Isnin, Oktober 08, 2012

monolog

Assalamualaikum ^^,


seringkali hati tertanya-tanya kenapa ada sahaja yang tak puas hati. term "tak puas hati". explain. 

duduk diam salah. tak duduk diam di kata. so ? what do you want ? aku cuma manusia biasa yang hidup kat bumi ni penuh dengan pertanyaan tentang realiti kehidupan di sekeliling aku. aku tiada jawapan untuk semua ini. yang ada setiap hari adalah persoalan. langsung tiada jawapan yang tetap yang mampu memuaskan hati ini. 

kalaulah berkawan itu hanya membawa aku kepada sesuatu yang menyakitkan hati. lebih baik takde kawan langsung ! . tak . aku salah ! kerana marah aku nak lemparkan kepada semua meraka yang berada di sekeliling aku. ini tak betul ! maaf kerana membuat hati kawan2 semua terasa hati. MAAF. 

maaf. satu perkataan yang aku rasa kalau tak wujud dalam dunia ini apa yang manusia akan katakan jika mereka melakukan kesalahan ? letih memaafkan. dan juga letih mendengarnya. tapi aku juga turut menggunakannya. anda juga bukan ?

 so, perkataan ini sangat penting untuk kita semua. tapi aku terfikir jika tiada perkataan ini. mampukah manusia hidup tanpa melakukan kesilapan ? sedangkan hakikatnya manusia itu tidak sempurna dan sering melakukan kesilapan. TAK MUNGKIN. 

tapi bagaimana pula kalau kesilapan itu sengaja di lakukan ? 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

thanks for commenting ! love ..