Sabtu, April 27, 2013

budak BM232 punya life selepas di rombak

Assalamualaikum



hey all !

dalam entri ini aku ada mention sesuatu yang aku akan ceritakan on the next entri. so. hari ni baru nak cerita. padahal tu sebab aku baca balik entri tu, baru perasan =,=.

persoalannya. kenapa aku boleh hadir majlis MPG tu sama dengan senior aku part 6.

fyi, batch aku adalah batch pertama untuk PROGRAM PENGURUSAN SISTEM PEJABAT membuat rombakan yang sangat drastik. ya DRASTIK. boleh bayang tak macam mana huru haranya hidup ktorg bila satu sem credit hour sampai 23. boleh bayang tak ni? macam mana rupa jadual aku. macam mana banyak nye esaimen nak kena buat. macam mana pad nya nak susun jadual test, kuiz, biar tak clash. TAPI, jangan haraplah tak boleh clash kalau dah 23 credit hour kena carry. wuwuwuwu !!




macam mana boleh sempai 23 credit hour? di sebabkan rombakan ini lah. semua subjek kena compress. diorang main masuk jeekkk celah-celah mana. *for sure pihak management tak main masuk jek subjek-subjek ni semua. hik. ni cakap orang geram. haha *  sebab nak kasi clear bila dah sampai part 6. kira part 6 subjek yang tinggal cuma ACADEMIC REPORT dengan PRACTICAL TRAINING. dah cukup sengsara masa sem-sem lepas. sampai part 6 dia match kan pulak dua subjek tu. lagilah haru. boleh imagine tak tengah-tengah praktikal, at the same time korang kena buat jugak research ! SERONOK betul !


bila dah buat rombakan ni. kadang-kadang satu sem tu sampai tiga subjek HR kena bawak. oh yes. minor aku HR. jadinya, banyaklah subjek HR yang ktorg duk mengadap every sem. dan masa dah habis sem 4. kau dengan diera decide nak ambil intersesi kat puncak alam. sebab tak sanggup nak hadap jadual yang pad lagi untuk sem 5. itu pun last minute punya decision. kena sacrified. sebulan puasa kat sana. then lagi dua hari nak raya baru balik. dengan tak cuti. memang takde life langsung masa tu. life aku cuma dengan buku dan buku.

sepatutnya. should be like this. 

masa cuti sem sebelum naik ke sem 6. aku praktikal sebulan. dan naik sem 6 just fokus pada ACADEMIC REPORT (research). best tak?? best gila ! sebab dah settle untuk praktikal punya hal. 

tapi turn aku?? dan lagi best. untuk ACADEMIC REPORT. kalau sebelum ni buat in a group. tapi batch aku jugak yang pertama research kena buat by individu. ok. now. korang paham tak macam mana perasaan aku. dah rasa macam bahan uji kaji dah aku ni. daripada zaman sekolah sampai ambil degree. 

kalau cerita sesama ktorg. masing-masing dah tak heran. sebab mostly ktorg akan cakap 

" alah.. dah biasa jadi bahan uji kaji "
  
" agaknya .. budak tahun 90 ni memang sesuai jadi bahan uji kaji "

dan kalau ada yang merungut, akan ada yang bersuara

" ko nii .. macam tak biasa pulakk "


nothing serious here. ini cuma perkongsian aku melalui hari-hari yang sukar sebagai seorang pelajar yang kadang-kadang rasa tak mampu nak lalui semua ni. 

but ! heyy !! i'ts come to the end ! wish me luck !!



*********

dalam pada masing-masing sibuk as a final year student. salah sorang kawan aku dah selamat menjadi isteri orang. tahniah eiya !! selamat pengantin baru ! 

will update pasal ni. bila dah dapat semua gambar ! ;)



love,
Read More...

Ahad, April 21, 2013

Segmen pencarian bloglist bulan may 2013 by izyancinnamon

Assalamualaikum
klik banner untuk join.
TAG
Diera Tekikushika
anda yang lain pun di jemput untuk join ye ! good luck pada yang join juga ! ^^,
Read More...

Ahad, April 07, 2013

#kembar yang tengah praktikal

Assalamualaikum
hello bloggers !!
seperti yang pernah di ceritakan dalam entri2 sebelum ni. heyyy !! saya budak praktikal ! . kali ni nak share cerita budak kembar yang tengah praktikal o.0
fyi, ktorg praktikal dalam satu building. tapi lain-lain jabatan. sorang level 12 sorang level 16. 
well. ramai yang kata ktorg ni kembar seiras. so. here the story.


cerita 1
yang selalu silap dan pelik bila ada parcel atau surat yang di hantar ke jabatan. biasanya posmen akan ke level paling atas then dorang akan turun level by level. so. posmen ni fist time datang kat jabatan aku. masa dia nk pass parcel aku perasan yang muka dia macam blur. macam nak tegur tapi tak tegur.
rupa-rupanya bila turun kat level 12 (tempat si diera tu). jadi gini

" eh awak ada adik ke kembar ke kat tingkat 16? "

" ada "

" haa ! patutla ingatkan fatin tadi. tapi saya rasa fatin kat tingkat 12. nak tanya tapi takpe nanti dulu. turun bawah dulu. tengok fatin ada tak.  muka sama. terkejut saya. ingatkan dah tukar jabatan "

" *haha* "
lebih kurang macam tu lah dialog. memang aku perasan pun yang posmen tu duk tengok dengan muka pelik. tapi aku dah tau dah ni mesti kes pelik. 


cerita 2
bila lunch. ada antara staff kat dua jabatan ni jumpa ktorg mesti tercengang and muka pelik. package ! haha.
nanti bila naik ofis.

" yana ada kembar eh? "

"a'ah. yang tadi jumpe tu lah kembar"

" eh. sama ek. saya sampai keliru. yang mana satu praktika kat ******* "

" sama kee? haha "
bla bla bla..
setiap kali jumpa staff yang baru tau aku ni kembar. bila naik ofis tu ni la soalan wajib. hehe. macam tu jugak kat ofis diera. 


cerita 3
tengah tunggu lif pagi-pagi hari. satu lif dengan officemate aku. bila kat dalam lif sorang staff ni tengok aku tengok diera. tengok aku tengok diera. haha ! ktorg gelak dulu. 

" aik! muka sama "

" kembar dia lah"

" ha'ah. kembar kita "

" aku pun tak tau yang mana satu praktikal kat ******* "

" kitalaaaaa "
haha ! somehow aku rasa ktorg boleh kenakan orang kan? =D


cerita 4

selalunya time rehat diera naik atas. pegi toilet atas. sebabnya. toilet ofis aku tak ramai yang guna seems yang gegurl sangat-sangat sikit. toilet kat ofis dia sentiasa di gunakan sebab ofis dia deal dengan customer setiap hari. *tetiba cerita toilet pulak ?*
ada satu hari ni nak tunggu dia lama sangat. jadinya aku pun la dalam borak dengan akak ofis dulu. kejap lagi tunggu lama gila. aku pun jengah kat luar. sekali dia tunggu aku kat bahagian pegawai-pegawai. tup tup terserempak dengan kapten. hamekkk !

" haa.. saya cari awak ni. nak tanya dah habis belum baca buku yang saya bagi tu. nak tau pendapat awak"

"..*dalam hati..mampos aku. ni mesti kapten*. kapten saya bukan yana. saya kembar dia"

" haa?! 0.o "
bila nampak aku.

" awak ada kembar eh?"

" ha'ah.. bla bla bla .."
bingo ! kapten dah terkena ! hikhik. 
inilah dia antara koleksi cerita kembar ktorang yang berjaya mengelirukan semua orang. banyak lagi insiden-insiden lain yang membuatkan aku rasa "saat paling best bila jadi kembar. inilaaa "  . hehe.
peace !

jangan ada yang jumpa blog aku ni dah la =.=
till then..
love,
Read More...