai orang serta berkawan dengan sesiapa sahaja. kamu juga seorang yang boleh berkompromi. bagi kebanyakan orang, kamu sangat menarik kerana mempunyai sikap peka terhadap perasaan orang lain. kamu lebih suka mengambil sikap terbuka berbanding menyimpan di dalam hati.


tidur terlentang

kamu mempunyai sifat penuh percaya diri, yakin dan berasa selesa apabila menjadi perhatian. biasanya gaya ini dimiliki oleh anak tertua atai terkecil dalam keluarga dan selalu memilih perkerjaan bersikap kreatif. dalam urusan cinta, kamu perlu berasa bebas, sekiranya tidak kamu akan susah hati.


tidur meniarap

seorang yang ceria dan mudah bersahabat tetapi juga suka bergantung kepada orang lain. bagi kamu, hidup ini akan menjadi lebih bermakna kerana pengalaman. dalam berkomunikasi, kamu kurang mahir. kamu lebih cenderung memendam masalah sehingga masalah bertimpa-timpa.


sebarang posisi dengan satu tangan menyentuh bahu yang lain atau kaki rapat hingga lutut saling bersentuhan

kamu gemar melakukan uji kaji dalam kehidupan. namun kamu sukar menyampaikan keinginan hati, malah ada kalanya hingga tidak tersentuh. namun jangan risau kerana kejayaan mudah menghampiri kamu.


sumber : majalah remaja



Read More...

Rabu, April 04, 2012

"Miss Qerieyal 1st Giveaway : I Love My Blog"

Assalamualaikum ^^,




hye all ! lama sangat aku tak join segmen ke contest dari blogger. huhu. masa sangat cemburu dengan aku. ke aku yang malas ? wakakaka.

sebab aku terpanggil aku nak join giveaway ni sebab aku macam exited bila tengok senarai hadiah dari sponsor yang baik hati. serius best !

so. here it is.




picit banner untuk ke blog tuan punye giveaway.


I love my blog because I can express and interpret all the things that happen around me. I just love blogging. Only Blogger Understand The Feelings of Blogging. <3

tag :



Read More...

Selasa, April 03, 2012

sentuhan whitey mommy di blog aku juga !

Assalamualaikum ^^,




ha !! nampak tak? nampak tak? apa perubahan yang aku cakap before? so. what's your opinion? superb right? tengoklah siapa yang design. huewhuewhuew.

sebelum aku berceloteh dengan keterujaan aku ni. aku nak says terima kasih banyak2 pada akak whitey mommy. orang yang bertanggungjawab design template blog kesayanngan aku ni. terima kasih jugak sebab sabar melayan blog aku yang bermasalah ni. hakikatnya masa aku on call aku dapat dengar suara anak akak ni. ee?? betapa komited nye akak whitey mommy dengan customer. huhu. konon aku nak try edit. delete coding ni la tula. last2 akak whitey mommy jugak berjaya menyelesaikan segala masalah. pakar je yang boleh settle. @.@

one more thing. maafla sebab lambat call akak. sempat reply email je. then kena rush pergi kelas malam pulak. peace !

apa yang aku boleh katakan. memang aku berpuas hati dengan design template ni. sangat2!! that's why aku tempah kat akak whitey mommy. simple. itu yang penting. dan sememangnya hasil tangan whitey mommy selalu buat aku impressed. so. kali ni aku dapat rasakan feeling tu bila dia habis design blog aku pulak. *wink3!!  nothing can be says. PUAS HATI. the first words yang mampu aku cakap. or the first two words should be?? ngeh3 dan yang paling penting setimpal dengan bayaran yang dikenakan dan masa aku menunggu untuk sampai kat giliran aku. ^^


TERIMA KASIH, akak WHITEY MOMMY ! really love it !









Read More...

Ahad, April 01, 2012

akhirnya akan berubah

Assalamualaikum ^^,




waiting the changes for this lurvely blog.
how about you guys??
i am really exited !!




Read More...