Khamis, Oktober 25, 2012

cerita nak renew buku

Assalamualaikum ^^,



lama tak update pasal kembar kan ? so, hari ni nak share dengan semua satu insiden ni. 

LOKASI : LIBRARY KBM
MASA : 1:00 p.m - 2:00 p.m
HARI : ISNIN
TARIKH : 21 OKTOBER 2012

tujuan untuk ke library untuk renew tarikh pinjaman buku. memandangkan tarikh pulang sepatutnya hari aku sedang bersenang-lenang kat rumah. tak kanlah aku ni willing nak kena denda sebab pulang lambat kan. bad record !

masa di kaunter, my twin yang scan dulu. settle ! turn aku pulak. siap scan kad matrik. tiba part nak cop tarikh...

librarian : eh ! ni buku fatin liyana.. ( muka kusut nak marah aku )
aku : ermmm.. aaa..yelah, saya lah tu..dia fatin nadhirah ( sambil tunjuk kembar aku )
librarian : tadi tu? mintak kad matrik awak. ( kembar aku )
aku : ( dalam hati dah tangkap yang librarian ni sebenarnya dah keliru dengan ktorang. haha ! )

lepas scan kad matrik, sambil pandang ktorang , dan tersenyum..

librarian : alahaii..kembar eh ? 
aku : haaaa !! konfius eeaaaa ( sambil gelak )
librarian : haishh ! korang ni buat orang keliru laaa

haha. see ?? ini lah antra situasi yang sering berlaku bila kami berurusan. tak kisahlah kat mana2 pon. especially yang melibatkan i/c.

2 ulasan:

  1. Hehe.. Best tak ada kembar ? =)

    BalasPadam
  2. @Misz Mieza heee biase je sis.. =))
    *ekcelli soklan ni paling susah nak jawab bila org tanye, hehe

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..