Sabtu, April 27, 2013

budak BM232 punya life selepas di rombak

Assalamualaikum



hey all !

dalam entri ini aku ada mention sesuatu yang aku akan ceritakan on the next entri. so. hari ni baru nak cerita. padahal tu sebab aku baca balik entri tu, baru perasan =,=.

persoalannya. kenapa aku boleh hadir majlis MPG tu sama dengan senior aku part 6.

fyi, batch aku adalah batch pertama untuk PROGRAM PENGURUSAN SISTEM PEJABAT membuat rombakan yang sangat drastik. ya DRASTIK. boleh bayang tak macam mana huru haranya hidup ktorg bila satu sem credit hour sampai 23. boleh bayang tak ni? macam mana rupa jadual aku. macam mana banyak nye esaimen nak kena buat. macam mana pad nya nak susun jadual test, kuiz, biar tak clash. TAPI, jangan haraplah tak boleh clash kalau dah 23 credit hour kena carry. wuwuwuwu !!




macam mana boleh sempai 23 credit hour? di sebabkan rombakan ini lah. semua subjek kena compress. diorang main masuk jeekkk celah-celah mana. *for sure pihak management tak main masuk jek subjek-subjek ni semua. hik. ni cakap orang geram. haha *  sebab nak kasi clear bila dah sampai part 6. kira part 6 subjek yang tinggal cuma ACADEMIC REPORT dengan PRACTICAL TRAINING. dah cukup sengsara masa sem-sem lepas. sampai part 6 dia match kan pulak dua subjek tu. lagilah haru. boleh imagine tak tengah-tengah praktikal, at the same time korang kena buat jugak research ! SERONOK betul !


bila dah buat rombakan ni. kadang-kadang satu sem tu sampai tiga subjek HR kena bawak. oh yes. minor aku HR. jadinya, banyaklah subjek HR yang ktorg duk mengadap every sem. dan masa dah habis sem 4. kau dengan diera decide nak ambil intersesi kat puncak alam. sebab tak sanggup nak hadap jadual yang pad lagi untuk sem 5. itu pun last minute punya decision. kena sacrified. sebulan puasa kat sana. then lagi dua hari nak raya baru balik. dengan tak cuti. memang takde life langsung masa tu. life aku cuma dengan buku dan buku.

sepatutnya. should be like this. 

masa cuti sem sebelum naik ke sem 6. aku praktikal sebulan. dan naik sem 6 just fokus pada ACADEMIC REPORT (research). best tak?? best gila ! sebab dah settle untuk praktikal punya hal. 

tapi turn aku?? dan lagi best. untuk ACADEMIC REPORT. kalau sebelum ni buat in a group. tapi batch aku jugak yang pertama research kena buat by individu. ok. now. korang paham tak macam mana perasaan aku. dah rasa macam bahan uji kaji dah aku ni. daripada zaman sekolah sampai ambil degree. 

kalau cerita sesama ktorg. masing-masing dah tak heran. sebab mostly ktorg akan cakap 

" alah.. dah biasa jadi bahan uji kaji "
  
" agaknya .. budak tahun 90 ni memang sesuai jadi bahan uji kaji "

dan kalau ada yang merungut, akan ada yang bersuara

" ko nii .. macam tak biasa pulakk "


nothing serious here. ini cuma perkongsian aku melalui hari-hari yang sukar sebagai seorang pelajar yang kadang-kadang rasa tak mampu nak lalui semua ni. 

but ! heyy !! i'ts come to the end ! wish me luck !!



*********

dalam pada masing-masing sibuk as a final year student. salah sorang kawan aku dah selamat menjadi isteri orang. tahniah eiya !! selamat pengantin baru ! 

will update pasal ni. bila dah dapat semua gambar ! ;)



love,

2 ulasan:

  1. Hehe. Penat r keje2 sebelum nih..

    Tp mmg ayat ''bahan uji kaji'' tu dah sinonim nan budak tahun 90


    #follow blog awak~

    jomla join contest nih~
    http://sweetdyba.blogspot.com/2013/05/contest-saya-comel.html

    BalasPadam
  2. @dyba gula-gula kaannnn.. =))

    insha-Allah ada masa yana join segmen k. btw, thanks !

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..