Rabu, Februari 13, 2013

current style in driving

Assalamualaikum




hey all ! tajuk bajet bahasa mat salleh. haha. entry ni sebenarnya dah lama nak hapdet kat sini tapi selalunya "nanti lah" . apa yang bakal di ceritakan ini berdasarkan pengalaman aku sendiri. so, nama pon driving khenn makanya FOKUS pada para-para pemandu kereta di Malaysia ya. 


  •  feeling drive kat luar negara
ok. basically kita semua tahu yang kat luar negara dia punya site nak drive atas jalan terbalik dengan kita. mungkin ada yang dah lama sangat duduk kat luar negara sampai lupa jalan raya kita macam mana. nak drive belah mana ni ek ?? grrrr.. ramai. di ulang RAMAI lately yang drive arah bertentangan. " heyyy !! macam tu baru challenge" . ouhh ! paham2. dia punya kekurangan di ajar masa kat driving school tu sampai kita yang dah drive kat lorong kita ni kena mengalah. whatt theee ?? <---- b="">sila sambung sendiri . kalau tak elak boleh tauu kan apa jadi ?


  •  style parking 
dah di sediakan tempat parking pon. still nak parking belakang / depan kereta orang. kena yang penyabar selamat lah. yang baran ? memang maki hamun jelah ko dapat. aku pernah kena masa pegi bank. mood tengah baik. so. oklah aku tungguuuuuuuuuu dalam kereta macam hape. lagi pon pakcik yang buat. again. huh ?? adakah gelaran-gelaran macam ni yang membuatkan kita yang lagi muda boleh excuse daripada mood marah ? tak adil.

dan ada pulak yang blok kereta macam sengaja nak uji skill tuan punya kereta yang kena blok ni untuk keluarkan kereta. fuhhh !!  kalau dah parking macam kat bawah ni ?



nak di jadikan cerita masa tu ramai pulak orang makan kat kedai tu. so, ke depan undur ke depan undur. alih2 terlanggar moto yang terselit satu kat situ. alih sikit. nak keluarkan van tu beza sipi jek ngan si forte ngok ngek yang parking tegak tu. muat2 kertas jek lepas.  

yang bertambah-tambah sakit hati bila orang-orang kat dalam kedai tu buat bodoh. ada pun cuma tengok jap pastu dah. macam takde apa-apa yang jadi. dan tuan punya forte motor tu buat dek jekkk. SAKIT HATI. 

moral of the story jangan belo forte sebab nanti boleh parking tegak jek. tak boleh parking senget. =P


  •  kereta tak cukup sifat
bab kereta tak cukup sifatla nila kadang-kadang boleh buat eksiden. biasanya SIGNAL. yang buat aku lagi tak paham kebanyakkan yang tak cukup sifat ni semua kereta baru-baru berdasarkan no plat kereta. aku terfikir macam mana kerete ni boleh lepas inspections ? signal pon takde. pendapat aku. "ni mesti bawak kereta orang lain ni. tak tau signal belah mana" atau "ouhhh..kereta baru tak tau lagi signal duk belah mana". habis.


ini jelah yang aku terfikir masa tengah menaip ni. mungkin ada lagi tapi malas nak memerah otak macam nak mengingat formula matematik time peksa.

till then. 


love,
Signature

4 ulasan:

  1. memang signal menjadi masalah besar dekat malaysia ni..kdang2 x tau nak ckp ape dah..membebel sorang2 pun buat sakit ati je

    BalasPadam
  2. @Shakira Pathi belom tahap mengamuk lagi tu, cuma sakit hati je ^^

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..