Jumaat, Ogos 08, 2014

Istiadat Konvokesyen ke 79




ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM KE - 79
TEMPAT : DEWAN TAMING SARI UiTM LENDU, MELAKA
TARIKH : 14 NOVEMBER 2013


Alhamdulilah.

Sebenarnya, bila fikir-fikir balik. Aku sendiri macam tak percaya yang aku boleh sampai tahap ni. Bila ingat balik zaman sekolah belajar tak lah serius. Well, you know. Bila kita turn back and see all the thing been through. " Heyy ! You made it ! "
Aku ada degree? Lepas tu tak rasa apa. Blur. 

TAPI. Saat menyarung jubah keramat sempena istiadat konvokesyen. Rasa bangga tu ada. Apatah lagi bila melangkah masuk dewan dengan di iringi alunan muzik (ak panggil muzik yang di mainkan tu lagu konvo =D ). Bila nyanyi lagu UiTM Di Hatiku automatik teringat masa mula-mula kita daftar masuk. Pergi kelas balik kelas. Malas nak buat assignment. Tak suka dengan test, quiz, exam. Thesis?? Tapi? Hari itu aku berada dalam dewan untuk meraikan semua tu. 


Tempat menuntut ilmu untuk 2 tahun yang penuh cabaran.
Masa nak ambil gambar ni. Ktorg baru sampai melaka dan terus tuju sini. Sebab konvo kat Lendu. Jadi. Mana gambar KBM? So here it is :))




BACKBONE. Someone missing dalam gambar ni. My one and only brother. 




Lepas turun pentas mestila selfie dengan kembar dalam dewan.





Aku tak taulah kat kampus lain ade tak buat macam ni.
Ini kad yang setiap graduan kena pakai. Nampak QR Code tu? Ha itu masa ktorg beratur nak naik pentas. Sampai kat giliran kita staff akan scan and terus keluar dekat screen laptop kat announcer nama kita untuk dia sebut.
Yang ni aku IMPRESSED !
Sebab masa konvo kat DATC. Just edar kad pastu sampai dekat annoucer bagi kad tu untuk umum nama kita.


DAN.
Kalau masa diploma nombor giliran aku 444.
Kali ni nombor giliran aku 79 bersamaan dengan Istiadat Konvokesyen ke 79.
=D




THEM.
Ini antara batch aku.
How times flies.
Dah setahun rupanya. :'(




|
|
|
|
|
|
|
|
|




Sebelas tahun jadi budak sekolah.
Lima tahun jadi siswi.
andddddd


IT'S A WRAP GUYSSS !!!!




 NOOOOWWWW







Kami sudah bekerja. ;)
Sekejap sangat rasa tempoh setahun tu. hoihhh


Love,
Read More...