Sabtu, Julai 20, 2013

zaman teknologi menguntungkan syarikat telekomunikasi

Assalamualaikum



hey hai all. so, bulan-bulan puasa ni macam takde apa sangat nak update kat blog ni. T_T

tapi tadi pegi jalan-jalan dengan misi masing-masing dan ambil barang customers, tiba-tiba aku rasa macam mata aku celik daripada lena yang panjang. lama gila kot aku tak jalan-jalan. memenuhkan kan lagi tempat-tempat yang memang dah penuh. 

so, benda wajib untuk aku bila keluar rumah. jalan-jalan kat shopping complex adalah singgah kedai-kedai enset. usha-usha henpon. well, tabiat yang satu ni macam tak boleh hilang. tak tau bila dia nak hilang. besides. aku duk online pon mesti bukak page yang ada jual enset. hurmmm gila gadget mungkin. kalau dah tengok tu. perasaan teringin nak beli tu mesti ada. kehkehkeh.

tapi aku perasan satu benda. sekarang ni syarikat-syarikat telekomunikasi sediakan macam-macam pelan untuk pengguna. aku tengok benda tu semua teros macam pening. eh apa ni? yang ni apa? eh ada ea nombor macam ni? eh dan eh lagi. fine. korang nak cakap aku katak bawah tempurung kan? heh !

untungla budak-budak zaman sekarang. eh jap. aku termasuk sekali la kan? hekhek. tapi zaman aku mana ada pelan khas untuk budak sekolah weyhhh. siap tulis lagi " pastikan umur anda bawah 18 tahun" what the??? sekarang ko cakap jek. nak pelan macam mana. semua ada. demand tinggi je. confirm apa yang korang duk berangan tu wujud. huhu. 

tadi tu celcom. ni hotlink pulak. ada pelan SOSIAL EDITION. wahwahwah dan WAH  !!  belum lagi digi, umobile, lagi entah apa entah. macam-macam hoi sekarang. zaman dah canggih. aku tengok masing-masing jalan pegang smart phone jee. kalau yang bawak henpon dulu-dulu tu. tipu je tu. cuba cek dalam beg ke kocek. mesti ada yang lain. tak pun tab teros ! 


tengok. zaman sekarang punya tepon mainan



zaman aku punya telepon mainan. T_T


eh tapi ramai budak kecik terus main yang real punya terus kan? 



dah boleh aplikasikan sesi P&P secara visual atau video conferences mungkin?


TAPI ??


heh ! 

love,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

thanks for commenting ! love ..