Jumaat, Julai 05, 2013

terima kasih ! APMM DM6

Assalamualaikum


how time's flies kan? orang kata kalau terasa masa tu cepat sangat berlalu. maksudnya you are having fun ! dah memang pun. =D

sebelum ni aku ada share sikit pasal aku praktikal kat sini. masa tu aku mati-mati memang tak nak bagi tau kat orang kat mana aku praktikal. in fact kat fb pon aku langsung tak update apa-apa pasal praktikal. kecualilah kalau orang tanye. 

so. aku pilih agensi penguatkuasaan maritim malaysia untuk complete subjek industrial training (osm 662). pelik-pelik je aku ni pegi apply kat sana. padahal amek office system management. =D pastu pegi apply kat agensi badan beruniform pulak tu. panjang cerita dia sebenarnya. tapi mana tau rezeki aku ada kat sini. bila dapat maritim ni. aku fikir. why not kan? lagipun this time aku memang nak cari government punya sector. memandangkan sebelum ni aku pernah intern kat swasta. so. nanti aku boleh nampak dia punya differences.

sampaila hari kami semua dipanggil untuk briefing hal-hal praktikal dan thesis. macam-macam pesanan. itu ini. masa tu macam tadah jelah telinga tu. tak larat nak dengor betul-betul. masa ni lah aku kena decide aku nak praktikal mana. entah kenapa kawan-kawan yang rapat dengan aku ni yang eksaited lebih bila aku dapat kat maritim. besides family aku, dorang jugaklah yang beria suruh aku terima maritim. dalam hati tertanya-tanya. kenapa dan kenapa. 

well. lepas dah masuk tu barulah aku faham kenapa mereka eksaited. :)


antara physical memories yang aku dapat untuk bawak balik

terima kasih kepada semua di DM6. peluang dan kesempatan untuk mengenali semua di DM6 sangat-sangat buat aku rasa ruginya kalau aku tolak maritim untuk buat intern. ;) terima kasih di atas kenangan yang tercipta and been part of my journey. what i knows it will be the everlasting memories. and its great getting knows everyone of you. stay cool !!  ok?

tempoh empat bulan mungkin terlalu singkat. tapi cukup untuk aku rasakan yang aku sebahagian daripada mereka. 

mungkin mereka akan lupa akan aku di sebabkan proses student practical yang sering bertukar. tapi untuk aku lupakan mereka mungkin tidak. sebab hanya sekali ini sahaja peluang aku ada. sebab aku takde sambung intern kat DM lain. =P peace !! 

akhir sekali. untuk staff DM6 yang baca secara sengaja ke tak sengaja entri ni...*oh yes. tak lupa staff di WILSEL dan DM7..hai2 !!! terima kasih untuk hari-hari yang ceria sepanjang 4 bulan ini. i'm having fun !! selamat berkhidmat ! semoga berjumpa lagi. take care !!

love,

3 ulasan:

  1. Tahniah sebab dah habis pratikal :D

    BalasPadam
  2. Nak tingkatkan earning anda untuk beli barang-barang for Hari Raya nanti ? Jom !


    http://nurin-aqilah.blogspot.com/2013/07/exchange-link-income-for-hari-raya.html

    BalasPadam

thanks for commenting ! love ..