Ahad, September 30, 2012

segmen : tangkap follower sebanyak mungkin

Assalamualaikum ^^,




ok join segmen ni setelah di tagged oleh Diera Tekikushika




klik banner untuk join !

tagged


mungkin aku lambat untuk berblog walking ke blog korang semua yang join segmen ni. sebab aku masih belum habis bw ke blog blogger yang join segmen ini. @.@  banyakkkkk woo0ooo !! 

so, janganlah marah and cakap aku sombong sebab tak pergi blog korang semua dalam masa terdekat. as i mentioned i will be a litte bit late to view your site. yang pasti aku tetap akan sampai ke blog korang semua. yang tu dun worry much ! *wink3!!!

FOLLOWER
962
Read More...

Khamis, September 27, 2012

this is life

Assalamualaikum ^^,




what turns around will comes around. mesti korang familiar kan ? itulah yang berlaku sekarang ni. semua ini sebagai pengajaran buat aku jugak. KARMA. 

memang sakit bila kena semua kena pendam. kadang2 kesabaran tu tak setinggi mana nak di bandingkan dengan kemarahan yang membuak-buak. sakitnye memang tak tertanggung. sukar ? memang sukar. itu sudah pasti. 

KESABARAN. susah kan ?? 

tapi percayalah kesabaran tu akan di balas dengan sesuatu yang mampu membuat kita tersenyum. bukan suka dengan kesusahan orang. tapi senyuman puas itu di sebabkan aku menyedari yang hidup ini sangat adil. CUKUP ADIL. 


Read More...

Selasa, September 18, 2012

INTERSESI : HRM546 - Prodigy Production Training Program, Team Building Gateway to Excellent on 30 August 2012

Assalamualaikum ^^,




UNDI LIYANA ERYTHRINA DI PENCARIAN GADIS KONFIDEN KOTEX !

ok. hari ni sambung entry di puncak. sebelum ni aku bercerita tentang persiapan PRODIGY PRODUCTION untuk training program. so, hari ni aku nak review on the day for the training. 

untuk training ni aku dipertanggungjawabkan untuk menjaga PA system. perasaan ? mestilah risau. first time kot. dan its PA system okay !! benda paling penting untuk sesebuah event. 

the stage

belon yang mewakili setiap group

decoration stage untuk majlis penutupan

view daripada belakangggg. on the left is our lecturer. En. Abu


here we gooo !! the team !

aktiviti mengemas selepas training 
i'm with sya. serius comel dia ni !

on the left is aten. PD niii

lepas jek trainee keluar. ktorg yang tinggal2 ni kena set up decoration (tempat duduk and what so ever ) untuk closing ceremony

yeahhh !! its me ! my place along the event =))

the blue team

the read team

the pink team

the green team

dah dapat kad.untuk petunjuk seterusnya

pandangan daripada atas untuk check poin 4. spider web

check point 3. communication.

check point 2. aim your target. angry bird game !

check point 1. musang berjanggut. stress handling

classmates..tapi tak semua ada ni 

again. our picture. thanks for the memories and experienced =)


in overall. En. Abu kata training ktorg yang paling ok. waaa!! suka2!! dan komen daripada PM dan semua. diorang berpuas hati dengan PA system. fuhhh !! lega ! =))




sesi penyampaian cenderahati kepada En. Abu Hasan Ibrahim daripada team ktorg, disempurnakan oleh ezat, PM.

THANKS TO EN. ABU and ALL !!


Read More...

Isnin, September 17, 2012

Jom tingkatkan followers sampai lebam

Assalamualaikum ^^,




UNDI LIYANA ERYTHRINA DI PENCARIAN GADIS KONFIDEN KOTEX !

sebelum aku meneruskan entry bersambung-sambung aku tu. hari ni aku tertarik nak join satu segmen ni memandangkan lama sangat tak bersosial + bertegur sapa dengan kawan2 blogger semua. 

so. now kita scroll blogger mana yang aku join segmen dia. *wink3!!



tekan banner yang berkelip-kelip ni untuk join.

jumlah followers terkini 884 . thanks to all yang visit my site. ketibaan aku ke blog awak2 semua mungkin lambat mungkin cepat. depends on the time. ;) so, janganlah marah if aku tak respon cepat. peace !!  ;D

SALAM PERKENALAN ! 

Read More...

Jumaat, September 14, 2012

INTERSESI : HRM546 - persiapan team building gateway to excellent

Assalamualaikum ^^,





hye all !! ok. hari ni mula dengan persiapan team aku untuk conduct training. ini semua adalah untuk memenuhi course HRM546. human resource development. in short kelas training. in overall antara dua subjek yang aku ambil untuk intersesi kelas training ni paling fun. mungkin sebab kena conduct training memandangkan aku suka benda2 macam ni. =))

seperti biasa kena buat proposal. built company. lantik ajk. and lastly report. now. lets the picture tell the story sepanjang persiapan..


PRODIGY PRODUCTION
TRAINING PROGRAM : TEAM BUILDING. GATEWAY TO EXCELLENT
29 AUGUST 2012
FINALIZE MEETING



menyediakan bahan2 untuk check point 1 Musang Berjanggut.



trainee kena asingkan all these things within 15 minutes. rasa macam lama. tapi cuba la dulu baru tau lama ke tak 15 minit untuk asingkan kacang2 ni semua. STRESS ! 


siap di packing.



inilah dia 5 jenis kacang yang di campur tadi. 


hadiah untuk yang bertuah. =)


inside the box


apam untuk trainee



dan cenderahati untuk lecterur kami. En. Abu


gambar tak banyak untuk malam finalize meeting. 



Read More...

Isnin, September 10, 2012

tertimbul

Assalamualaikum ^^,




ok2 i know i know, ramai yang komplen blog ni lama tak update. erkk ??!! *perasan   kesibukan yang teramat kali ni seriously langsung takde masa nak bukak lappy. apetah lagi nak update entry baru. 

cuti sem aku yang lepas dipenuhi dengan menghadiri kelas intersesi. intersesi selama sebulan dengan mengambil dua subjek telah selamat di habiskan pada 4 September lepas di Puncak Alam. i had such a very beautiful memories and experienced there. jumpa kawan2 baru. seronok ! and yes ada jugak yang tersirat sepanjang di sana. ;'(

well. sekarang aku dah pun berada di sem baru. hari ini bermulanya kelas. the best thing is jadual aku tak padat sangat sebab dah ambil intersesi masa cuti hari tu. alhamdulilah. =))

di sebabkan kelapangan yang ada. senang sikit nak buat kerja2 update blog ni. errr.. bukan ke masa yang ada tu aku kena berkenalan dengan subjek2 baru ni semua. wakaka. :D

dan sudah semestinya aku ingin kongsikan segala cerita sepanjang aku ambil intersesi dalam blog ini. semua itu akan ada harinya. dan aku bercadang untuk buat cerita di puncak alam by part. so, takdelah panjang berjela entry aku. and korang takdelah bosan nak baca panjang. ;)

see you on the next entry. - KISAH PUNCAK ALAM -


Read More...