Selasa, November 13, 2012

terlalu banyak kayu balak

Assalamualaikum ^^,



pernah tak korang rasa satu keadaan yang mana dah fed up habis dengan situasi. ya situasi. situasi yang sangat dan selalu tak menyebelahi diri sendiri. setiap perkara yang di inginkan pasti ada kayu balak yang besar gedabak menghalang laluan itu. sedang aku berusaha dengan jerit perih yang di tanggung untuk mengalih kayu balak tadi. ada pulak ranting kecil, dahan dan daun daripada kayu balak tadi. juga terpaksa di bersihkan. boleh imagine tak kalau korang dah ambil masa yang lama untuk bersihkan kayu balak tadi and segala ranting dan daun. and korang akan yeayyy !! tapi tak lama. tengok depan ada lagi banyak rupanya kayu balak yang tumbang.

kalau macam ni pun letih jugak nak potong @.@

see ?? nampak tak betapa banyak nya rintangan dan halangan. rintangan dan halangan inilah yang kalau diri sendiri tak kuat, somehow kita akan rasa letih dan what you need is just a rest. rehat tanpa memikirkan semua ini. masa sangat2 diperlukan. for the time being you need a space. ya ruang untuk diri sendiri bersendirian. di mana ?? never knows. 

dan bila diri sendiri kena bersihkan semua kayu balak tadi. at the end mesti korang terfikir untuk mintak pertolongan. tapi ! tak semua orang sudi tolong kita bila kita susah. people, think bout it. yes. true ?


KADANG-KADANG KITA TIDAK MEMERLUKAN NASIHAT SESEORANG, TAPI YANG DIPERLUKAN HANYALAH SESEORANG UNTUK MENDENGAR LUAHAN KITA


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

thanks for commenting ! love ..