Sabtu, Oktober 20, 2012

WeChat - cara baru untuk berhubung

Assalamualaikum ^^,



apa sebenarnya WeChat ni ?? ok. let me explain.

WeChat, new application of social networking.

WeChat boleh di gunakan untuk iPhone, Android, Windows Phone dan Nokia (Symbia). daripada apa yang aku faham WeChat ni macam whatsapp jugak. cuma whatsapp based on nombor telefon kan. tapi WeChat tak perlu ada nombor telefon. kita boleh add contacts dengan ID ( ID WeChat ataupun no fon ) , QR Code, Mobile Contacts. means kalau kita tak de no fon orang tu pon kita bole chat dengan that person. aku selalu guna QR Code tu jek.

QR Code tu macam ni 


bila dah scan automatik dia akan carikan profile those person yang kita scan tadi. then. terus je follow or add.

kalau anda pengguna iPhone search saja kat AppStore. its FREE !!

maklumat lanjut lawati laman web WeChat dan juga Facebook WeChat Malaysia.

sesiapa yang dah install kat smartphone korang tu. find me! just search fatinliyana . nanti bolelah kita chat kat sana ! =))


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

thanks for commenting ! love ..