Selasa, Julai 30, 2013

Erti Aidilfitri 10 Jari Aidilfitri

Assalamualaikum



well hello dunia blog !! dan bloggers ??!! ;)

dah lama tak update orang yang sentiasa bagi inspirasi kat aku kan? ehem !! 

mood raya dah turning on ke semua ni? aku belum on lagi. tak taula bila nak on. ataupun off je sampai ke sudah. T_T   tapi kan bila dengar lagu raya KRU dengan FORTEEN tetiba macam mood raya tu nak on. tak full lagi la on. heh ! apa punya ayat aku guna entah. @.@

bukan nak diskriminasi ke apa. tapi dah memang aku suka lagu ni. nak buat macam mana. hekhek. untuk aku mengatakan lagu KRU or i should says lagu-lagu yang dorang compose tak sedap adalah satu pekara yang sangat susah. yes. susah. bila dengar lagu yang dorang compose automatik hati ni dapat agak " ni mesti edry yang buat" tak pun "eh..kru ek". trademark lagu dorang tu dah ada. bagilah kat sapa pun. most of them dah tentu-tentulah yang bawah management dorang. once dengar dah boleh agak. macam lagu imam muda dengan ustazah pilihan tu. tengah play terus google komposer siapa. so far aku boleh lagi detect. ok. faham? 

korang dah dengar? kalau belum klik link yang aku sediakan kat bawah ni. 

KRU

FORTEEN

masa taip entri ni aku duk play dua lagu raya ni kat youtube KRU MUZIK. macam pelik pun ada. tak buffering lansung ! siang tadi nak loading fb pun payah. terima kasih sebab paham kehendak aku bodben !! 

till then..

love,
Read More...

Sabtu, Julai 20, 2013

zaman teknologi menguntungkan syarikat telekomunikasi

Assalamualaikum



hey hai all. so, bulan-bulan puasa ni macam takde apa sangat nak update kat blog ni. T_T

tapi tadi pegi jalan-jalan dengan misi masing-masing dan ambil barang customers, tiba-tiba aku rasa macam mata aku celik daripada lena yang panjang. lama gila kot aku tak jalan-jalan. memenuhkan kan lagi tempat-tempat yang memang dah penuh. 

so, benda wajib untuk aku bila keluar rumah. jalan-jalan kat shopping complex adalah singgah kedai-kedai enset. usha-usha henpon. well, tabiat yang satu ni macam tak boleh hilang. tak tau bila dia nak hilang. besides. aku duk online pon mesti bukak page yang ada jual enset. hurmmm gila gadget mungkin. kalau dah tengok tu. perasaan teringin nak beli tu mesti ada. kehkehkeh.

tapi aku perasan satu benda. sekarang ni syarikat-syarikat telekomunikasi sediakan macam-macam pelan untuk pengguna. aku tengok benda tu semua teros macam pening. eh apa ni? yang ni apa? eh ada ea nombor macam ni? eh dan eh lagi. fine. korang nak cakap aku katak bawah tempurung kan? heh !

untungla budak-budak zaman sekarang. eh jap. aku termasuk sekali la kan? hekhek. tapi zaman aku mana ada pelan khas untuk budak sekolah weyhhh. siap tulis lagi " pastikan umur anda bawah 18 tahun" what the??? sekarang ko cakap jek. nak pelan macam mana. semua ada. demand tinggi je. confirm apa yang korang duk berangan tu wujud. huhu. 

tadi tu celcom. ni hotlink pulak. ada pelan SOSIAL EDITION. wahwahwah dan WAH  !!  belum lagi digi, umobile, lagi entah apa entah. macam-macam hoi sekarang. zaman dah canggih. aku tengok masing-masing jalan pegang smart phone jee. kalau yang bawak henpon dulu-dulu tu. tipu je tu. cuba cek dalam beg ke kocek. mesti ada yang lain. tak pun tab teros ! 


tengok. zaman sekarang punya tepon mainan



zaman aku punya telepon mainan. T_T


eh tapi ramai budak kecik terus main yang real punya terus kan? 



dah boleh aplikasikan sesi P&P secara visual atau video conferences mungkin?


TAPI ??


heh ! 

love,
Read More...

Selasa, Julai 09, 2013

selamat berpuasa

Assalamualaikum




selamat berpuasa kawan-kawan !!


Read More...

Jumaat, Julai 05, 2013

terima kasih ! APMM DM6

Assalamualaikum


how time's flies kan? orang kata kalau terasa masa tu cepat sangat berlalu. maksudnya you are having fun ! dah memang pun. =D

sebelum ni aku ada share sikit pasal aku praktikal kat sini. masa tu aku mati-mati memang tak nak bagi tau kat orang kat mana aku praktikal. in fact kat fb pon aku langsung tak update apa-apa pasal praktikal. kecualilah kalau orang tanye. 

so. aku pilih agensi penguatkuasaan maritim malaysia untuk complete subjek industrial training (osm 662). pelik-pelik je aku ni pegi apply kat sana. padahal amek office system management. =D pastu pegi apply kat agensi badan beruniform pulak tu. panjang cerita dia sebenarnya. tapi mana tau rezeki aku ada kat sini. bila dapat maritim ni. aku fikir. why not kan? lagipun this time aku memang nak cari government punya sector. memandangkan sebelum ni aku pernah intern kat swasta. so. nanti aku boleh nampak dia punya differences.

sampaila hari kami semua dipanggil untuk briefing hal-hal praktikal dan thesis. macam-macam pesanan. itu ini. masa tu macam tadah jelah telinga tu. tak larat nak dengor betul-betul. masa ni lah aku kena decide aku nak praktikal mana. entah kenapa kawan-kawan yang rapat dengan aku ni yang eksaited lebih bila aku dapat kat maritim. besides family aku, dorang jugaklah yang beria suruh aku terima maritim. dalam hati tertanya-tanya. kenapa dan kenapa. 

well. lepas dah masuk tu barulah aku faham kenapa mereka eksaited. :)


antara physical memories yang aku dapat untuk bawak balik

terima kasih kepada semua di DM6. peluang dan kesempatan untuk mengenali semua di DM6 sangat-sangat buat aku rasa ruginya kalau aku tolak maritim untuk buat intern. ;) terima kasih di atas kenangan yang tercipta and been part of my journey. what i knows it will be the everlasting memories. and its great getting knows everyone of you. stay cool !!  ok?

tempoh empat bulan mungkin terlalu singkat. tapi cukup untuk aku rasakan yang aku sebahagian daripada mereka. 

mungkin mereka akan lupa akan aku di sebabkan proses student practical yang sering bertukar. tapi untuk aku lupakan mereka mungkin tidak. sebab hanya sekali ini sahaja peluang aku ada. sebab aku takde sambung intern kat DM lain. =P peace !! 

akhir sekali. untuk staff DM6 yang baca secara sengaja ke tak sengaja entri ni...*oh yes. tak lupa staff di WILSEL dan DM7..hai2 !!! terima kasih untuk hari-hari yang ceria sepanjang 4 bulan ini. i'm having fun !! selamat berkhidmat ! semoga berjumpa lagi. take care !!

love,
Read More...

Khamis, Julai 04, 2013

viva bachelor

Assalamualaikum


so. i heard owner blog ni dah ber-VIVA. ;)  takda apa yang melegakan bila berjaya menempuhi soalan-soalan psycho panel masa viva. alhamdulilah.

alhamdulilah jugak bila research aku tak banyak yang kena edit. yang penting tak melibatkan SPSS. bila masuk cerita SPSS ni. banyak betul dugaan aku dengan si diera masa nak buat output. bila ingat balik saat2 tu rasa macam. heyyy !! i made it ! you go girl ! 

perangai aku setiap kali sebelum present mesti nak nerves tahap tak boleh control. tak boleh duk diam. tak boleh nak tenangkan hati. konon-konon tak rasa apa-apa a day ke a week before. tapi tunggulah bila lagi sejam ke setengah jam ke lima minit lagi ke satu minit lagi ke. hampeh ! aku cuma mampu cakap tolong jangan BLUR. 

blur ni pon dah macam satu penyakit kat aku. kadang-kadang rasa macam best fren aku pun ade jugak. sampi kalau akak2 abang aku havoc beriya bercerita tapi nanti aku react macam org takde perasaan sebab blur. huahua. hati sape tak saket. boleh geram sampai nak gaduh beb. lagi-lagi kalau ngan si pendek tu. haha.

rasa-rasa aku blur tak masa present? dah aku kata blur ni bestfren aku kan. so. dia sangatlah setia menemani. panel sampai cakap

"takpe. kalau awak tak faham. lepas ni boleh jumpe kami untuk tanya lebih lanjut"

ok2. obvious sangat ke muka aku memang blur?? sorry panel. @.@  apa-apa pun panel aku pada hari tu sangatlah inspiring. thankyou madam zalyla and sir elimtiyaz. thankyou for being so kind. 


sebelum present. aku merayap pusing-pusing satu makmal. stop kat sini suruh dira amek gambar. so. camwhore la kejap T_T


kami


love this pic. warna baju mantul habis dengan background putih


gambar candid yang aku rasa macam cantik pulak

gambar yang sangat terang disebabkan pencahayaan lampu makmal dan cahaya matahari yang sangat terik ! 
till then..
love,
Read More...