Isnin, Mei 20, 2013

berita terkejut

Assalamualaikum



hey hell0oo !

well. tiba2 malam ni nak update blog. cuma nak bagi tau yang kita tengah stress ni. ya stress. boleh nampak tak? @.@ tak nampak? memangla. sebab kita tak ambil kisah sangat dengan benda-benda yang boleh buat stress ni. =P

nak tau tak. bila dah nak habis praktikal ni. benda paling menyeramkan bila nampak or dapat notification daripada group kat fb tuuuu. bukan group yang post link blog or what so ever tu. tapi group BACHELOR IN OFFICE SYSTEM MANAGEMENT (HONS) OM221. rase macam nak bukak ke tak. ke nak biar. kalau biar lagi bahaya. tapi kalau bukak confirm aku terkejut berok. *korg nampak tak kot2 ada relationship kat situ? berok terkejut bila bukak notification group? ada kena mengena ke? lagi satu. berok tau ke facebook?? hurmmm*

ok. back to reality. ni paling best nak announce ni.  T_T





mula-mula tu takdela nak terkejut sangat. " ohh.. untuk viva .. "

alih-alih classmate aku tanye soalan menakutkan. dan jawapannya SANGAT mengerikan. *pengsan. boleh baca kan soalan dan jawapan yang dimaksudkan? so, kesimpulannya ..

PEMBENTANGAN RESEARCH (VIVA) 
1-5 Julai 2013

SUBMIT REPORT PRACTICAL & RESEACRH
21 Jun 2013

mata teros fokus kat screen laptop belah kanan bawah. tengok apa? tengok tarikh ari ni hoo0oiiii !! lagi SEBULAN hoiii .  annnndddd habis praktikal jee terus present VIVA?? haishhh !! risau2. nama aku dah la atas-atas. kalau kereta viva yang comel tu boleh la jugak aku nak kelentong. ini. viva (pronoun die should be "vaiva"). teros teringat data yang tak finalize lagi. output tak check betul2 lagi. log book. report practical lagi. ok fine. dah macam nak huru hara je hidup aku ni. 

RELAX
*praktikal lagi perkataan ni dengan situasi aku sekarang ni???


till then..

love,
Read More...

Sabtu, Mei 18, 2013

for YOU

Assalamualaikum



Embedded image permalink


Read More...

Selasa, Mei 14, 2013

SPSS

Assalamualaikum



hello all !! 

dah memang rutin untuk setiap final year student bachelor mengadap project paper. atau dalam bahasa bombastik nye thesis. bahasa mudah untuk aku dan kawan-kawan sebut. research. termasuk jugaklah aku @.@  padahal dalam course registration tulis academic report jek. 

so, tempoh empat bulan untuk siapkan research ni rasa macam lama gila. 

"alaaa.. lama lagi ni. baru start praktikal"

"alaaa.. chapter 1 sampai 3 amek kat proposal sem lepas je kann. relaxxx dulu"

takde kesedaran diri langsung. sibuk dengan urusan lain yang tak penting daripada acedemic report yang kalau tak siap tak boleh grad. gulpp! ok. insaf dah. 

so, time were goes on. keep moving. tanpa menghiraukan aku yang lalai dengan aktiviti yang kononnye bebas daripada buku, test, presentation dan sebagainya. well you know, the student life should be. tup tup ..


selamat di kembalikan daripada responden


kami di kejutkan dengan kewujudan kelas SPSS pada hari sabtu-11 Mei 2013. di sebabkan itu, aku edar questionares minggu tu jugak. ikutkan cuma bawak pilot test jek. tapi disebabkan supervisor aku kata tak payah buat pilot test. terus proceed dengan exact number respondent. so, proceed. settle. 




dan hari sabtu dengan debonye bawak semua questionares pegi kelas. risau sebab takut questionare tak valid. so, sia-sia je aku edar kat 80 orang responden tu. key in data. check normality. normal. bab nak tengok realibility ni yang seram sejuk jugak. tapi result ok. cronbach alpha .6++ dan ke atas kira dah ok. TAPI box plot aku banyak gila outliers. sir kate takpe dulu sebab data baru 30 orang. ok lega sikit. sikit jelaa =.=  . correlations terus tak buat. sebab apa? sebab lepas dah buat realibility aku terus merayap kacau orang. ^^  



done for 30 responden


d
data output 


" make sure you guys key in data carefully. remember, two weeks to key in your data, you will never realize the time goes by"

haaaaaa.. cengang semua. dua minggu tak rasa? tak cukup? 

" you only have less than five weeks minus plus "

ohh.. really sir?? no more eustress. yes i am distress !


*********

masa mula-mula sir Irzan (Dr. sebenarnya. tapi prefer ktorg panggil die sir jek. very humble ! ) ni masuk. sumpah muka serius. sampai ktorg yang tengah galak riuh rendah macam kapal karam. teros duduk tempat masing-masing sunyi sepi kelas.

then dia perkenalkan diri.

My name is ... blablabla

"so guys, do you prefer to talk in malay or in english?" 

"mixed sir, campur2 pon boleh"

" i thought OM student more to have english conversation. Because you are in office surroundings. blabla .."

*memasing senyap. pandang sesame sendiri. sumpah lawak masa ni.* haha

so?? the class were conduct in english conversation. tapi bila part ktorg nk tanye soalan masing-masing cakap melayu. masing-masing macam takde perasaan kan? padahal dah kena perli awal2 kelas lagi. haha ! last2 dia pon mengalah. so, mixed conversation pon berlaku. hekhek


merasai student life again. #rindu


till then..

love,
Read More...

Sabtu, Mei 04, 2013

JOM MENGUNDI !

Assalamualaikum



hai all !!

well. semua dah ready untuk #PRU13 ? sebolehnya aku memang mengelak untuk bercakap pasal politik dalam blog ni. entri ini hanya sekadar friendly remind kepada semua supaya sama-sama kita keluar mengundi esok ! jom ? 

mesti ramai dapat message daripada nombor yang tak di kenali sepanjang tempoh seminggu berkempen ni kan? dan dalam pada banyak message macam tu. masuklah pulak satu message ni.





gila untung student2 Shah Alam. yang pasti mesti meriah kat padang kawad tu. and mesti semua bas UiTM dari kampus negeri lain datang nak ambik korang. ok. fine. serius untung. ok. itu untuk yang kat Shah Alam. 

macam aku kat KBM ni? ada jugak untungnya walaupun tak semeriah macam student Shah Alam. =.=  a few days before MPP ada post something good news kat fb. 





sayaannnggggg KBM ! *wink2!!

dah kenapa aku pulak yang excited lebih. bukan aku ada kat KBM ponnnn. missing KBM life. ='(




budak dua orang ni baru first time nak mengundi. 

dah kena pesan esok kena bangun pagi-pagi pegi mengundi. kalau tak nanti kena baratur lelama. @.@ 

oklah. selamat mengundi kepada yang mengundi esok ! make sure dah tahu saluran berapa oke. aku ? aku di  saluran tiga. =D

btw, tadi dengar lagu ni kat #best104. entahla aku rasa macam best pulak. ^^,  *macam ketinggalan je aku pasal lagu ni*
  JOM MENGUNDI !

till then..

love,
Read More...