Isnin, Julai 23, 2012

ANUGERAH KREATIF KRU

Assalamualaikum ^^,one step ahead from KRU. anugerah kreatif adalah untuk menggalakkan hasil karya kreatif yang bermutu untuk mencungkil bakat golongan muda yang berpotensi untuk diketengahkan di dalam industri dalam bidang pengarahan, penulisan skrip, lakonan dan nyanyian untuk di serapapkan dalam dunia penerbitan televisyen, filem dan muzik terutamanya menetusi KRU Studios pada masa depan.

menurut Norman, anugerah buat julung kalinya diadakan itu akan dijadikan acara tahunan yang menyediakan hadiah berupa wang tunai, trofi dan peluang pekerjaan.

"kami gunakan formula pemilihan seperti dilakukan di Internet seperti di YouTube dan Twiter yang menentukan bilangan peminat yang memilih sesuatu karya yang disiarkan.  semua warganegara Malaysia layak menyertai anugerah ini asalkan karya yang diketengahkan itu asli".

"selain wang tunai dan trofi, pemenang yang dipilih oleh juri profesional berpeluang menyertai industri media dan hiburan melalui penerbitan filem, rancangan televisyen dan muzik di KRU Studios"

kategori peringkat umut yang dipertandingkan adalah :

- bawah 15 tahun
- bawah 18 tahun
- bawah 21 tahun

dan anugerah yang dipertandingkan dalam anugerah kreatfi KRU ni adalah :

- Pengarah Terbaik
- Animator Terbaik
- Persembahan Terbaik
- Penulis Kreatif Terbaik

haa !?? siapa-siapa yang berminat dan layak tu jangan ketinggalan untuk sertai. tarikh tutup penyertaan pada 30 September 2012. macam mana nak sertai ? tengok nilike FACEBOOK ANUGERAH KREATIF KRU ramai-ramai !!
1 ulasan:

thanks for commenting ! love ..