Khamis, Ogos 22, 2013

THE ART OF VIKINGDOM FORUM

Assalamualaikum


 
agak lama sebenarnya tak up entry pasal KRU kat sini. bukan takde cerita. banyak sebenarnya cerita dorang yang aku nak update. kehidupan di dunia nyata perlu di utamakan. =P

so VIKINGDOM will come out soon and yeayy !! bila tengok balik entri aku cerita pasal VIKINGDOM ni rupanya tahun 2011 lagi aku dah up. @.@  

to be frank, seriously aku tak minat pun tengok cerita-cerita macam ni. sebab pada aku macam menakutkan dan confirm aku nanti dalam panggung terkejut terkejut pastu tangan letak kat depan mata. acah-acah tengok. main cak-cak celah-celah jari. ganas sangat. HMM pun sama. bila part lawan-lawan tu. but, when its comes to KRU products, aku kena tengok. mana boleh tak tengok.  ekekeke. 

12 September 2013 di pawagam seluruh Malaysia dan Brunei. 4 Oktober 2013 di pawagam-pawagam Amerika Syakirat. 

annndddddd taraaaa !!! 


THE ART OF VIKINGDOM FORUM




Ha ! Apa lagi kepada ada berdekatan jangan tak pergi. :) kalaulah dapat pergi. T_T

Jemput semua like page VIKINGDOM. Ada banyak dorang shares pasal VIKINGDOM. banyak gambar-gambar yang awasome!  lepas tu dorang suruh teka lokasi masa produksi shoot VIKINGDOM. ^^

oh ya. yang belum tengok trailer tu. mesti klik link kat bawah ni tau. and jom dengar lagu tema VIKINGDOM yang di nyanyikan oleh MOJO- Dark Clouds. 

TRAILER VIKINGDOM

Dark Clouds - MOJO


Info | Kru Studios . VIKINGDOM

xoxo


Read More...

Rabu, Ogos 21, 2013

diam. tapi banyak berfikir.

Assalamualaikum


kadang-kadang kan kalau lepas satu, satu cerita keluar. sampai satu tahap kita akan rasa malas. malas nak bercakap. diam lebih baik. banyak yang dipelajari daripada apa yang terjadi sebelum ni. memang rasa sakit. sakit sangat. sebab cerita tu semua tak betul. nk berjuang mengegakkan keadilan?? untuk apa kalau orang sekeliling langsung tak endah dan tak ada intentions langsung nak tahu cerita sebenar kan? bersyukurla aku ada family yang menjadi tulang belakang.

aku tak salahkan mereka kalau mereka untuk percaya. aku cuma mampu berharap supaya ada satu keajaiban terjadi. hanya beberapa minggu selepas semua ni terjadi. aku baru dapat tahu. so, what do you expect?? biarlah orang terus bercerita. cuma aku terkilan bila aku takde peluang untuk jelaskan. thats it. 

"Bukan saya tak dengar dan bukan saya tak tahu macam-macam cerita pasal saya di luar sana.  Tapi saya percaya lebih baik berdiam diri.  Lama-lama orang akan letih bercakap dan gosip-gosip itu akan berhenti sendiri.  Orang buat gosip untuk provoke saya, tengok sama ada saya marah.  Bila saya menjawab, keadaan akan jadi lebih rumit.  Jadi, lebih baik diam.  Saya tahu saya tak kuat.  Rasa marah, sakit hati, sedih dan macam-macam lagi tetap saya rasa.  Ubat saya, hanya menangis sahaja.  Menangis sepua-puasnya sendiri.  Dalam masa yang sama, saya cuba cari jalan untuk pulihkan keadaan.  Lagipun, saya percaya dan berserah pada Allah.  Sebab Allah yang beri dugaan itu pada saya.  Walau marah dan sedih saya tak mampu buat apa-apa, jadi saya minta Allah bantu harunginya.  Akhirnya orang akan tahu juga mana betul dan mana salah "

petikan daripada temu bual Almy Nadia di Mingguan Wanita.  Cuma nak berkongsi apa yang di perkatakannya.  Such a WELL SAID represents on how I feels right now.

Read More...

Ahad, Ogos 04, 2013

Episod COUPLE untuk di fikirkan bersama

Assalamualaikum


tadi kan masa sibuk ber youtube KRU MUZIK. klik dan klik dan klik dan klik sampaila terjumpa cerita COUPLE ni. dalam hati "macam best jek" . bukak-bukak jek background music "....ketika cinta bertasbih.." walaweyhhh. tangkap feel beb ! bila tengah jiwa kacau ni dengar lagu-lagu macam ni otomatik mood tu jadi berangan entah apa-apa. jasad entah ke mana. jiwa, perasaan entah ke mana. T_T

pada aku best cite ni. ada nasihat yang di selitkan yang secara tak langsung korang akan terdetik dalam hati untuk setuju dengan apa yang di sampaikan tu. at least.

nak tau best ke tak, bolehlah tengok ya :)


COUPLE Episod 1 (Fitrah Ingin Berpasangan)
COUPLE Episod 2 (Persekitaran Membentuk Rasa)
COUPLE Episod 3 (Calon Baik Ada Di Tempat Baik)
COUPLE Episod 4 (Jodoh Telah Di Tentukan)
COUPLE Episod 5 (Minta Pada Allah, Usaha Berurusan Sesama Manusia)
COUPLE Episod 6 (Niat Baik, Cara Mesti Betul)
COUPLE Episod 7 (Perangkap Perasaan)
COUPLE Episod 8 (Benarkah Cinta Atau ...)
COUPLE Episod 9 (Cinta Sebenar)
COUPLE Episod 10 (Tak Jadi)

till then..

love,
Read More...